Pølse i brød med godt tilbehør

Pølse i brød med godt tilbehør

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 35 min
Tar du utgangspunkt i gode, grove pølser og spennende tilbehør som hjemmelaget potetsalat, karamellisert løk og smørdampet mais, kan pølser i brød bli ukas favoritt.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stk gode pølser feks lammepølser, bratwurst eller provencepølse
4 stk pølsebrød

Karamellisert løk

1 ss TINE Meierismør
1 stk stor løk , i tynne skiver
1 ts sukker
½ ts salt

Kremet potetsalat

400 g små poteter
2 ss olivenolje
4 stk ansjosfileter , finhakket
2 stk hvitløksfedd , most
1 ½ dl TINE Kremfløte
2 ss revet parmesan
2 ts sitronsaft
½ ts pepper
2 ss TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ss finhakket gressløk

Smørdampet mais

2 dl mais
2 ss TINE Meierismør
¼ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Fres løk myk i en stekepanne med smør ca. 5 minutter. Dryss med sukker og salt og stek til karamellisert, ca. 6 minutter. Tilsett eventuelt litt ekstra smør.
    2. Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Varm olje i en liten stekepanne og fres finhakket ansjos og hvitløk, 2-3 minutter. Sett pannen til side og bland inn fløte, revet parmesan og sitronsaft. Smak til med pepper og rør inn crème fraîche. Dryss med finhakket gressløk.
      Tips!

      Til potetsalat er det viktig å ikke overkoke potetene slik at de går i oppløsning. Sjekk underveis ved å stikke en skarp kniv i poteten. Den skal kunne gli lett inn, men samtidig møte litt motstand.

    3. Smelt smør. Sil av maisen og varm i smøret. Smak til med salt og pepper.
    4. Stek pølser gylne i smør i en panne på middels varme. Server i pølsebrød med kremet potetsalat, karamellisert løk og smørdampet mais.
Tips!

Utvalget av spesialpølser i butikken har økt veldig de siste årene, så prøv litt forskjellige typer slik at du finner din favoritt.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat