Pølse i brød med godt tilbehør

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Tar du utgangspunkt i gode, grove pølser og spennende tilbehør som hjemmelaget potetsalat, karamellisert løk og smørdampet mais, kan pølser i brød bli ukas favoritt.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkgode pølser feks lammepølser, bratwurst eller provencepølse
4 stkpølsebrød

Karamellisert løk

1 ssTINE Meierismør
1 stkstor løk, i tynne skiver
1 tssukker
½ tssalt

Kremet potetsalat

400 gsmå poteter
2 ssolivenolje
4 stkansjosfileter, finhakket
2 stkhvitløksfedd, most
1 ½ dlTINE Kremfløte
2 ssrevet parmesan
2 tssitronsaft
½ tspepper
2 ssTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ssfinhakket gressløk

Smørdampet mais

2 dlmais
2 ssTINE Meierismør
¼ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

    1. Fres løk myk i en stekepanne med smør ca. 5 minutter. Dryss med sukker og salt og stek til karamellisert, ca. 6 minutter. Tilsett eventuelt litt ekstra smør.
    2. Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Varm olje i en liten stekepanne og fres finhakket ansjos og hvitløk, 2-3 minutter. Sett pannen til side og bland inn fløte, revet parmesan og sitronsaft. Smak til med pepper og rør inn crème fraîche. Dryss med finhakket gressløk.

      Tips:

      Til potetsalat er det viktig å ikke overkoke potetene slik at de går i oppløsning. Sjekk underveis ved å stikke en skarp kniv i poteten. Den skal kunne gli lett inn, men samtidig møte litt motstand.

    3. Smelt smør. Sil av maisen og varm i smøret. Smak til med salt og pepper.
    4. Stek pølser gylne i smør i en panne på middels varme. Server i pølsebrød med kremet potetsalat, karamellisert løk og smørdampet mais.

Tips:

Utvalget av spesialpølser i butikken har økt veldig de siste årene, så prøv litt forskjellige typer slik at du finner din favoritt.

Kommentarer

  Legg til kommentar