placeholder image
0

Ovnsbakt squash med kjøttdeig og ris

(40)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En deilig squash kan raskt forvandles til en spennende middag. Vi fyller squashen med kjøttsaus og gratinerer med ost.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

ovnsbakt squash:

2 stksquash
2 sssmeltet TINE Meierismør
½ tssalt

ris:

300 gris, ukokt

fyll:

1 stkløk, finhakket
2 stkhvitløksfedd, finhakket
1 ssTINE Meierismør til steking
400 gkjøttdeig eller karbonadedeig
1 bokshermetiske tomater, hakkede
2 ssoksebuljong
½ tssalt
¼ tspepper
1 ssfrisk basilikum evt. samme antall tørket
4 dlTINE Revet Ost Original

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  • ovnsbakt squash:

    1. Skyll og del squash i to på langs. Skrap ut innmaten med en skje. Finnhakk. Legg de uthulte squash-halvdelene på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle squashene med smeltet smør og dryss over salt. Stek midt i ovnen i 6–7 minutter.
  • ris:

    1. Kok ris som anvist på pakken.
  • fyll:

    1. Surr løk og hvitløk i smør i 2 minutter. Tilsett kjøttdeig eller karbonadedeig, og smuldre opp. Stek i 3 minutter eller til kjøttet er brunet. Tilsett den hakkede innmaten fra squashene og stek videre i 3–4 minutter.
    2. Tilsett hermetisk tomat, buljong, salt, pepper og basilikum. Kok opp, og la det trekke uten lokk i minst 5 minutter.

      Tips:

      Du kan erstatte buljong med fond.

    3. Legg stuingen i squash-halvdelene og dryss over ost. Gratiner under grillen eller høyt i varm stekeovn i ca. 5 minutter, til osten får en gyllen farge.

Tips:

Bruk gjerne andre grønnsaker, f.eks. paprika eller aubergine.

Kommentarer