Ovnsbakt squash med kjøttdeig og ris

Ovnsbakt squash med kjøttdeig og ris

11
198
Enkel30 min
En deilig squash kan raskt forvandles til en spennende middag. Vi fyller squashen med kjøttsaus og gratinerer med ost.

Ingredienser

Antall porsjoner

ovnsbakt squash:

ris:

  • 300 g
    ris , ukokt

fyll:

  • 1 stk
    løk , finhakket
  • 2 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 1 ss
    TINE® Meierismør til steking
  • 400 g
    kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 boks
    hermetiske tomater , hakkede
  • 2 ss
    oksebuljong
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ss
    frisk basilikum evt. samme antall tørket
  • 4 dl

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225 °C.

ovnsbakt squash:

  1. 2

    Skyll og del squash i to på langs. Skrap ut innmaten med en skje. Finnhakk. Legg de uthulte squash-halvdelene på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle squashene med smeltet smør og dryss over salt. Stek midt i ovnen i 6–7 minutter.

ris:

  1. 3

    Kok ris som anvist på pakken.

fyll:

  1. 4

    Surr løk og hvitløk i smør i 2 minutter. Tilsett kjøttdeig eller karbonadedeig, og smuldre opp. Stek i 3 minutter eller til kjøttet er brunet. Tilsett den hakkede innmaten fra squashene og stek videre i 3–4 minutter.

  2. 5

    Tilsett hermetisk tomat, buljong, salt, pepper og basilikum. Kok opp, og la det trekke uten lokk i minst 5 minutter.

    Tips

    Du kan erstatte buljong med fond.

  3. 6

    Legg stuingen i squash-halvdelene og dryss over ost. Gratiner under grillen eller høyt i varm stekeovn i ca. 5 minutter, til osten får en gyllen farge.

Tips

Bruk gjerne andre grønnsaker, f.eks. paprika eller aubergine.

Del denne oppskriften: