Kremet oksegryte

(36)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne oksegryten er en norsk vri på den franske klassikeren boeuf bourguignon. Rosmarin og sopp gjør gryten til skikkelig varmende høstmat.

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gbiffkjøtt, gjerne mørbrad eller flatbiff
1 tssalt
½ tspepper
1 sshvetemel
2 dlkokende vann
2 dltørket sopp
1 stkhermetiske tomater
1 dlrødvin
2 dlkjøttkraft
1 ½ stkrødløk
3 stkgulrøtter
2 stkstangselleri
4 stkhvitløksfedd
2 ssTINE Meierismør
1 kvistfrisk rosmarin
2 stklaurbærblader
½ tskanel
3 dlTINE Crème Fraîche Original

Til servering

2 dlTINE Crème Fraîche Original
¼ tsnykvernet pepper
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Hell kokende vann over den tørkede soppen og la stå i minst 5 minutter. Del løk i båter, gulrot i biter, selleri i skiver og finhakk hvitløken.
    2. Del kjøttet i biter, krydre med salt og pepper og dryss over mel. Brun kjøttet i puljer i en gryte med litt smør. Legg til side og fres løk, gulrot, selleri og hvitløk i et par minutter
    3. Hell over tomater, rødvin, kraft, sopp med væsken, rosmarin, laurbærblad og kanel og kok opp. Legg på lokk og sett gryten i ovnen i 2 timer.

      Tips:

      Bruk gjerne fersk sopp heller enn tørket, men da må du tilsette litt mer kjøttkraft. Har du litt ekstra fersk sopp liggende, kan du steke den opp og strø over gryten ved servering.

    4. Ta gryta ut av ovnen. Fjern rosmarin og laurbærblad og rør inn crème fraîche. Smak til med salt og pepper. Server crème fraîche med et dryss pepper ved siden av.

Tips:

Vil du ha en mer sødmefull smak på gryta, kan du erstatte rødvinen eller deler av kraften med ditt favorittøl.

Kommentarer

  Legg til kommentar