Oppskrift på Kjøttpudding
0

Kjøttpudding

(24)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Oppskrift på smakfull kjøttpudding med løk, fetaost og oliven. Deilig middag for hele familien.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Brødform 1 1/2 liter eller ildfast form

Ingredienser

½ dlgriljermel
1 dlTINE Matfløte
1 stkliten løk
500 gkjøttdeig eller karbonadedeig
4 sskapers
1 stkegg
1 tssalt
½ tspepper
100 gsmuldret fetaost
12 stkoliven uten stein
1 ssfinklippet persille

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 150 °C.
    2. Bland griljermel og fløte i en bolle, og la det svelle i 5 minutter.
    3. Skrell og grovriv løk. Bland kjøttdeig med løk, griljermelblandingen, kapers og egg. Krydre med salt og pepper. Smuldre fetaost og del oliven i biter. Rør dette inn i farsen sammen med finklippet persille.
    4. Smør brødformen, og fordel farsen i formen. Stek midt i ovnen i 30–40 minutter.
    5. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    6. Kok grønne bønner i 3 minutter.

Tips:

Ønsker du en saus til kjøttpuddingen, kan du bruke en sjysaus fra pose og smake til med litt sennep og fløte. Brun saus smaker også godt til.

Kommentarer