
Kjøttpudding
Enkel•60 min30 min
Oppskrift på smakfull kjøttpudding med løk, fetaost og oliven. Deilig middag for hele familien.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
½ dlgriljermel
-
1 dl
-
1 stkliten løk
-
500 gkjøttdeig eller karbonadedeig
-
4 sskapers
-
1 stkegg
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
100 gsmuldret fetaost
-
12 stkoliven uten stein
-
1 ssfinklippet persille
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 150 °C.
-
2
Bland griljermel og fløte i en bolle, og la det svelle i 5 minutter.
-
3
Skrell og grovriv løk. Bland kjøttdeig med løk, griljermelblandingen, kapers og egg. Krydre med salt og pepper. Smuldre fetaost og del oliven i biter. Rør dette inn i farsen sammen med finklippet persille.
-
4
Smør brødformen, og fordel farsen i formen. Stek midt i ovnen i 30–40 minutter.
-
5
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
-
6
Kok grønne bønner i 3 minutter.