Kremet oksegryte

Kremet oksegryte

25
368
Enkel140 min
Denne oksegryten er en norsk vri på den franske klassikeren boeuf bourguignon. Rosmarin og sopp gjør gryten til skikkelig varmende høstmat.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    biffkjøtt , gjerne mørbrad eller flatbiff
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 1 ss
    hvetemel
  • 2 dl
    kokende vann
  • 2 dl
    tørket sopp
  • 1 boks
    hermetiske tomater
  • 1 dl
    rødvin
  • 2 dl
    kjøttkraft
  • 1 ½ stk
    rødløk
  • 3 stk
    gulrøtter
  • 2 stilker
    stangselleri
  • 4 stk
    hvitløksfedd
  • 2 ss
  • 1 kvist
    frisk rosmarin
  • 2 stk
    laurbærblader
  • ½ ts
    kanel
  • 3 dl

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 180 °C. Hell kokende vann over den tørkede soppen og la stå i minst 5 minutter. Del løk i båter, gulrot i biter, selleri i skiver og finhakk hvitløken.

  2. 2

    Del kjøttet i biter, krydre med salt og pepper og dryss over mel. Brun kjøttet i puljer i en gryte med litt smør. Legg til side og fres løk, gulrot, selleri og hvitløk i et par minutter

  3. 3

    Hell over tomater, rødvin, kraft, sopp med væsken, rosmarin, laurbærblad og kanel og kok opp. Legg på lokk og sett gryten i ovnen i 2 timer.

    Tips

    Bruk gjerne fersk sopp heller enn tørket, men da må du tilsette litt mer kjøttkraft. Har du litt ekstra fersk sopp liggende, kan du steke den opp og strø over gryten ved servering.

  4. 4

    Ta gryta ut av ovnen. Fjern rosmarin og laurbærblad og rør inn crème fraîche. Smak til med salt og pepper. Server crème fraîche med et dryss pepper ved siden av.

Tips

Vil du ha en mer sødmefull smak på gryta, kan du erstatte rødvinen eller deler av kraften med ditt favorittøl.

Del denne oppskriften: