Lam i rømme og dill

Lam i rømme og dill

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 60 min
Dette er en gammel, tradisjonell oppskrift på en gryterett med lam, rømme, dill og sopp. En perfekt søndagsmiddag.

Ingredienser

Antall porsjoner

800 g renskåret lammekjøtt
2 ss TINE Meierismør
2 dl vann
200 g aromasopp eller sjampinjong
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper
3 dl TINE Lettrømme 18 % , lettrømme eller TINE Crème Fraîche Lett
1 bunt dill
800 g poteter

Frisk salat med bønner

200 g aspargesbønner
2 stk hjertesalat
1 stk fennikel
½ stk sitron
3 ss olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Skjær lammekjøtt i terninger og brun det i smør i en stekepanne på middels høy varme. Ha kjøttet i en gryte. Hell 2 dl vann i stekepannen og gi kraften ett oppkok og hell over i gryten med kjøttet.
    2. Del sopp i fire og brun den i stekepannen. Ha det over i gryten og tilsett salt og pepper. Kok opp og la retten småkoke i 30-45 minutter eller til lammekjøttet er mørt.
    3. Kok poteter møre i vann. Hell av vannet og la dampe av. Kok bønner et par minutter i lettsaltet vann. Skyld raskt i kaldt vann. Del bønnene i to, riv salat i biter og finsnitt fennikel. Press sitron og vend bønner, salat og fennikel i sitronsaften med olje, salt og pepper.
    4. Rør rømme og hakket dill inn i lammegryten og kok opp igjen før servering. Server med kokte poteter og frisk salat.
      Tips!

      Hvis du synes sausen blir for tynn, kan du jevne den med litt maizena rørt ut i litt kaldt vann.

Tips!

Har du ikke lammekraft kan du bruke annen kjøttkraft eller vann med buljong.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Oana Mcdowell

    2 år siden
    Kan dere skrive litt med detaljert? Det står "gi kraften ett oppkok". Hvilken kraft?? Når og hvor de 2 dl vann skal brukes? Litt forvirende for begynnere å forstå oppskriften.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Oana, Takk for at du følger med, vi har nå endret oppskriften og de 2 dl med vann skal brukes i trinn 1 i stekepannen for å lage kreft av det som er igjen etter man har stekt kjøttet :) Lykke til og god matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Lisbeth sørby

    2 år siden
    Denne retten laget jeg da jeg var demo dame for Gilde for 50 år siden,like god idag??

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      VI er enig i at det er en veldig god rett, Lisbeth :) God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Følg denne flotte oppskriften, og du får en fantastisk god middag.

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Takk for anbefalingen, Wenche. Rømme, dill og lam passer perfekt sammen. Lam er nam!

      Kommenter  (1)


  • Ambjørg

    6 år siden
    Utrolig godt. Har lagd denne rettenmange ganger, men ikke med sopp.

    Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat