Skip to main content

Lam- og grønnsaksform

Enkel
2t

En varmende gryte med lam og grønnsaker er perfekt søndagsmiddag.

3.4
(122)
Next Image Lam- og grønnsaksform

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 skiver
lammelår
3 stk
gulrot
2 stk
persillerot
1 stk
søtpotet
3 stk
rødbeter
2 stk
vårløk
1 stk
hvitløk
8 stk
små potet
2 kvist
rosmarin
2 kvist
timian
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 stk
laurbærblad
3 ss
olivenolje
2 dl
kraft

TZATZIKI

1 stk
agurk
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ss
mynte

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Del lammelårskiver i to og fres raskt i en stekepanne med smør til godt brunet. Ha over i en stor leirgryte, jerngryte eller ildfast form.

    Tips

    Bytt ut skivet lammelår med annet grytekjøtt, som fårikål eller bog – etter hva du finner av økologisk kjøtt.

  2. Del gulrot, persillerot, søtpotet og beter i biter, gjerne fra rot til stilk. Del vårløk i grove biter, del hvitløk i fedd, men la skallet sitte og ha alle grønnsakene i formen med poteter. Tilsett rosmarin, timian, salt, pepper og laurbærblad og hell over olivenolje og kraft.

  3. Sett lokk på gryten eller dekk godt med aluminiumsfolie og sett den i ovnen. La den koke i ca. 2 timer eller til kjøttet er mørt.

  4. Riv agurk grovt på et rivjern, ha det over i en bolle og dryss med salt. La stå å trekke i ca. 20 minutter. Klem ut så mye væske som mulig og bland agurken med yoghurt, pepper og finhakket mynte til tzatziki.

  5. Server lammekjøtt, grønnsaker og sjyen fra gryten med tzatziki, brød og smør til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

En slik gryte er perfekt til å bruke opp det du har til overs av grønnsaker. Har du rester av feta eller chevre, er det også godt å smuldre i ved servering.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter