Håndkle og blad
Langtidsstekt elgstek med bringebærsaus
(3232)

Langtidsstekt elgstek med bringebærsaus

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

En saftig elgstek er alltid en suksess. Her serveres den med en spennende bringebærsaus til, som passer perfekt til viltkjøtt.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

8
1 ⅘ kgsurret elgstek av lår
1 sseinebær
3 ssTINE Meierismør, romtemperert
1 tssalt
1 tspepper
1 kgpotet
400 gerter
1 ssTINE Meierismør til ertene

Bringebærsaus

½ stkløk
1 tsTINE Meierismør
1 dlfrosne bringebær
8 dlkjøttkraft
1 tspotetmel
2 ssvann
2 dlTINE Kremfløte
½ tssalt
¼ tspepper
1 sssitronsaft
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 100 °C. Knus einebær og bland med romtemperert smør, salt og pepper. Gni blandingen godt over hele steken, brun den i smør og legg den i en ildfast form.
  2. Stikk et steketermometer midt i den tjukkeste delen av kjøttet og stek til kjernetemperaturen er 62 °C. Det tar 2- 2,5 timer.
   Blått hjerte
   Tips!

   Husk at størrelse på steken og forskjell i stekeovner påvirker hvor raskt kjøttet er ferdig. Det er alltid lurt å bruke et steketermometer for å ha full kontroll. Elgsteik bør ha en kjernetemperatur på 62 °C.

  3. Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter, hell av vannet og la dem dampe av seg. Kok ertene møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter. Hell av vannet og vend med litt smør.
  4. Grovhakk løk og fres i smør til myk. Tilsett bringebær og kraft og kok opp. La småkoke i ca. 20 minutter og sil av. Press godt på løk og bær slik at du får med så mye av smaken som mulig.
  5. Kok opp sausen. Rør sammen potetmel og vann, og spe gradvis under omrøring slik at sausen tykner. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
  6. La steken hvile i 15 minutter før den skjæres i skiver. Server med kokte poteter, erter og bringebærsaus.
Blått hjerte
Tips!

Om du vil ha en litt mer tradisjonell rett kan du selvfølgelig servere viltsaus eller en annen egnet saus til. Det er også godt med bakte rotgrønnsaker til denne retten.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat