Medisterkaker
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
potet:
-
8 stkmellomstore poteter
Medisterkaker:
-
½ kgmedisterdeig
-
1 ½ tssalt
-
2 ½ dl
-
2 ½ sspotetmel
-
½ tspepper
-
¼ tsmalt muskat
-
¼ tsmalt ingefær
-
2 ss
-
1 ½ lvann, buljong eller kraft til trekking
brun saus:
-
3 sshvetemel
-
2 dl
-
4 dlkraft
-
½ tssukkerkulør eller soyasaus
-
½ tssalt
tilbehør:
-
1 dltyttebærsyltetøy
Slik gjør du det
-
1
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
medisterkaker:
-
2
Medisterdeig og melk bør ha samme, kalde temperatur. Elt medisterdeigen seig med salt. Spe med melk, litt forsiktig i begynnelsen, og øk etterhvert.
-
3
Rør 2/3 av væsken inn i deigen. Pass på at medisterdeigen blir seig igjen mellom hver gang du sper på med mer melk. Tilsett potetmel, pepper, muskat og ingefær. Spe i resten av melken.
-
4
Form runde kaker som du steker gylne i en stekepanne med smør. Trekk medisterkakene gjerne i en gryte med kraft, buljong eller vann i ca. 10 minutter.
brun saus:
-
5
Lag jevning ved å blande mel og melk i et tett glass eller en mikromikser, og bland eller rist det til det er klumpfritt. Kok opp kraft eller sjy, og hell i jevningen i en tynn stråle. Rør hele tiden, så det ikke blir klumper.
-
6
Rør til sausen koker opp, og la den småkoke i ca. 5 minutter. Sausen kan farges med litt sukkerkulør eller soyasaus. Smak til med salt. Server medisterkaker med brun saus, potet og tyttebærsyltetøy.