Skip to main content

Spagetti, spekeskinke og hvitløksbrød

Enkel
20min

En rask og lettvint pastarett som smaker nydelig. Her får du også oppskriften på noe av det beste som finnes, nemlig nystekte hvitløksbrød.

4.1
(14)
Next ImageSpagetti, spekeskinke og hvitløksbrød

Ingredienser

Antall porsjoner

Spekeskinke:

400 g
spaghetti, ukokt

Hvitløkbrød:

2 stk
baguette
2 stk
hvitløksfedd, finhakket
1 ss
persille, finhakket
2 ss
olivenolje
4 ss
parmesan, revet

Spekeskinke og grønnsaker:

12 skiver
spekeskinke, revet i mindre biter
12 g
cherrytomat, delt i to
4 stilk
vårløk, hakket
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225 °C.

Spagetti:

  1. Kok spagetti som anvist på pakken.

Hvitløkbrød:

  1. Skjær baguette i skiver.

    Tips

    Hvis du ønsker, kan du bruke grovt brød i stedet for baguette.

  2. Pisk sammen hvitløk og persille med smør og olje, og smør på baguetteskivene. Legg skivene på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og dryss over parmesan.

  3. Stek hvitløkbrødene midt i ovnen i 5 minutter, eller til de er gylne.

Spekeskinke og grønnsaker:

  1. Sil vannet fra spagettien, og rør inn rømme. Fordel spagettien på tallerkener, og ha skinke, tomat og vårløk over. Krydre med salt og pepper, og server med varmt hvitløkbrød.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server flere sunne grønnsaker til pastaen, for eksempel kokte aspargestopper, erter eller stekt sopp.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter