tablecloth-basil
Pølse i brød med godt tilbehør
(5)

Pølse i brød med godt tilbehør

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Tar du utgangspunkt i gode, grove pølser og spennende tilbehør som hjemmelaget potetsalat, karamellisert løk og smørdampet mais, kan pølser i brød bli ukas favoritt.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stkgode pølser feks lammepølser, bratwurst eller provencepølse
4 stkpølsebrød

Karamellisert løk

1 ssTINE Meierismør
1 stkstor løk, i tynne skiver
1 tssukker
½ tssalt

Kremet potetsalat

400 gsmå poteter
2 ssolivenolje
4 stkansjosfileter, finhakket
2 stkhvitløksfedd, most
1 ½ dlTINE Kremfløte
2 ssrevet parmesan
2 tssitronsaft
½ tspepper
2 ssTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ssfinhakket gressløk

Smørdampet mais

2 dlmais
2 ssTINE Meierismør
¼ tssalt
¼ tspepper
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Fres løk myk i en stekepanne med smør ca. 5 minutter. Dryss med sukker og salt og stek til karamellisert, ca. 6 minutter. Tilsett eventuelt litt ekstra smør.
    2. Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Varm olje i en liten stekepanne og fres finhakket ansjos og hvitløk, 2-3 minutter. Sett pannen til side og bland inn fløte, revet parmesan og sitronsaft. Smak til med pepper og rør inn crème fraîche. Dryss med finhakket gressløk.
      blue heart
      Tips!

      Til potetsalat er det viktig å ikke overkoke potetene slik at de går i oppløsning. Sjekk underveis ved å stikke en skarp kniv i poteten. Den skal kunne gli lett inn, men samtidig møte litt motstand.

    3. Smelt smør. Sil av maisen og varm i smøret. Smak til med salt og pepper.
    4. Stek pølser gylne i smør i en panne på middels varme. Server i pølsebrød med kremet potetsalat, karamellisert løk og smørdampet mais.
blue heart
Tips!

Utvalget av spesialpølser i butikken har økt veldig de siste årene, så prøv litt forskjellige typer slik at du finner din favoritt.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff