
Hjemmelagde kjøttkaker
Alle husker vi den uforglemmelige duften og smaken av bestemors saftige hjemmelagde kjøttkaker. Prøv selv!

Ingredienser
Antall porsjoner
grønnsaker:
Kålstuing:
Kjøttkaker:
tilbehør:
Fremgangsmåte
- 1
Vask potet godt og kok møre, i ca. 20 minutter.
- 2
Skjær gulrot i biter og kok i lettsaltet vann, i 10–15 minutter.
Kålstuing:
- 3
Skjær kål i biter og kok i lettsaltet vann til den er mør, ca. 4 minutter. Du kan godt bruke gulrotkjelen.
- 4
Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk til en tykk saus, og krydre med salt og pepper. Sil vannet fra kålen, og vend kålen inn i sausen, til kålstuing.
Kjøttkaker:
- 5
Hakk løk. Ha kjøttdeig, løk, egg og potetmel i en foodprosessor og kjør sammen. Spe med melk til passe konsistens. Krydre med salt og pepper.
- 6
Form farsen til kaker som stekes i smør på middels sterk varme. Stek på alle sider til kakene er gjennomstekte. Server kjøttkakene med poteter, gulrøtter, kålstuing og tyttebærsyltetøy.
Tips
Ertestuing og brun saus er også godt, tradisjonelt tilbehør til kjøttkaker.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



