Lam med fløtegratinerte poteter

Lam med fløtegratinerte poteter

6
59
Middels60 min
Perfekt stekte lammeskiver servert med fløtegratinerte poteter, lettkokte grønnsaker og kryddersmør smaker nydelig til søndagsmiddag om høsten eller som påskelam.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fløtegratinerte poteter:

  • 8 stk
    poteter
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 3 dl
    TINE® Kremfløte (evt. matfløte)
  • 100 g
    Jarlsberg® Revet

lam:

  • 4 stk
    lammeskiver (fra stek eller bog)
  • 2 ss
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    grovkvernet pepper
  • 2 ts
    tørket rosmarin

Kryddersmør:

  • 100 g
    Kviteseidsmør (romtemperert)
  • ½ ts
    havsalt
  • 2 ss
    hakkede krydderurter (persille el. dill)

grønnsaker:

  • 1 bunt
    grønn asparges
  • 2 stk
    gulrøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Skrell potet og skjær dem i tynne skiver. Legg dem i en smurt ildfast form, gjerne taksteinslagt. Dryss finhakket hvitløk, salt og pepper oppå. Hell fløte over.

  3. 3

    Sett formen i ovnen og stek i ca. 1 time. Dryss over ost etter 20 minutter.

lam:

  1. 4

    Stek kjøtt et par minutter på hver side i en stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper. Dryss rosmarin over og etterstek kjøttet noen minutter i stekeovnen sammen med potetene. La kjøttet hvile før servering.

Kryddersmør:

  1. 5

    Rør sammen smør, havsalt og urter. Form til en pølse i et ark med matpapir og rull godt sammen. Oppbevar kaldt, og skjær i skiver før servering.

grønnsaker:

  1. 6

    Skrell og del asparges og gulrøtter. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann, i 3–4 minutter.

Tips

Tilsett en spiseskje smør i kokevannet til grønnsakene. Da blir de ekstra gode!

Del denne oppskriften: