Reinsdyrlår

Reinsdyrlår

0
15
Middels30 min
Heldige er de som har en jeger i familien. Med reinsdyr, elg eller hjort på menyen blir det fest i juleheimen.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 ½ kg
    reinsdyrlår
  • 3 ts
    salt
  • 2 ts
    nykvernet pepper

Klassisk viltsaus:

rosenkål:

  • 2 pakker
    rosenkål

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 ºC

  2. 2

    Ta ut nøkkelbeinet, også kalt isbeinet, og skjær av løse hinner. Gni låret inn med salt og pepper.

  3. 3

    Legg reinsdyrlåret på rist over langpanne. Sett i steketermometer og sett låret i ovnen. Ta ut låret når termometeret viser 65 ºC og la det hvile på benken i ca. 10 minutter. Dekk så med aluminiumsfolie.

Klassisk viltsaus:

  1. 4

    Smelt sukker forsiktig i en kjele, slå i eddik og la det koke litt før kraft og kremfløte tømmes i. La så det hele koke inn til 5–6 dl. Del smøret i mindre biter og rør det i sausen like før servering. Smak til med salt.

    Tips

    Ved å røre inn kaldt smør skåret i små treninger, får du en både tykk og blank saus. Sausen skal ikke koke etter at smøret er rørt i.

Rosenkål:

  1. 5

    Fyll en kjele med ca. 1 cm vann. Legg rosenkål på en metallrist i kjelen. Kok opp og skru ned varmen. Kok i ca. tre minutter på middels varme.

Tips

Som avslutning på dette herlige måltidet passer desserter som for eksempel multekrem, gjerne fylte krumkaker, eller deilige marinerte multer.

Del denne oppskriften: