Kjøttkaker på pinne med potetmos

Kjøttkaker på pinne med potetmos

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 25 min
Denne retten er ekstra morsom for de minste. Tenk, kjærlighet på pinne til middag! Sammen med hjemmelaget potetmos og grønnsaker, blir middagen komplett.

Ingredienser

Antall porsjoner

Potetmos:

10 stk poteter
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
½ ts salt
¼ ts pepper

Grønnsaker:

3 stk gulrøtter , skåret i tynne skiver med ostehøvel
2 dl frosne erter
1 ts salt
1 ss TINE Meierismør

Kjøttkaker:

400 g kjøttdeig
2 ts potetmel
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss TINE Meierismør til steking

Slik gjør du det

    1. Kok potet mør. Sil fra vannet, og mos til stappe sammen med melk. Smak til med salt og pepper.
      Tips!

      Smak gjerne til mosen med sennep eller hakket gressløk.

  1. Grønnsaker:

    1. Ha gulrot og erter i en kjele og dekk med vann. Tilsett salt og kok opp. Sil fra vannet og ha i smør.
      Tips!

      Andre grønnsaker smaker også godt til. Tomat, agurk eller det barna liker.

  2. Kjøttkaker:

    1. Ha kjøttdeig, potetmel, salt og pepper i en bolle og arbeid sammen til en deig. Form deigen på grillspyd.
    2. Stek kjøttkakespydene i smør i en stekepanne, under lokk over middels varme i 2 minutter på hver side. Server med potetmos og grønnsaker.
Tips!

Server gjerne med en sjysaus til, men helst ved siden av, slik at barna selv kan bestemme om de vil ha.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat