Lam i rømme og dill
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 grenskåret lammekjøtt
-
2 ss
-
2 dlvann
-
200 garomasopp eller sjampinjong
-
½ tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
3 dlTINE® Lettrømme 17 % , lettrømme eller TINE Crème Fraîche Lett
-
1 buntdill
-
800 gpoteter
Frisk salat med bønner
-
200 gaspargesbønner
-
2 stkhjertesalat
-
1 stkfennikel
-
½ stksitron
-
3 ssolivenolje
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Skjær lammekjøtt i terninger og brun det i smør i en stekepanne på middels høy varme. Ha kjøttet i en gryte. Hell 2 dl vann i stekepannen og gi kraften ett oppkok og hell over i gryten med kjøttet.
-
2
Del sopp i fire og brun den i stekepannen. Ha det over i gryten og tilsett salt og pepper. Kok opp og la retten småkoke i 30-45 minutter eller til lammekjøttet er mørt.
-
3
Kok poteter møre i vann. Hell av vannet og la dampe av. Kok bønner et par minutter i lettsaltet vann. Skyld raskt i kaldt vann. Del bønnene i to, riv salat i biter og finsnitt fennikel. Press sitron og vend bønner, salat og fennikel i sitronsaften med olje, salt og pepper.
-
4
Rør rømme og hakket dill inn i lammegryten og kok opp igjen før servering. Server med kokte poteter og frisk salat.
Tips
Hvis du synes sausen blir for tynn, kan du jevne den med litt maizena rørt ut i litt kaldt vann.