Håndkle og blad
Kjøttkaker på pinne med potetmos
(1616)

Kjøttkaker på pinne med potetmos

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne retten er ekstra morsom for de minste. Tenk, kjærlighet på pinne til middag! Sammen med hjemmelaget potetmos og grønnsaker, blir middagen komplett.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Potetmos:

10 stkpoteter
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
½ tssalt
¼ tspepper

Grønnsaker:

3 stkgulrøtter, skåret i tynne skiver med ostehøvel
2 dlfrosne erter
1 tssalt
1 ssTINE Meierismør

Kjøttkaker:

400 gkjøttdeig
2 tspotetmel
½ tssalt
¼ tspepper
1 ssTINE Meierismør til steking
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kok potet mør. Sil fra vannet, og mos til stappe sammen med melk. Smak til med salt og pepper.
      Blått hjerte
      Tips!

      Smak gjerne til mosen med sennep eller hakket gressløk.

    1. Ha gulrot og erter i en kjele og dekk med vann. Tilsett salt og kok opp. Sil fra vannet og ha i smør.
      Blått hjerte
      Tips!

      Andre grønnsaker smaker også godt til. Tomat, agurk eller det barna liker.

    1. Ha kjøttdeig, potetmel, salt og pepper i en bolle og arbeid sammen til en deig. Form deigen på grillspyd.
    2. Stek kjøttkakespydene i smør i en stekepanne, under lokk over middels varme i 2 minutter på hver side. Server med potetmos og grønnsaker.
Blått hjerte
Tips!

Server gjerne med en sjysaus til, men helst ved siden av, slik at barna selv kan bestemme om de vil ha.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat