Mørk viltgryte

Mørk viltgryte

12
  • Enkel
  • 110 min
Viltgryte er alltid en suksess. Denne er fransk-inspirert og utrolig god. Kraftig på smak og perfekt med godt brød ved siden av.

Ingredienser

1 kg viltkjøtt med bein
1 stk laurbærblad
2 kvister timian
5 dl hvitvin
1 ts salt
½ ts pepper
100 g TINE Meierismør til steking
2 stk hvitløksfedd
8 stk sjalottløk
2 stk gulrøtter
¼ stk sellerirot
1 stk persillerot
3 dl viltkraft
6 skiver tykt bacon
10 stk aromasjampinjonger

Til servering

8 stk brødskiver
4 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Del kjøtt i biter og ha i en form med laurbærblad og timian. Hell over hvitvin, dekk til og la marinere minst 1 time, gjerne over natten i kjøleskapet.
    2. Sett ovnen på 180 °C. Fisk kjøttet opp med en hullsleiv og krydre med salt og pepper. Spar på vinen. Brun kjøttet i en panne med smør og ha over i en gryte, gjerne i jern, som tåler å stå i ovnen.
    3. Finhakk hvitløk og skrell og del sjalottløk i to. Skrell og del gulrot, sellerirot og persillerot i biter. Brun grønnsakene i pannen med mer smør og ha over i gryten med kjøttet.
    4. Hell vinen i pannen og kok ut ved å skrape løs alt som har festet seg i bunnen av pannen med en tresleiv. Hell over i gryten og tilsett kraft. Sett kjelen i ovnen med lokk og la koke i ca. 1 time eller til kjøttet er mørt.
    5. Del bacon i biter og sopp i to. Fres sprø og gylne i en varm panne med smør. Vend inn i gryten før servering. Server med godt brød og smør.
      Tips

      Det er også veldig godt med potetmos til denne retten.

Tips

Her kan du bruke kjøtt fra for eksempel reinsdyr, hjort, rådyr eller elg.

Kommentarer

  • Britt

    2 år siden
    hva kan jeg erstatte vinen med?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Du kan erstatte vinen med kraft, Britt :) Lykke til og god matlaging!

       (0)

      • Britt

        2 år siden
        Bare viltkraft 8 dl da til 4 porsjoner. Ikke noe eplemost eler noe?

         (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei igjen,

          Du kan kun bruke kraft eller ha i eplemost etter eget ønske om du ønsker det :) Prøv deg frem, det lir sikkert veldig godt. Lykke til!

           (0)


Det er mye kjærlighet i god mat