Søtpotetfries med chilikjøttsaus og cheddar

Søtpotetfries med chilikjøttsaus og cheddar

0
8
Enkel45 min
Dette er kosemat med stor K. Søtpotetfries er toppet med kjøttsaus og mye cheddar og har et lett sting i chili og løk på toppen. Deilig!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 200 g
  • 600 g
    søtpoteter
  • 2 ss
    olje
  • ¼ ts
    salt
  • 1 stk
    grønn chili
  • ½ stk
    rødløk

Chilikjøttsaus

  • 400 g
    kyllingkjøttdeig
  • 2 ss
    TINE® Meierismør til steking
  • 1 stk
    gul løk , finhakket
  • 1 ts
    kajennepepper
  • 1 ts
    paprikapulver
  • 3 stk
    grovhakkede tomater (eventuelt hermetiske tomater)
  • 3 ss
    tomatpuré
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Skrell søtpotet og skjær den i lange, smale fries. Legg dem på et bakepapir på et stekebrett med olje, dryss over litt salt og stek i ovnen i ca. 25 min.

  2. 2

    Varm en stekepanne med litt smør og ha i kyllingkjøttdeig, finhakket gul løk, kajennepepper og paprikapulver. Stek til kjøttet og løken får litt farge. Ha i tomater og tomatpure. Bland godt sammen og la det småkoke 10 min. Smak til med salt og pepper.

  3. 3

    Når søtpoteten er ferdig, har du dem over i en ildfast form. Topp med chilikjøttsaus og revet cheddar. Stek i ovnen i ca. 5 min på 200 °C til osten har smeltet. Server med tynne skiver grønn chili og rødløk i båter.

Del denne oppskriften: