Kjøttpudding

(26)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Oppskrift på smakfull kjøttpudding med løk, fetaost og oliven. Deilig middag for hele familien.

Antall porsjoner

Utstyr

Brødform 1 1/2 liter eller ildfast form

Ingredienser

½ dlgriljermel
1 dlTINE Matfløte
1 stkliten løk
500 gkjøttdeig eller karbonadedeig
4 sskapers
1 stkegg
1 tssalt
½ tspepper
100 gsmuldret fetaost
12 stkoliven uten stein
1 ssfinklippet persille

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 150 °C.
    2. Bland griljermel og fløte i en bolle, og la det svelle i 5 minutter.
    3. Skrell og grovriv løk. Bland kjøttdeig med løk, griljermelblandingen, kapers og egg. Krydre med salt og pepper. Smuldre fetaost og del oliven i biter. Rør dette inn i farsen sammen med finklippet persille.
    4. Smør brødformen, og fordel farsen i formen. Stek midt i ovnen i 30–40 minutter.
    5. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    6. Kok grønne bønner i 3 minutter.

Tips:

Ønsker du en saus til kjøttpuddingen, kan du bruke en sjysaus fra pose og smake til med litt sennep og fløte. Brun saus smaker også godt til.

Kommentarer

  Legg til kommentar