
Lam med fløtegratinerte poteter
Middels•60 min min
Perfekt stekte lammeskiver servert med fløtegratinerte poteter, lettkokte grønnsaker og kryddersmør smaker nydelig til søndagsmiddag om høsten eller som påskelam.
Ingredienser
Antall porsjoner
Fløtegratinerte poteter:
-
8 stkpoteter
-
2 feddhvitløk
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
3 dlTINE® Kremfløte (evt. matfløte)
-
100 gRevet JARLSBERG®
lam:
-
4 stklammeskiver (fra stek eller bog)
-
2 ss
-
½ tssalt
-
½ tsgrovkvernet pepper
-
2 tstørket rosmarin
Kryddersmør:
-
100 gKviteseidsmør (romtemperert)
-
½ tshavsalt
-
2 sshakkede krydderurter (persille el. dill)
grønnsaker:
-
1 buntgrønn asparges
-
2 stkgulrøtter
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Skrell potet og skjær dem i tynne skiver. Legg dem i en smurt ildfast form, gjerne taksteinslagt. Dryss finhakket hvitløk, salt og pepper oppå. Hell fløte over.
-
3
Sett formen i ovnen og stek i ca. 1 time. Dryss over ost etter 20 minutter.
lam:
-
4
Stek kjøtt et par minutter på hver side i en stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper. Dryss rosmarin over og etterstek kjøttet noen minutter i stekeovnen sammen med potetene. La kjøttet hvile før servering.
Kryddersmør:
-
5
Rør sammen smør, havsalt og urter. Form til en pølse i et ark med matpapir og rull godt sammen. Oppbevar kaldt, og skjær i skiver før servering.
grønnsaker:
-
6
Skrell og del asparges og gulrøtter. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann, i 3–4 minutter.