Medisterkaker

(65)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelagde medisterkaker hører for mange julen til, men det er like godt hele året.

Antall porsjoner

Ingredienser

potet:

8 stkmellomstore poteter

Medisterkaker:

½ kgmedisterdeig
1 ½ tssalt
2 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ½ sspotetmel
½ tspepper
¼ tsmalt muskat
¼ tsmalt ingefær
2 ssTINE Meierismør
1 ½ lkraft, buljong eller vann

brun saus:

3 sshvetemel
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 dlkraft
littsukkerkulør eller soyasaus
½ tssalt

tilbehør:

1 dltyttebærsyltetøy
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • potet:

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  • medisterkaker:

    1. Medisterdeig og melk bør ha samme, kalde temperatur. Elt medisterdeigen seig med salt. Spe med melk, litt forsiktig i begynnelsen, og øk etterhvert.
    2. Rør 2/3 av væsken inn i deigen. Pass på at medisterdeigen blir seig igjen mellom hver gang du sper på med mer melk. Tilsett potetmel, pepper, muskat og ingefær. Spe i resten av melken.
    3. Form runde kaker som du steker gylne i en stekepanne med smør. Trekk medisterkakene gjerne i en gryte med kraft, buljong eller vann i ca. 10 minutter.
  • brun saus:

    1. Lag jevning ved å blande mel og melk i et tett glass eller en mikromikser, og bland eller rist det til det er klumpfritt. Kok opp kraft eller sjy, og hell i jevningen i en tynn stråle. Rør hele tiden, så det ikke blir klumper.
    2. Rør til sausen koker opp, og la den småkoke i ca. 5 minutter. Sausen kan farges med litt sukkerkulør eller soyasaus. Smak til med salt. Server medisterkaker med brun saus, potet og tyttebærsyltetøy.

Tips:

Det er viktig for et godt sluttresultat at alle råvarene har tilnærmet lik temperatur, og at de er så kalde som mulig.

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar