Lam- og grønnsaksform

Lam- og grønnsaksform

2
115
Enkel120 min
En varmende gryte med lam og grønnsaker er perfekt søndagsmiddag.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 skiver
    lammelår
  • 2 ss
  • 3 stk
    gulrøtter
  • 2 stk
    persillerøtter
  • 1 stk
    søtpotet
  • 3 stk
    rødbeter
  • 2 stk
    vårløk
  • 1 stk
    hvitløk
  • 8 stk
    små poteter
  • 2 kvister
    rosmarin
  • 2 kvister
    timian
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 stk
    laurbærblader
  • 3 ss
    olivenolje
  • 2 dl
    kraft

TZATZIKI

  • 1 stk
    agurk
  • 1 ts
    salt
  • 4 dl
    TINE Økologisk Yoghurt Naturell
  • 1 ts
    pepper
  • 2 ss
    mynte

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Del lammelårskiver i to og fres raskt i en stekepanne med smør til godt brunet. Ha over i en stor leirgryte, jerngryte eller ildfast form.

    Tips

    Bytt ut skivet lammelår med annet grytekjøtt, som fårikål eller bog – etter hva du finner av økologisk kjøtt.

  2. 2

    Del gulrot, persillerot, søtpotet og beter i biter, gjerne fra rot til stilk. Del vårløk i grove biter, del hvitløk i fedd, men la skallet sitte og ha alle grønnsakene i formen med poteter. Tilsett rosmarin, timian, salt, pepper og laurbærblad og hell over olivenolje og kraft.

  3. 3

    Sett lokk på gryten eller dekk godt med aluminiumsfolie og sett den i ovnen. La den koke i ca. 2 timer eller til kjøttet er mørt.

  4. 4

    Riv agurk grovt på et rivjern, ha det over i en bolle og dryss med salt. La stå å trekke i ca. 20 minutter. Klem ut så mye væske som mulig og bland agurken med yoghurt, pepper og finhakket mynte til tzatziki.

  5. 5

    Server lammekjøtt, grønnsaker og sjyen fra gryten med tzatziki, brød og smør til.

Tips

En slik gryte er perfekt til å bruke opp det du har til overs av grønnsaker. Har du rester av feta eller chevre, er det også godt å smuldre i ved servering.

Del denne oppskriften: