
Koteletter i folie
Enkel•30 min min
Koteletter tilberedt i folie gir en saftig smak. Hvitløk, sitron og timian er gode smakskombinasjoner sammen med koteletter.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
10 stkpoteter
-
4 stknakkekoteletter
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 tstørket timian
-
100 gskinkestrimler
-
250 gsjampinjong
-
2 sssitronsaft
-
2 stkstore tomater
-
2 ssolivenolje
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C, varmluft.
-
2
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
-
3
Snitt kotelettene langs fettraden for å unngå at de krøller seg under steking.
-
4
Finhakk hvitløk. Bland timian, hvitløk og skinkestrimler. Rens sopp og kutt den i tynne skiver. Bland soppen med sitronsaft. Skold tomat og trekk av skallet. Skjær tomatene i biter.
-
5
Lag 1 stort ark av aluminiumsfolie til hver kotelett. Varm olje på middels sterk varme i en stekepanne. Brun kotelettene godt på begge sider. Krydre med salt og pepper.
-
6
Legg kotelettene på aluminiumsfolien. Ha også på tomat, hvitløk, skinkestrimler og timian. Brett folien sammen over hver kotelett, og legg pakkene på rist i ovnen. Stek dem i ovn i ca, 20 minutter. Server dem gjerne rett fra folien.