Skip to main content

Kjøttboller og potetmos

Enkel
30min

Det går raskt å lage kjøttboller selv når du steker dem i ovnen. Server deilig fløyelsmyk potetmos til. En favoritt blant barna.

3.8
(39)
Next ImageKjøttboller og potetmos

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjøttboller:

500 g
kjøttdeig
1 ts
salt
1 stk
hvitløksfedd, finhakket
0.5 stk
løk, finhakket
1 stk
eggeplomme
3 ss
griljermel
0.5 ts
pepper

Potetmos:

10 stk
store potet
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
1 ts
Dijonsennep
2 ss
parmesan, finrevet

Tilbehør:

1 dl
ketchup

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Bland kjøttdeig og salt godt med hendene, til en seig masse. Bland kjøttdeigen sammen med hvitløk, løk, eggeplomme, griljermel og pepper. Bruk hendene, og bland til en jevn masse.

  2. Ha litt kaldt vann på hendene, og form små kjøttboller. Legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir, og stek i ovnen i ca. 15 minutter.

  3. Del potet i små biter, og kok møre i vann, i ca.15 minutter. Hell av vannet og mos godt med smør og fløte, til kremet konsistens. Tilsett salt, pepper, sennep og revet parmesan, og rør godt. Smak til med salt og pepper.

    Tips

    Du kan bytte ut noen av potetene med gulrot, sellerirot eller kålrot om du ønsker variert smak på potetmosen.

  4. Server kjøttboller med potetmos og ketchup.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne kokte grønnsaker, eller en enkel salat med tomater til.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter