Kotelettgrateng

Kotelettgrateng

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
  • 15 min
Epler og koteletter passer fint sammen og blir raskt en favoritt hos barna. Karri og crème fraîche gir gratengen ekstra smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk epler
1 stk løk
4 stk røkte nakkekoteletter
2 ss solsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
2 ts karri
2 dl TINE Matfløte
2 ss TINE Crème Fraîche Original
¼ ts kajennepepper
½ ts pepper
240 g ris

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C varmluft, 220 °C dersom du bruker over/undervarme.
    2. Fjern kjernehus og skjær eple i skiver. Skrell løk og kutt den i fine skiver.
    3. Stek kotelett i olje i stekepanne på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Legg deretter kotelettene i en smurt ildfast form.
    4. Stek epler og løk i stekepanne til løken mykner, ca. 5 minutter. Legg det over kjøttet i den ildfaste formen.
    5. Fres karri i olje på middels sterk varme i ca. 2 minutter. Rør matfløte og crème fraîche inn i karrioljen. Smak til med kajennepepper og vanlig pepper.
    6. Hell sausen over kjøttet i den ildfaste formen og stek i ovnen i ca. 15 minutter.
    7. Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig ca. samtidig som kotelettgratengen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat