Kjøttgryte med sopp

Kjøttgryte med sopp

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 40 min
Velsmakende gryte med mange ulike grønnsaker. Dijonsennep og worcestershiresaus gir middagen litt mer smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

10 stk poteter
4 stilker stangselleri
8 stk tomater
3 stk hvitløksfedd
2 stk løk
300 g sjampinjong
500 g flatbiff av storfe
3 ss hvetemel
1 ts salt
¼ ts pepper
2 ss TINE Meierismør til steking
1 l kjøttbuljong eller kjøttkraft
1 ts oregano
1 ss Dijonsennep
1 ss worcestershiresaus
1 dl tomatpuré

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    2. Skyll stangselleri og skjær i skiver. Skyll tomat og skjær i store terninger. Finhakk hvitløk. Kutt løk i mindre biter. Del sopp i tykke skiver.
    3. Renskjær kjøtt og del det i terninger. Bland mel, salt og pepper. Vend kjøttbitene i melblandingen. Smelt smør i en gryte. Brun kjøttbitene på middels sterk varme i 3–5 minutter.
    4. La løken frese med kjøttet i ytterligere 3 minutter, eller til den er myk.
    5. Ha buljong, stangselleri, tomat, hvitløk, oregano, dijonsennep, worcestershiresaus og tomatpuré i gryta. Legg på lokk, og la gryta trekke på svak varme til kjøttet er mørt, ca. 20 minutter. Kok gjerne lenger hvis du har tid.
    6. Ha soppen i gryta og kok videre til soppen er myk, i ca. 5 minutter. Server gryteretten med kokte poteter.
Tips!

Stort sett alle gryteretter smaker like godt hvis de har blitt lagd dagen før. Lag gjerne stor porsjon og frys ned for senere bruk.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Maria

    2 år siden
    Hei! Er worcestersaus og worcestershiresaus det samme? Jeg fant bare worcestersaus på butikken..

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Maria, Det skal være samme saus ja :) Navnet kan være litt anderledes i forhold til hvem som er produsenten. Håper det smaker!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat