Søtpotetfries med chilikjøttsaus og cheddar
Enkel•45 min min
Dette er kosemat med stor K. Søtpotetfries er toppet med kjøttsaus og mye cheddar og har et lett sting i chili og løk på toppen. Deilig!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
200 g
-
600 gsøtpoteter
-
2 ssolje
-
¼ tssalt
-
1 stkgrønn chili
-
½ stkrødløk
Chilikjøttsaus
-
400 gkyllingkjøttdeig
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 stkgul løk , finhakket
-
1 tskajennepepper
-
1 tspaprikapulver
-
3 stkgrovhakkede tomater (eventuelt hermetiske tomater)
-
3 sstomatpuré
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Skrell søtpotet og skjær den i lange, smale fries. Legg dem på et bakepapir på et stekebrett med olje, dryss over litt salt og stek i ovnen i ca. 25 min.
-
2
Varm en stekepanne med litt smør og ha i kyllingkjøttdeig, finhakket gul løk, kajennepepper og paprikapulver. Stek til kjøttet og løken får litt farge. Ha i tomater og tomatpure. Bland godt sammen og la det småkoke 10 min. Smak til med salt og pepper.
-
3
Når søtpoteten er ferdig, har du dem over i en ildfast form. Topp med chilikjøttsaus og revet cheddar. Stek i ovnen i ca. 5 min på 200 °C til osten har smeltet. Server med tynne skiver grønn chili og rødløk i båter.