
Spansk «tortilla» med chorizo
Ekte spansk tortilla lager du hovedsakelig av potetskiver og eggeblanding. Resultatet blir en mettende og god omelettvariant.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Eggestand:
Fremgangsmåte
- 1
Kok opp vann til potet. Mens du venter på at vannet skal koke, skreller og skjærer du potetene i ca. 0,5 cm tykke skiver. Ha potetskivene i vannet og kok til de er møre, ca 10 minutter.
- 2
Mens potetene koker, har du litt olje i en panne og steker løk på middels varme til den blir myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
- 3
Skjær chorizo i skiver.
Eggestand:
- 4
I en bolle pisker du lett egg, salt, pepper og koriander (ev. andre krydderurter) sammen med melk eller vann.
Steking av tortilla:
- 5
Sil vannet av potetene og ha potetskivene i stekepanna sammen med løken. Hell over eggeblandingen og legg skiver av chorizo på toppen. Stek tortillaen i stekepannen på svak varme til eggeblandingen har stivnet, i 10–12 minutter.
Tilbehør:
- 6
Skyll salat og legg i en bolle. Ha smør på brødskiver. Server til omeletten.
Tips
Omelett kan du gjerne lage i små porsjonformer. Bruk da et muffinsbrett og smør lett hver form med litt olje før, du tilsetter poteter, eggeblandingen og eventuelt chorizo. Stekes midt i ovnen i 10–15 minutter på 200 °C (170 °C i varmluftsovn).
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



