Langtidsstekt ribbe

Langtidsstekt ribbe

21
608
Enkel360 min
Med god tid og masse omsorg blir ribben enda saftigere. Og sprø svor er garantert! Krydre ribba 2-3 dager i forveien.

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 3 kg
  flatribbe helst med bein
 • 4 ss
  flaksalt
 • 2 ss
  nykvernet pepper
 • 1 l
  kokende vann (ca.)

Slik gjør du det

 1. 1

  Sørg for at svoren er ordentlig rutet. Bruk gjerne en skarp kniv og gå over snittene. Skjær godt ned til kjøttet, men ikke i det. Gni ribben godt med salt og pepper, legg med svoren ned i en langpanne, dekk med plast og la ligge i kjøleskapet i 2-3 døgn.

 2. 2

  Sett ovnen på 180 °C. Legg ribben med svoren opp, gjerne med en tallerken eller aluminiumsfolie under slik at den er høyest på midten. Da renner fettet godt av under stekingen og du får sprø svor.

 3. 3

  Hell kokende vann over svoren på ribben i langpannen, da spriker svoren. Ha i nok vann slik at det står 1-2 cm opp på ribben. Snitt svoren dypere om den trenger det. Dekk langpannen godt med folie, det skal være helt tett, og damp ribben i ovnen i ca. 1 time.

 4. 4

  Ta ut ribben og senk temperaturen til 120 °C. Fjern folien, sett ev. et steketermometer i den tykkeste delen og stek midt i ovnen i ca. 5 timer eller til en kjernetemperatur på 80 °C. Fyll på litt vann underveis om alt fordamper.

 5. 5

  Ta ut ribben, sett ovnen opp til 275 °C og fjern steketermometeret. Sett ribben tilbake i ovnen og stek til svoren «popper» og blir gyllen og sprø, ca. 10 minutter. Følg med underveis og dekk ev til godt stekte områder med folie.

 6. 6

  La ribben hvile i ca. 20 minutter før servering.

Tips

Ble ikke svoren sprø? Ikke fortvil, la ribben stå under grillelementene i et par minutter – følg nøye med – så skal du se den popper, eller enda bedre, bruk en varmepistol på svoren etter at ribben er ute av ovnen. Du får kjøpt elektriske varmepistoler i alle jernvarehandler.

Del denne oppskriften: