Mørk viltgryte
Enkel•110 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 kgviltkjøtt med bein
-
1 stklaurbærblad
-
2 kvistertimian
-
5 dlhvitvin
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
100 gTINE® Meierismør til steking
-
2 stkhvitløksfedd
-
8 stksjalottløk
-
2 stkgulrøtter
-
¼ stksellerirot
-
1 stkpersillerot
-
3 dlviltkraft
-
6 skivertykt bacon
-
10 stkaromasopp
Til servering
-
8 stkbrødskiver
-
4 ss
Slik gjør du det
-
1
Del kjøtt i biter og ha i en form med laurbærblad og timian. Hell over hvitvin, dekk til og la marinere minst 1 time, gjerne over natten i kjøleskapet.
-
2
Sett ovnen på 180 °C. Fisk kjøttet opp med en hullsleiv og krydre med salt og pepper. Spar på vinen. Brun kjøttet i en panne med smør og ha over i en gryte, gjerne i jern, som tåler å stå i ovnen.
-
3
Finhakk hvitløk og skrell og del sjalottløk i to. Skrell og del gulrot, sellerirot og persillerot i biter. Brun grønnsakene i pannen med mer smør og ha over i gryten med kjøttet.
-
4
Hell vinen i pannen og kok ut ved å skrape løs alt som har festet seg i bunnen av pannen med en tresleiv. Hell over i gryten og tilsett kraft. Sett kjelen i ovnen med lokk og la koke i ca. 1 time eller til kjøttet er mørt.
-
5
Del bacon i biter og sopp i to. Fres sprø og gylne i en varm panne med smør. Vend inn i gryten før servering. Server med godt brød og smør.
Tips
Det er også veldig godt med potetmos til denne retten.