
Kjøttgryte med sopp
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
10 stkpoteter
-
4 stilkerstangselleri
-
8 stktomater
-
3 stkhvitløksfedd
-
2 stkløk
-
300 gsjampinjong
-
500 gflatbiff av storfe
-
3 sshvetemel
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 lkjøttbuljong eller kjøttkraft
-
1 tsoregano/mynte
-
1 ssDijonsennep
-
1 ssworcestershiresaus
-
1 dltomatpuré
Slik gjør du det
-
1
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
-
2
Skyll stangselleri og skjær i skiver. Skyll tomat og skjær i store terninger. Finhakk hvitløk. Kutt løk i mindre biter. Del sopp i tykke skiver.
-
3
Renskjær kjøtt og del det i terninger. Bland mel, salt og pepper. Vend kjøttbitene i melblandingen. Smelt smør i en gryte. Brun kjøttbitene på middels sterk varme i 3–5 minutter.
-
4
La løken frese med kjøttet i ytterligere 3 minutter, eller til den er myk.
-
5
Ha buljong, stangselleri, tomat, hvitløk, oregano, dijonsennep, worcestershiresaus og tomatpuré i gryta. Legg på lokk, og la gryta trekke på svak varme til kjøttet er mørt, ca. 20 minutter. Kok gjerne lenger hvis du har tid.
-
6
Ha soppen i gryta og kok videre til soppen er myk, i ca. 5 minutter. Server gryteretten med kokte poteter.