Oppskrift på lam i rømme og dill
7

Lam i rømme og dill

(28)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en gammel, tradisjonell oppskrift på en gryterett med lam, rømme, dill og sopp. En perfekt søndagsmiddag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

800 grenskåret lammekjøtt
2 ssTINE Meierismør
2 dlvann
200 garomasopp eller sjampinjong
½ tssalt
¼ tsnykvernet pepper
3 dlTINE Lettrømme 18 %, lettrømme eller TINE Crème Fraîche Lett
1 buntdill
800 gpoteter

Frisk salat med bønner

200 gaspargesbønner
2 stkhjertesalat
1 stkfennikel
½ stksitroner
3 ssolivenolje
½ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

    1. Skjær lammekjøtt i terninger og brun det i smør i en stekepanne på middels høy varme. Ha kjøttet i en gryte. Hell 2 dl vann i stekepannen og gi kraften ett oppkok og hell over i gryten med kjøttet.
    2. Del sopp i fire og brun den i stekepannen. Ha det over i gryten og tilsett salt og pepper. Kok opp og la retten småkoke i 30-45 minutter eller til lammekjøttet er mørt.
    3. Kok poteter møre i vann. Hell av vannet og la dampe av. Kok bønner et par minutter i lettsaltet vann. Skyld raskt i kaldt vann. Del bønnene i to, riv salat i biter og finsnitt fennikel. Press sitron og vend bønner, salat og fennikel i sitronsaften med olje, salt og pepper.
    4. Rør rømme og hakket dill inn i lammegryten og kok opp igjen før servering. Server med kokte poteter og frisk salat.

      Tips:

      Hvis du synes sausen blir for tynn, kan du jevne den med litt maizena rørt ut i litt kaldt vann.

Tips:

Har du ikke lammekraft kan du bruke annen kjøttkraft eller vann med buljong.

Kommentarer