Biff og grønnsakswok
Biffkjøtt passer utmerket i en wok. I denne woken har vi brukt blant annet paprika, vårløk, gulrot, sopp og sellerirot.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Buljongblanding:
- 1 cm revet fersk ingefær
- 1 ts revet appelsinskall
- 2 stykk hvitløksfedd
- 0.5 dl kjøttbuljong, (evt vann tilsatt buljong)
- 0.5 dl soyasaus
Grønnsaker:
- 1 ts grønn paprika
- 2 stykk vårløk
- 1 stykk gulrot
- 100 g sellerirot
- 50 g sjampinjong
- 1 dl bønnespire
Kjøtt:
- 400 g flatbiff av storfe
- 2 ss solsikkeolje, , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
Slik gjør du
1
Riv ingefær og appelsinskall, og finhakk hvitløk. Bland buljong, soyasaus, ingefær, hvitløk og appelsinskall i en skål. Sett det til side.
Grønnsaker:
1
Skyll og rens paprika og vårløk. Del paprikaen i jevnstore biter og vårløk i tynne skiver. Skrell gulrot og sellerirot, og skjær det i tynne skiver. Rens sopp, og del den i skiver. La bønnespirene renne av.
Kjøtt:
1
2
Varm olje i en wok eller en stor stekepanne med høye kanter. Brun kjøttet på sterk varme i 3–5 minutter. Legg kjøttet på en tallerken.
3
Legg paprika, vårløk, gulrot, sellerirot og sopp i woken. Rør inn buljongblandingen og stek videre i 3–4 minutter.
Nudler:
1
Kok nudler etter anvisningen på pakken. Pass på at de blir ferdige samtidig som resten av maten.
2
Tilsett bønnespirene og kjøttet. Varm alt i ca 2–3 minutter. Rør med jevne mellomrom. Server med nudler.
TipsHer kan du gjerne kutte grønnsakene dagen før, og oppbevare dem tildekket i kjøleskapet, slik at det går fortere når du skal lage maten.