Håndkle og blad
Koteletter i folie
(1414)

Koteletter i folie

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Koteletter tilberedt i folie gir en saftig smak. Hvitløk, sitron og timian er gode smakskombinasjoner sammen med koteletter.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

10 stkpoteter
4 stknakkekoteletter
2 stkhvitløksfedd
1 tstørket timian
100 gskinkestrimler
250 gsjampinjong
2 sssitronsaft
2 stkstore tomater
2 ssolivenolje
½ tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C, varmluft.
  2. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  3. Snitt kotelettene langs fettraden for å unngå at de krøller seg under steking.
  4. Finhakk hvitløk. Bland timian, hvitløk og skinkestrimler. Rens sopp og kutt den i tynne skiver. Bland soppen med sitronsaft. Skold tomat og trekk av skallet. Skjær tomatene i biter.
  5. Lag 1 stort ark av aluminiumsfolie til hver kotelett. Varm olje på middels sterk varme i en stekepanne. Brun kotelettene godt på begge sider. Krydre med salt og pepper.
  6. Legg kotelettene på aluminiumsfolien. Ha også på tomat, hvitløk, skinkestrimler og timian. Brett folien sammen over hver kotelett, og legg pakkene på rist i ovnen. Stek dem i ovn i ca, 20 minutter. Server dem gjerne rett fra folien.
Blått hjerte
Tips!

Slik skolder du tomater: 1. Snitt et lite kryss i toppen av tomatene. 2. Kok opp vann i en kasserolle, og legg tomatene forsiktig ned i vannet. 3. La koke noen minutter, til du ser at skallet har løsnet. 4. Legg tomatene over i en bolle med kaldt vann. 5. Nå kan du enkelt fjerne skinnet.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat