Håndkle og blad
Lam i rømme og dill
(3535)

Lam i rømme og dill

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en gammel, tradisjonell oppskrift på en gryterett med lam, rømme, dill og sopp. En perfekt søndagsmiddag.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

800 grenskåret lammekjøtt
2 ssTINE Meierismør
2 dlvann
200 garomasopp eller sjampinjong
½ tssalt
¼ tsnykvernet pepper
3 dlTINE Lettrømme 18 %, lettrømme eller TINE Crème Fraîche Lett
1 buntdill
800 gpoteter

Frisk salat med bønner

200 gaspargesbønner
2 stkhjertesalat
1 stkfennikel
½ stksitron
3 ssolivenolje
½ tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skjær lammekjøtt i terninger og brun det i smør i en stekepanne på middels høy varme. Ha kjøttet i en gryte. Hell 2 dl vann i stekepannen og gi kraften ett oppkok og hell over i gryten med kjøttet.
    2. Del sopp i fire og brun den i stekepannen. Ha det over i gryten og tilsett salt og pepper. Kok opp og la retten småkoke i 30-45 minutter eller til lammekjøttet er mørt.
    3. Kok poteter møre i vann. Hell av vannet og la dampe av. Kok bønner et par minutter i lettsaltet vann. Skyld raskt i kaldt vann. Del bønnene i to, riv salat i biter og finsnitt fennikel. Press sitron og vend bønner, salat og fennikel i sitronsaften med olje, salt og pepper.
    4. Rør rømme og hakket dill inn i lammegryten og kok opp igjen før servering. Server med kokte poteter og frisk salat.
      Blått hjerte
      Tips!

      Hvis du synes sausen blir for tynn, kan du jevne den med litt maizena rørt ut i litt kaldt vann.

Blått hjerte
Tips!

Har du ikke lammekraft kan du bruke annen kjøttkraft eller vann med buljong.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat