Kotelettgrateng
Enkel•30 min15 min
Epler og koteletter passer fint sammen og blir raskt en favoritt hos barna. Karri og crème fraîche gir gratengen ekstra smak.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkepler
-
1 stkløk
-
4 stkrøkte nakkekoteletter
-
2 sssolsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
-
2 tskarri
-
2 dl
-
2 ss
-
¼ tskajennepepper
-
½ tspepper
-
240 gris
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C varmluft, 220 °C dersom du bruker over/undervarme.
-
2
Fjern kjernehus og skjær eple i skiver. Skrell løk og kutt den i fine skiver.
-
3
Stek kotelett i olje i stekepanne på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Legg deretter kotelettene i en smurt ildfast form.
-
4
Stek epler og løk i stekepanne til løken mykner, ca. 5 minutter. Legg det over kjøttet i den ildfaste formen.
-
5
Fres karri i olje på middels sterk varme i ca. 2 minutter. Rør matfløte og crème fraîche inn i karrioljen. Smak til med kajennepepper og vanlig pepper.
-
6
Hell sausen over kjøttet i den ildfaste formen og stek i ovnen i ca. 15 minutter.
-
7
Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig ca. samtidig som kotelettgratengen.