
Lam- og grønnsaksform
En varmende gryte med lam og grønnsaker er perfekt søndagsmiddag.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 200 °C. Del lammelårskiver i to og fres raskt i en stekepanne med smør til godt brunet. Ha over i en stor leirgryte, jerngryte eller ildfast form.
Tips
Bytt ut skivet lammelår med annet grytekjøtt, som fårikål eller bog – etter hva du finner av økologisk kjøtt.
- 2
Del gulrot, persillerot, søtpotet og beter i biter, gjerne fra rot til stilk. Del vårløk i grove biter, del hvitløk i fedd, men la skallet sitte og ha alle grønnsakene i formen med poteter. Tilsett rosmarin, timian, salt, pepper og laurbærblad og hell over olivenolje og kraft.
- 3
Sett lokk på gryten eller dekk godt med aluminiumsfolie og sett den i ovnen. La den koke i ca. 2 timer eller til kjøttet er mørt.
- 4
Riv agurk grovt på et rivjern, ha det over i en bolle og dryss med salt. La stå å trekke i ca. 20 minutter. Klem ut så mye væske som mulig og bland agurken med yoghurt, pepper og finhakket mynte til tzatziki.
- 5
Server lammekjøtt, grønnsaker og sjyen fra gryten med tzatziki, brød og smør til.
Tips
En slik gryte er perfekt til å bruke opp det du har til overs av grønnsaker. Har du rester av feta eller chevre, er det også godt å smuldre i ved servering.