Kjøttgryte med sopp

(76)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Velsmakende gryte med mange ulike grønnsaker. Dijonsennep og worcestershiresaus gir middagen litt mer smak.

Antall porsjoner

Ingredienser

10 stkpoteter
4 stilkerstangselleri
8 stktomater
3 stkhvitløksfedd
2 stkløk
300 gsjampinjong
500 gflatbiff av storfe
3 sshvetemel
1 tssalt
¼ tspepper
2 ssTINE Meierismør til steking
1 lkjøttbuljong eller kjøttkraft
1 tsoregano
1 ssDijonsennep
1 ssworcestershiresaus
1 dltomatpuré

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    2. Skyll stangselleri og skjær i skiver. Skyll tomat og skjær i store terninger. Finhakk hvitløk. Kutt løk i mindre biter. Del sopp i tykke skiver.
    3. Renskjær kjøtt og del det i terninger. Bland mel, salt og pepper. Vend kjøttbitene i melblandingen. Smelt smør i en gryte. Brun kjøttbitene på middels sterk varme i 3–5 minutter.
    4. La løken frese med kjøttet i ytterligere 3 minutter, eller til den er myk.
    5. Ha buljong, stangselleri, tomat, hvitløk, oregano, dijonsennep, worcestershiresaus og tomatpuré i gryta. Legg på lokk, og la gryta trekke på svak varme til kjøttet er mørt, ca. 20 minutter. Kok gjerne lenger hvis du har tid.
    6. Ha soppen i gryta og kok videre til soppen er myk, i ca. 5 minutter. Server gryteretten med kokte poteter.

Tips:

Stort sett alle gryteretter smaker like godt hvis de har blitt lagd dagen før. Lag gjerne stor porsjon og frys ned for senere bruk.

Kommentarer

  Legg til kommentar