Skip to main content

Biff og grønnsakswok

Enkel
30min

Biffkjøtt passer utmerket i en wok. I denne woken har vi brukt blant annet paprika, vårløk, gulrot, sopp og sellerirot.

4.2
(33)
Next ImageBiff og grønnsakswok

Ingredienser

Antall porsjoner

Buljongblanding:

1 cm
revet fersk ingefær
1 ts
revet appelsinskall
2 stk
hvitløksfedd
0.5 dl
kjøttbuljong (evt vann tilsatt buljong)
0.5 dl
soyasaus

Grønnsaker:

1 ts
grønn paprika
2 stk
vårløk
1 stk
gulrot
100 g
sellerirot
50 g
sjampinjong
1 dl
bønnespire

Kjøtt:

400 g
flatbiff av storfe
2 ss
solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Nudler:

240 g
nudler

Fremgangsmåte

  1. Riv ingefær og appelsinskall, og finhakk hvitløk. Bland buljong, soyasaus, ingefær, hvitløk og appelsinskall i en skål. Sett det til side.

Grønnsaker:

  1. Skyll og rens paprika og vårløk. Del paprikaen i jevnstore biter og vårløk i tynne skiver. Skrell gulrot og sellerirot, og skjær det i tynne skiver. Rens sopp, og del den i skiver. La bønnespirene renne av.

Kjøtt:

  1. Skjær kjøtt i strimler.

  2. Varm olje i en wok eller en stor stekepanne med høye kanter. Brun kjøttet på sterk varme i 3–5 minutter. Legg kjøttet på en tallerken.

  3. Legg paprika, vårløk, gulrot, sellerirot og sopp i woken. Rør inn buljongblandingen og stek videre i 3–4 minutter.

Nudler:

  1. Kok nudler etter anvisningen på pakken. Pass på at de blir ferdige samtidig som resten av maten.

  2. Tilsett bønnespirene og kjøttet. Varm alt i ca 2–3 minutter. Rør med jevne mellomrom. Server med nudler.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Her kan du gjerne kutte grønnsakene dagen før, og oppbevare dem tildekket i kjøleskapet, slik at det går fortere når du skal lage maten.

Flere fristende oppskrifter