Kjøttpudding
Oppskrift på smakfull kjøttpudding med løk, fetaost og oliven. Deilig middag for hele familien.
Enkel•1 t•4 personer
Ingredienser
- 0.5 dl griljermel
- 1 dl TINE® Matfløte
- 1 stykk liten løk
- 500 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
- 4 ss kapers
- 1 stykk egg
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 100 g smuldret fetaost
- 12 stykk oliven, uten stein
- 1 ss finklippet persille
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 150 °C.
2
Bland griljermel og fløte i en bolle, og la det svelle i 5 minutter.
3
Skrell og grovriv løk. Bland kjøttdeig med løk, griljermelblandingen, kapers og egg. Krydre med salt og pepper. Smuldre fetaost og del oliven i biter. Rør dette inn i farsen sammen med finklippet persille.
4
Smør brødformen, og fordel farsen i formen. Stek midt i ovnen i 30–40 minutter.
5
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
6
Kok grønne bønner i 3 minutter.
TipsØnsker du en saus til kjøttpuddingen, kan du bruke en sjysaus fra pose og smake til med litt sennep og fløte. Brun saus smaker også godt til.