
Italiensk bønnegryte
Denne italienske gryta med bønner er en smaksrik gryte med forskjellige bønner og røkt kjøtt som gir ekstra god smak.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Finhakk løk og hvitløk og del kjøtt i terninger. Fres kjøttet i smør, stek til lett brunet, ca. 5 minutter. Vend inn løk og hvitløk og stek videre i 1-2 minutter.
- 2
Krydre med chilipulver, spisskummen, salt og pepper. Tilsett tomater og buljong og la småkoke til kjøttet er mørt, ca. 30 minutter.
Tips
Lag buljong ved å løse opp buljongterninger i kokende vann etter anvisning på pakken.
- 3
Skyll de hvite bønnene godt, del aspargesbønnene i to og vend inn i gryta. Kok et par minutter, til bønnene er myke.
- 4
Smør brødskiver med smør på begge sider og rist dem gylne på begge sider i en varm panne. Del i biter og server på toppen av bønnegryten med rømme og hakket bladpersille.
Tips
Det finnes et stort utvalg hermetiserte bønner i butikken. Velg gjerne dine favoritter eller bland flere forskjellige typer. Du kan også bruke tørkede bønner. Da må de bløtlegges over natten og kokes møre sammen med kjøttet.