Kotelettgrateng

Kotelettgrateng

0
9
Enkel30 min
Epler og koteletter passer fint sammen og blir raskt en favoritt hos barna. Karri og crème fraîche gir gratengen ekstra smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    epler
  • 1 stk
    løk
  • 4 stk
    røkte nakkekoteletter
  • 2 ss
    solsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
  • 2 ts
    karri
  • 2 dl
  • 2 ss
  • ¼ ts
    kajennepepper
  • ½ ts
    pepper
  • 240 g
    ris

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C varmluft, 220 °C dersom du bruker over/undervarme.

  2. 2

    Fjern kjernehus og skjær eple i skiver. Skrell løk og kutt den i fine skiver.

  3. 3

    Stek kotelett i olje i stekepanne på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Legg deretter kotelettene i en smurt ildfast form.

  4. 4

    Stek epler og løk i stekepanne til løken mykner, ca. 5 minutter. Legg det over kjøttet i den ildfaste formen.

  5. 5

    Fres karri i olje på middels sterk varme i ca. 2 minutter. Rør matfløte og crème fraîche inn i karrioljen. Smak til med kajennepepper og vanlig pepper.

  6. 6

    Hell sausen over kjøttet i den ildfaste formen og stek i ovnen i ca. 15 minutter.

  7. 7

    Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig ca. samtidig som kotelettgratengen.

Del denne oppskriften: