Reinsdyrlår

(4)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Heldige er de som har en jeger i familien. Med reinsdyr, elg eller hjort på menyen blir det fest i juleheimen.

Antall porsjoner

14

Ingredienser

3 ½ kgreinsdyrlår
3 tssalt
2 tsnykvernet pepper

Klassisk viltsaus:

3 ssbrunt sukker
9 ssbringebæreddik
18 dlkraft
12 dlTINE Kremfløte
9 ssTINE Meierismør

rosenkål:

2 pakkerrosenkål

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 ºC
    2. Ta ut nøkkelbeinet, også kalt isbeinet, og skjær av løse hinner. Gni låret inn med salt og pepper.
    3. Legg reinsdyrlåret på rist over langpanne. Sett i steketermometer og sett låret i ovnen. Ta ut låret når termometeret viser 65 ºC og la det hvile på benken i ca. 10 minutter. Dekk så med aluminiumsfolie.
  • Klassisk viltsaus:

    1. Smelt sukker forsiktig i en kjele, slå i eddik og la det koke litt før kraft og kremfløte tømmes i. La så det hele koke inn til 5–6 dl. Del smøret i mindre biter og rør det i sausen like før servering. Smak til med salt.

      Tips:

      Ved å røre inn kaldt smør skåret i små treninger, får du en både tykk og blank saus. Sausen skal ikke koke etter at smøret er rørt i.

  • Rosenkål:

    1. Fyll en kjele med ca. 1 cm vann. Legg rosenkål på en metallrist i kjelen. Kok opp og skru ned varmen. Kok i ca. tre minutter på middels varme.

Tips:

Som avslutning på dette herlige måltidet passer desserter som for eksempel multekrem, gjerne fylte krumkaker, eller deilige marinerte multer.

Kommentarer