Skip to main content

Spansk «tortilla» med chorizo

Enkel
30min

Ekte spansk tortilla lager du hovedsakelig av potetskiver og eggeblanding. Resultatet blir en mettende og god omelettvariant.

4.1
(60)
Next ImageSpansk «tortilla» med chorizo

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

500 g
potet
1 stk
løk
150 g
chorizo

Eggestand:

8 stk
egg
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 ss
frisk koriander (evt halvparten av mengden korianderkrydder)
0.5 dl

Tilbehør:

100 g
blandet salat
4 skiver
brød

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann til potet. Mens du venter på at vannet skal koke, skreller og skjærer du potetene i ca. 0,5 cm tykke skiver. Ha potetskivene i vannet og kok til de er møre, ca 10 minutter.

  2. Mens potetene koker, har du litt olje i en panne og steker løk på middels varme til den blir myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter.

  3. Skjær chorizo i skiver.

Eggestand:

  1. I en bolle pisker du lett egg, salt, pepper og koriander (ev. andre krydderurter) sammen med melk eller vann.

Steking av tortilla:

  1. Sil vannet av potetene og ha potetskivene i stekepanna sammen med løken. Hell over eggeblandingen og legg skiver av chorizo på toppen. Stek tortillaen i stekepannen på svak varme til eggeblandingen har stivnet, i 10–12 minutter.

Tilbehør:

  1. Skyll salat og legg i en bolle. Ha smør på brødskiver. Server til omeletten.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Omelett kan du gjerne lage i små porsjonformer. Bruk da et muffinsbrett og smør lett hver form med litt olje før, du tilsetter poteter, eggeblandingen og eventuelt chorizo. Stekes midt i ovnen i 10–15 minutter på 200 °C (170 °C i varmluftsovn).

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter