Ovnsbakt squash med kjøttdeig og ris
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
ovnsbakt squash:
-
2 stksquash
-
2 sssmeltet TINE® Meierismør
-
½ tssalt
ris:
-
300 gris , ukokt
fyll:
-
1 stkløk , finhakket
-
2 stkhvitløksfedd , finhakket
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
400 gkjøttdeig eller karbonadedeig
-
1 bokshermetiske tomater , hakkede
-
2 ssoksebuljong
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 ssfrisk basilikum evt. samme antall tørket
-
4 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
ovnsbakt squash:
-
2
Skyll og del squash i to på langs. Skrap ut innmaten med en skje. Finnhakk. Legg de uthulte squash-halvdelene på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle squashene med smeltet smør og dryss over salt. Stek midt i ovnen i 6–7 minutter.
ris:
-
3
Kok ris som anvist på pakken.
fyll:
-
4
Surr løk og hvitløk i smør i 2 minutter. Tilsett kjøttdeig eller karbonadedeig, og smuldre opp. Stek i 3 minutter eller til kjøttet er brunet. Tilsett den hakkede innmaten fra squashene og stek videre i 3–4 minutter.
-
5
Tilsett hermetisk tomat, buljong, salt, pepper og basilikum. Kok opp, og la det trekke uten lokk i minst 5 minutter.
Tips
Du kan erstatte buljong med fond.
-
6
Legg stuingen i squash-halvdelene og dryss over ost. Gratiner under grillen eller høyt i varm stekeovn i ca. 5 minutter, til osten får en gyllen farge.