Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Italiensk bønnegryte

Enkel
40min

Denne italienske gryta med bønner er en smaksrik gryte med forskjellige bønner og røkt kjøtt som gir ekstra god smak.

3.5
(20)
Next ImageItaliensk bønnegryte

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
2 stk
røkt svinekoteletter kam
0.5 ts
chilipulver
2 ts
spisskummen
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 boks
hermetiske tomater
6 dl
hønsebuljong, utblandet
2 boks
hvite hermetiske bønner
100 g
aspargesbønne

Til servering

4 stk
brødskive
2 ss
grovhakket bladpersille, kan sløyfes

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk og hvitløk og del kjøtt i terninger. Fres kjøttet i smør, stek til lett brunet, ca. 5 minutter. Vend inn løk og hvitløk og stek videre i 1-2 minutter.

  2. Krydre med chilipulver, spisskummen, salt og pepper. Tilsett tomater og buljong og la småkoke til kjøttet er mørt, ca. 30 minutter.

    Tips

    Lag buljong ved å løse opp buljongterninger i kokende vann etter anvisning på pakken.

  3. Skyll de hvite bønnene godt, del aspargesbønnene i to og vend inn i gryta. Kok et par minutter, til bønnene er myke.

  4. Smør brødskiver med smør på begge sider og rist dem gylne på begge sider i en varm panne. Del i biter og server på toppen av bønnegryten med rømme og hakket bladpersille.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det finnes et stort utvalg hermetiserte bønner i butikken. Velg gjerne dine favoritter eller bland flere forskjellige typer. Du kan også bruke tørkede bønner. Da må de bløtlegges over natten og kokes møre sammen med kjøttet.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter