placeholder image
0

Kjøttboller og potetmos

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det går raskt å lage kjøttboller selv når du steker dem i ovnen. Server deilig fløyelsmyk potetmos til. En favoritt blant barna.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kjøttboller:

500 gkjøttdeig
1 tssalt
1 stkhvitløksfedd, finhakket
½ stkløk, finhakket
1 stkeggeplomme
3 ssgriljermel
½ tspepper

Potetmos:

10 stkstore poteter
150 gTINE Meierismør
1 dlTINE Kremfløte
1 tssalt
½ tspepper
1 tsDijonsennep
2 ssparmesan, finrevet

Tilbehør:

1 dlketchup

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Bland kjøttdeig og salt godt med hendene, til en seig masse. Bland kjøttdeigen sammen med hvitløk, løk, eggeplomme, griljermel og pepper. Bruk hendene, og bland til en jevn masse.
    2. Ha litt kaldt vann på hendene, og form små kjøttboller. Legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir, og stek i ovnen i ca. 15 minutter.
    3. Del potet i små biter, og kok møre i vann, i ca.15 minutter. Hell av vannet og mos godt med smør og fløte, til kremet konsistens. Tilsett salt, pepper, sennep og revet parmesan, og rør godt. Smak til med salt og pepper.

      Tips:

      Du kan bytte ut noen av potetene med gulrot, sellerirot eller kålrot om du ønsker variert smak på potetmosen.

    4. Server kjøttboller med potetmos og ketchup.

Tips:

Server gjerne kokte grønnsaker, eller en enkel salat med tomater til.

Kommentarer