
Kremet oksegryte
Denne oksegryten er en norsk vri på den franske klassikeren boeuf bourguignon. Rosmarin og sopp gjør gryten til skikkelig varmende høstmat.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 180 °C. Hell kokende vann over den tørkede soppen og la stå i minst 5 minutter. Del løk i båter, gulrot i biter, selleri i skiver og finhakk hvitløken.
- 2
Del kjøttet i biter, krydre med salt og pepper og dryss over mel. Brun kjøttet i puljer i en gryte med litt smør. Legg til side og fres løk, gulrot, selleri og hvitløk i et par minutter
- 3
Hell over tomater, rødvin, kraft, sopp med væsken, rosmarin, laurbærblad og kanel og kok opp. Legg på lokk og sett gryten i ovnen i 2 timer.
Tips
Bruk gjerne fersk sopp heller enn tørket, men da må du tilsette litt mer kjøttkraft. Har du litt ekstra fersk sopp liggende, kan du steke den opp og strø over gryten ved servering.
- 4
Ta gryta ut av ovnen. Fjern rosmarin og laurbærblad og rør inn crème fraîche. Smak til med salt og pepper. Server crème fraîche med et dryss pepper ved siden av.
Tips
Vil du ha en mer sødmefull smak på gryta, kan du erstatte rødvinen eller deler av kraften med ditt favorittøl.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter

