Langtidsstekt elgstek med bringebærsaus
Enkel•150 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ⅘ kgsurret elgstek av lår
-
1 sseinebær
-
3 ssTINE® Meierismør , romtemperert
-
1 tssalt
-
1 tspepper
-
1 kgpotet
-
400 gerter
-
1 ssTINE® Meierismør til ertene
Bringebærsaus
-
½ stkløk
-
1 ts
-
1 dlfrosne bringebær
-
8 dlkjøttkraft
-
1 tspotetmel
-
2 ssvann
-
2 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 sssitronsaft
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 100 °C. Knus einebær og bland med romtemperert smør, salt og pepper. Gni blandingen godt over hele steken, brun den i smør og legg den i en ildfast form.
-
2
Stikk et steketermometer midt i den tjukkeste delen av kjøttet og stek til kjernetemperaturen er 62 °C. Det tar 2- 2,5 timer.
Tips
Husk at størrelse på steken og forskjell i stekeovner påvirker hvor raskt kjøttet er ferdig. Det er alltid lurt å bruke et steketermometer for å ha full kontroll. Elgsteik bør ha en kjernetemperatur på 62 °C.
-
3
Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter, hell av vannet og la dem dampe av seg. Kok ertene møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter. Hell av vannet og vend med litt smør.
-
4
Grovhakk løk og fres i smør til myk. Tilsett bringebær og kraft og kok opp. La småkoke i ca. 20 minutter og sil av. Press godt på løk og bær slik at du får med så mye av smaken som mulig.
-
5
Kok opp sausen. Rør sammen potetmel og vann, og spe gradvis under omrøring slik at sausen tykner. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
-
6
La steken hvile i 15 minutter før den skjæres i skiver. Server med kokte poteter, erter og bringebærsaus.