Lam- og grønnsaksform
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 skiverlammelår
-
2 ss
-
3 stkgulrøtter
-
2 stkpersillerøtter
-
1 stksøtpotet
-
3 stkrødbeter
-
2 stkvårløk
-
1 stkhvitløk
-
8 stksmå poteter
-
2 kvisterrosmarin
-
2 kvistertimian
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 stklaurbærblader
-
3 ssolivenolje
-
2 dlkraft
TZATZIKI
-
1 stkagurk
-
1 tssalt
-
4 dlTINE Økologisk Yoghurt Naturell
-
1 tspepper
-
2 ssmynte
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Del lammelårskiver i to og fres raskt i en stekepanne med smør til godt brunet. Ha over i en stor leirgryte, jerngryte eller ildfast form.
Tips
Bytt ut skivet lammelår med annet grytekjøtt, som fårikål eller bog – etter hva du finner av økologisk kjøtt.
-
2
Del gulrot, persillerot, søtpotet og beter i biter, gjerne fra rot til stilk. Del vårløk i grove biter, del hvitløk i fedd, men la skallet sitte og ha alle grønnsakene i formen med poteter. Tilsett rosmarin, timian, salt, pepper og laurbærblad og hell over olivenolje og kraft.
-
3
Sett lokk på gryten eller dekk godt med aluminiumsfolie og sett den i ovnen. La den koke i ca. 2 timer eller til kjøttet er mørt.
-
4
Riv agurk grovt på et rivjern, ha det over i en bolle og dryss med salt. La stå å trekke i ca. 20 minutter. Klem ut så mye væske som mulig og bland agurken med yoghurt, pepper og finhakket mynte til tzatziki.
-
5
Server lammekjøtt, grønnsaker og sjyen fra gryten med tzatziki, brød og smør til.