
Pølse i brød med godt tilbehør
Enkel•35 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkgode pølser feks lammepølser, bratwurst eller provencepølse
-
4 stkpølsebrød
Karamellisert løk
-
1 ss
-
1 stkstor løk , i tynne skiver
-
1 tssukker
-
½ tssalt
Kremet potetsalat
-
400 gsmå poteter
-
2 ssolivenolje
-
4 stkansjosfileter , finhakket
-
2 stkhvitløksfedd , most
-
1 ½ dl
-
2 ssrevet parmesan
-
2 tssitronsaft
-
½ tspepper
-
2 ss
-
1 ssfinhakket gressløk
Smørdampet mais
-
2 dlmais
-
2 ss
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Fres løk myk i en stekepanne med smør ca. 5 minutter. Dryss med sukker og salt og stek til karamellisert, ca. 6 minutter. Tilsett eventuelt litt ekstra smør.
-
2
Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Varm olje i en liten stekepanne og fres finhakket ansjos og hvitløk, 2-3 minutter. Sett pannen til side og bland inn fløte, revet parmesan og sitronsaft. Smak til med pepper og rør inn crème fraîche. Dryss med finhakket gressløk.
Tips
Til potetsalat er det viktig å ikke overkoke potetene slik at de går i oppløsning. Sjekk underveis ved å stikke en skarp kniv i poteten. Den skal kunne gli lett inn, men samtidig møte litt motstand.
-
3
Smelt smør. Sil av maisen og varm i smøret. Smak til med salt og pepper.
-
4
Stek pølser gylne i smør i en panne på middels varme. Server i pølsebrød med kremet potetsalat, karamellisert løk og smørdampet mais.