Kjøttkaker med kålstuing
Middels•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Kjøttkaker:
-
1 ½ tssalt
-
500 gkjøttdeig
-
½ tsnykvernet pepper
-
½ tsmalt muskatblomme
-
½ tsmalt ingefær
-
2 ½ sspotetmel
-
2 dlTINE® Helmelk 3,5 % fett (ev. vann)
-
3 ssTINE® Meierismør til steking
Brun saus:
-
3 sshvetemel
-
2 dl
-
4 dlkraft
-
½ tssalt
kålstuing:
-
750 gsnittet hodekål
-
3 dlvann
-
½ tssalt
-
1 ss
-
2 sshvetemel
-
4 dl
-
2 dltyttebærsyltetøy
Slik gjør du det
-
1
Arbeid salt inn i kjøttdeig til den er seig. Rør inn pepper, muskatblomme, ingefær og potetmel. Spe med væske, litt om gangen. Form farsen til runde kaker, og stek dem i noen minutter på hver side i smør i en panne på middels sterk varme.
-
2
Ha ferdigstekte kaker over i en gryte med litt vann, og la dem trekke. Eller ha dem rett i den ferdige brune sausen.
brun saus:
-
3
Lag jevning ved å blande mel og melk i et tett glass eller en mikromikser, og bland eller rist det til det er klumpfritt. Kok opp kraft eller sjy, og hell i jevningen i en tynn stråle. Rør hele tiden, så det ikke blir klumper.
-
4
Rør til sausen koker opp, og la den småkoke i ca. 5 minutter. Sausen kan farges med litt sukkerkulør eller soyasaus. Smak til med salt.
kålstuing:
-
5
Finsnitt kål og kok den i lettsaltet vann til den er myk. Hell av kokevannet.
-
6
Smelt smør og rør inn mel. Spe med melk og rør hele tiden, slik at sausen blir helt jevn. Smak til med salt og bland kålen i. Smak stuingen godt til. Server kjøttkakene med kålstuing og tyttebærsyltetøy.