Lammestek med fløtegratinerte poteter
Middels
2t
Lam og fløtegratinerte poteter går hånd i hånd. Her har vi fylt den saftige lammesteken med hvitløk og rosmarin.
3.6
(466)

Ingredienser
lammestek
1.5 kg
benfri lammestek
1 ts
salt (ca)
½ ts
pepper (ca)
2 stk
hvitløksfedd
2 kvist
rosmarin
1 stk
rødløk i skiver
3 stk
gulrot i biter
½ stk
sellerirot
¼ stk
kålrot
8 dl
vann
1 terning
kjøttbuljong
Fløtegratinerte poteter
10 stk
potet
1 stk
løk i tynne skiver
½ stk
purre i ringer
3 dl
TINE® Matfløte eller kremfløte
1 ts
salt
¼ ts
nykvernet pepper
½ ts
revet muskat (kan sløyfes)
Rødvinsaus
1 stk
sjalottløk
2 ss
4 dl
rødvin
3 dl
kraft /lammesky fra steken (ca)
1 ss
brunt sukker
1 stk
laurbærblad
2 dl
TINE® Crème Fraîche Original eller Lett
½ ts
salt
¼ ts
pepper
1 ts
soyasaus
Maizenablanding
2 ts
maizena
0.5 dl
vann
Slik gjør du
Lammestek
Tips
Har du allerede en surret stek, kan du skjær små snitt i kjøttet med en skarp kniv og fyll med hvitløk og rosmarin.Tips
La steken hvile i 15 - 30 minutter før den skjæres opp.
Fløtegratinerte poteter:
Rødvinssaus
Tips
Ønsker du en tykkere saus, kan du spe med litt Maizena rørt ut i kaldt vann.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Du bør alltid bruke et steketermometer når du tilbereder kjøtt. Da får du steken akkurat slik du ønsker deg. Lammekjøtt er medium når kjernetemperaturen er 67-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C. Husk at temperaturen vil fortsette å stige noe når den er ute av ovnen.








