Karbonader med stekt løk

(14)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Karbonader med stekt løk er en typisk norsk middagsrett. I denne oppskriften lager vi karbonadene og en ertepuré selv.

Antall porsjoner

Ingredienser

Tilbehør:

10 stkpoteter
6 stkgulrøtter

Ertepuré:

200 gerter
1 dlTINE Matfløte eller kremfløte
2 ssTINE Meierismør

stekt løk:

2 stkløk
1 ssTINE Meierismør til steking
½ tsnatron (kan sløyfes)

Karbonader:

400 gkarbonadedeig
2 tsmaisenna
2 sskaldt vann
½ tssalt
¼ tspepper
2 ssTINE Meierismør
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • Tilbehør:

    1. Kok opp to gryter med vann. En gryte til erter, og en annen til potet og gulrot. Ha i potetene med en gang vannet koker, og kok til møre, i 25–30 minutter.
    2. Skrell gulrot og kok sammen med potet til de er møre, i 15–18 minutter. Gulrøttene er ferdigkokt når en skarp kniv glir gjennom dem uten særlig motstand.
  • Ertepuré:

    1. Kok erter til de er ferdigkokt, i 3–5 minutter. Sil fra vannet, og tilsett matfløte og smør. Bruk en stavmikser til å lage ertepuré, Smak til med salt og pepper.
  • stekt løk:

    1. Skrell løk og skjær den i skiver. Stek på middels sterk varme i litt smør og natron til løken er gyllenbrun, i 15–20 minutter. Smak til med salt.
  • Karbonader:

    1. Bland sammen karbonadedeig, maisenna, kaldt vann, salt og pepper til du har en jevn masse, gjerne i en kjøkkenmaskin. Stek i smør på middels sterk varme til karbonadene er gjennomstekt, i 3–4 minutter på hver side. Vend karbonadene ofte for at varmen skal fordele seg jevnt.

Tips:

Ved å tilsette litt natron når du steker løken, får den en enda mer sødmefylt løksmak.

Kommentarer

  Legg til kommentar