Pinnekjøtt

Pinnekjøtt med kålrabistappe

30
 • Middels
 • 120 min
De fleste har sine faste tradisjoner til jul, og pinnekjøtt med kålrotstappe er en julemiddag man ikke kommer utenom.

Ingredienser

Pinnekjøtt:

1 ⅖ kg pinnekjøtt

Potet:

600 g gode poteter (ca.)

Kålrotstappe:

1 kg kålrot
1 l vann
2 ts salt
⅖ ts nykvernet pepper
3 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Vann ut pinnekjøttet i ca. 30 timer i rikelig med kaldt vann.
  2. Legg avbarkede bjørkepinner som rist i bunnen av kjelen. Eller bruk en rist. Hell på vann så det står opp til underkanten av risten eller de øverste bjørkepinnene. Legg kjøttet oppå, og legg på et tett lokk. Kok opp ved god varme, og dampkok kjøttet ved ganske god varme i 2–3 timer.
  3. Pass på å fylle på med vann i kjelen så det ikke koker tørt. Hell aldri vann direkte på kjøttet, men hell langs siden av kjelen. Kjøttet er ferdig når det lett løsner fra benet.
 1. potet:

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
 2. kålrotstappe:

  1. Del kålrot i skiver og skrell dem. Kok skivene møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og mos kålroten. Smak til med salt, pepper og smør.
Tips

Beregn 350 gram pinnekjøtt per person. Pinner får du kjøpt i de fleste matbutikker i tiden opp mot jul.

Kommentarer

 • Vidar (75)

  2 år siden
  Hei. Ang. Vannmengde. Synes alltid kjøttet vesker noe helt frenetisk når jeg damper så de blir viktigere å helle av veske mer enn å passe på at det ikke koker tørt. Ellers står vesken halveis opp i gryta etter en times tid. Skal det være slik eller er det butikkribba som er for dårlig. Vurderer eget saltet ribbe neste år. Dvs lakesaltet og ikke tørrsaltet.

   (0)

  • Kathrin, kundekonsulent

   2 år siden
   Hei Vidar! Vi kjenner ikke til at kjøttet skal væske så mye som du beskriver. Mener du at det bobler slik at det omtrent koker over? i så fall er varmen for høy. Det har i og for seg ikke så mye å si om det blir mye væske i kjelen, mange velger også å koke pinnekjøttet. Spennende å prøve å salte kjøttet selv neste år da, det blir nok bra :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat