
Karbonader med stekt løk
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Tilbehør:
-
10 stkpoteter
-
6 stkgulrøtter
Ertepuré:
-
200 gerter
-
1 dlTINE® Matfløte eller kremfløte
-
2 ss
stekt løk:
-
2 stkløk
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
½ tsnatron (kan sløyfes)
Karbonader:
-
400 gkarbonadedeig
-
2 tsmaisenna
-
2 sskaldt vann
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 ss
Slik gjør du det
-
1
Kok opp to gryter med vann. En gryte til erter, og en annen til potet og gulrot. Ha i potetene med en gang vannet koker, og kok til møre, i 25–30 minutter.
-
2
Skrell gulrot og kok sammen med potet til de er møre, i 15–18 minutter. Gulrøttene er ferdigkokt når en skarp kniv glir gjennom dem uten særlig motstand.
Ertepuré:
-
3
Kok erter til de er ferdigkokt, i 3–5 minutter. Sil fra vannet, og tilsett matfløte og smør. Bruk en stavmikser til å lage ertepuré, Smak til med salt og pepper.
stekt løk:
-
4
Skrell løk og skjær den i skiver. Stek på middels sterk varme i litt smør og natron til løken er gyllenbrun, i 15–20 minutter. Smak til med salt.
Karbonader:
-
5
Bland sammen karbonadedeig, maisenna, kaldt vann, salt og pepper til du har en jevn masse, gjerne i en kjøkkenmaskin. Stek i smør på middels sterk varme til karbonadene er gjennomstekt, i 3–4 minutter på hver side. Vend karbonadene ofte for at varmen skal fordele seg jevnt.