Ovnsbakt squash med kjøttdeig og ris

Ovnsbakt squash med kjøttdeig og ris

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
En deilig squash kan raskt forvandles til en spennende middag. Vi fyller squashen med kjøttsaus og gratinerer med ost.

Ingredienser

Antall porsjoner

ovnsbakt squash:

2 stk squash
2 ss smeltet TINE Meierismør
½ ts salt

ris:

300 g ris , ukokt

fyll:

1 stk løk , finhakket
2 stk hvitløksfedd , finhakket
1 ss TINE Meierismør til steking
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 boks hermetiske tomater , hakkede
2 ss oksebuljong
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss frisk basilikum evt. samme antall tørket
4 dl TINE Revet Ost Original

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  1. ovnsbakt squash:

    1. Skyll og del squash i to på langs. Skrap ut innmaten med en skje. Finnhakk. Legg de uthulte squash-halvdelene på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle squashene med smeltet smør og dryss over salt. Stek midt i ovnen i 6–7 minutter.
  2. ris:

    1. Kok ris som anvist på pakken.
  3. fyll:

    1. Surr løk og hvitløk i smør i 2 minutter. Tilsett kjøttdeig eller karbonadedeig, og smuldre opp. Stek i 3 minutter eller til kjøttet er brunet. Tilsett den hakkede innmaten fra squashene og stek videre i 3–4 minutter.
    2. Tilsett hermetisk tomat, buljong, salt, pepper og basilikum. Kok opp, og la det trekke uten lokk i minst 5 minutter.
      Tips!

      Du kan erstatte buljong med fond.

    3. Legg stuingen i squash-halvdelene og dryss over ost. Gratiner under grillen eller høyt i varm stekeovn i ca. 5 minutter, til osten får en gyllen farge.
Tips!

Bruk gjerne andre grønnsaker, f.eks. paprika eller aubergine.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Simen

    9 måneder siden
    Lul. Verste eg smagt

    Kommenter  (4)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Alle kan ikke like at, Simen :)

      God matlaging videre!

      Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat