Oppskift på Karbonader med stekt løk

Karbonader med stekt løk

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Karbonader med stekt løk er en typisk norsk middagsrett. I denne oppskriften lager vi karbonadene og en ertepuré selv.

Ingredienser

Antall porsjoner

Tilbehør:

10 stk poteter
6 stk gulrøtter

Ertepuré:

200 g erter
1 dl TINE Matfløte eller kremfløte
2 ss TINE Meierismør

stekt løk:

2 stk løk
1 ss TINE Meierismør til steking
½ ts natron (kan sløyfes)

Karbonader:

400 g karbonadedeig
2 ts maisenna
2 ss kaldt vann
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Kok opp to gryter med vann. En gryte til erter, og en annen til potet og gulrot. Ha i potetene med en gang vannet koker, og kok til møre, i 25–30 minutter.
    2. Skrell gulrot og kok sammen med potet til de er møre, i 15–18 minutter. Gulrøttene er ferdigkokt når en skarp kniv glir gjennom dem uten særlig motstand.
  1. Ertepuré:

    1. Kok erter til de er ferdigkokt, i 3–5 minutter. Sil fra vannet, og tilsett matfløte og smør. Bruk en stavmikser til å lage ertepuré, Smak til med salt og pepper.
  2. stekt løk:

    1. Skrell løk og skjær den i skiver. Stek på middels sterk varme i litt smør og natron til løken er gyllenbrun, i 15–20 minutter. Smak til med salt.
  3. Karbonader:

    1. Bland sammen karbonadedeig, maisenna, kaldt vann, salt og pepper til du har en jevn masse, gjerne i en kjøkkenmaskin. Stek i smør på middels sterk varme til karbonadene er gjennomstekt, i 3–4 minutter på hver side. Vend karbonadene ofte for at varmen skal fordele seg jevnt.
Tips!

Ved å tilsette litt natron når du steker løken, får den en enda mer sødmefylt løksmak.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat