Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Kotelettgrateng

Enkel
30min

Epler og koteletter passer fint sammen og blir raskt en favoritt hos barna. Karri og crème fraîche gir gratengen ekstra smak.

3.8
(18)
Next ImageKotelettgrateng

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
eple
1 stk
løk
4 stk
røkte nakkekoteletter
2 ss
solsikkeolje, raspolje eller annen nøytral olje til steking
2 ts
karri
0.25 ts
kajennepepper
0.5 ts
pepper
240 g
ris

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C varmluft, 220 °C dersom du bruker over/undervarme.

  2. Fjern kjernehus og skjær eple i skiver. Skrell løk og kutt den i fine skiver.

  3. Stek kotelett i olje i stekepanne på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Legg deretter kotelettene i en smurt ildfast form.

  4. Stek epler og løk i stekepanne til løken mykner, ca. 5 minutter. Legg det over kjøttet i den ildfaste formen.

  5. Fres karri i olje på middels sterk varme i ca. 2 minutter. Rør matfløte og crème fraîche inn i karrioljen. Smak til med kajennepepper og vanlig pepper.

  6. Hell sausen over kjøttet i den ildfaste formen og stek i ovnen i ca. 15 minutter.

  7. Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig ca. samtidig som kotelettgratengen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter