
Kjøttkaker på pinne med potetmos
Enkel•25 min min
Denne retten er ekstra morsom for de minste. Tenk, kjærlighet på pinne til middag! Sammen med hjemmelaget potetmos og grønnsaker, blir middagen komplett.
Ingredienser
Antall porsjoner
Potetmos:
-
10 stkpoteter
-
2 dlTINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Grønnsaker:
-
3 stkgulrøtter , skåret i tynne skiver med ostehøvel
-
2 dlfrosne erter
-
1 tssalt
-
1 ss
Kjøttkaker:
-
400 gkjøttdeig
-
2 tspotetmel
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
Slik gjør du det
-
1
Kok potet mør. Sil fra vannet, og mos til stappe sammen med melk. Smak til med salt og pepper.
Tips
Smak gjerne til mosen med sennep eller hakket gressløk.
Grønnsaker:
-
2
Ha gulrot og erter i en kjele og dekk med vann. Tilsett salt og kok opp. Sil fra vannet og ha i smør.
Tips
Andre grønnsaker smaker også godt til. Tomat, agurk eller det barna liker.
Kjøttkaker:
-
3
Ha kjøttdeig, potetmel, salt og pepper i en bolle og arbeid sammen til en deig. Form deigen på grillspyd.
-
4
Stek kjøttkakespydene i smør i en stekepanne, under lokk over middels varme i 2 minutter på hver side. Server med potetmos og grønnsaker.