
Kjøttboller og potetmos
Enkel•30 min min
Det går raskt å lage kjøttboller selv når du steker dem i ovnen. Server deilig fløyelsmyk potetmos til. En favoritt blant barna.
Ingredienser
Antall porsjoner
Kjøttboller:
-
500 gkjøttdeig
-
1 tssalt
-
1 stkhvitløksfedd , finhakket
-
½ stkløk , finhakket
-
1 stkeggeplomme
-
3 ssgriljermel
-
½ tspepper
Potetmos:
-
10 stkstore poteter
-
150 g
-
1 dl
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
1 tsDijonsennep
-
2 ssparmesan , finrevet
Tilbehør:
-
1 dlketchup
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Bland kjøttdeig og salt godt med hendene, til en seig masse. Bland kjøttdeigen sammen med hvitløk, løk, eggeplomme, griljermel og pepper. Bruk hendene, og bland til en jevn masse.
-
2
Ha litt kaldt vann på hendene, og form små kjøttboller. Legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir, og stek i ovnen i ca. 15 minutter.
-
3
Del potet i små biter, og kok møre i vann, i ca.15 minutter. Hell av vannet og mos godt med smør og fløte, til kremet konsistens. Tilsett salt, pepper, sennep og revet parmesan, og rør godt. Smak til med salt og pepper.
Tips
Du kan bytte ut noen av potetene med gulrot, sellerirot eller kålrot om du ønsker variert smak på potetmosen.
-
4
Server kjøttboller med potetmos og ketchup.