Kjøttboller og potetmos

Kjøttboller og potetmos

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Det går raskt å lage kjøttboller selv når du steker dem i ovnen. Server deilig fløyelsmyk potetmos til. En favoritt blant barna.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjøttboller:

500 g kjøttdeig
1 ts salt
1 stk hvitløksfedd , finhakket
½ stk løk , finhakket
1 stk eggeplomme
3 ss griljermel
½ ts pepper

Potetmos:

10 stk store poteter
150 g TINE Meierismør
1 dl TINE Kremfløte
1 ts salt
½ ts pepper
1 ts Dijonsennep
2 ss parmesan , finrevet

Tilbehør:

1 dl ketchup

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Bland kjøttdeig og salt godt med hendene, til en seig masse. Bland kjøttdeigen sammen med hvitløk, løk, eggeplomme, griljermel og pepper. Bruk hendene, og bland til en jevn masse.
    2. Ha litt kaldt vann på hendene, og form små kjøttboller. Legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir, og stek i ovnen i ca. 15 minutter.
    3. Del potet i små biter, og kok møre i vann, i ca.15 minutter. Hell av vannet og mos godt med smør og fløte, til kremet konsistens. Tilsett salt, pepper, sennep og revet parmesan, og rør godt. Smak til med salt og pepper.
      Tips!

      Du kan bytte ut noen av potetene med gulrot, sellerirot eller kålrot om du ønsker variert smak på potetmosen.

    4. Server kjøttboller med potetmos og ketchup.
Tips!

Server gjerne kokte grønnsaker, eller en enkel salat med tomater til.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat