Lam i rømme og dill
Dette er en gammel, tradisjonell oppskrift på en gryterett med lam, rømme, dill og sopp. En perfekt søndagsmiddag.
Enkel•1 t•6 personer
Ingredienser
- 800 g renskåret lammekjøtt
- 2 ss TINE® Meierismør
- 2 dl vann
- 200 g aromasopp eller sjampinjong
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
- 3 dl TINE® Lettrømme 17 %, , lettrømme eller TINE Crème Fraîche Lett
- 1 bunt dill
- 800 g potet
Frisk salat med bønner
- 200 g aspargesbønne
- 2 stykk hjertesalat
- 1 stykk fennikel
- 0.5 stykk sitron
- 3 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Skjær lammekjøtt i terninger og brun det i smør i en stekepanne på middels høy varme. Ha kjøttet i en gryte. Hell 2 dl vann i stekepannen og gi kraften ett oppkok og hell over i gryten med kjøttet.
2
Del sopp i fire og brun den i stekepannen. Ha det over i gryten og tilsett salt og pepper. Kok opp og la retten småkoke i 30-45 minutter eller til lammekjøttet er mørt.
3
Kok poteter møre i vann. Hell av vannet og la dampe av. Kok bønner et par minutter i lettsaltet vann. Skyld raskt i kaldt vann. Del bønnene i to, riv salat i biter og finsnitt fennikel. Press sitron og vend bønner, salat og fennikel i sitronsaften med olje, salt og pepper.
4
Rør rømme og hakket dill inn i lammegryten og kok opp igjen før servering. Server med kokte poteter og frisk salat.
TipsHvis du synes sausen blir for tynn, kan du jevne den med litt maizena rørt ut i litt kaldt vann.
TipsHar du ikke lammekraft kan du bruke annen kjøttkraft eller vann med buljong.