Italiensk bønnegryte

Italiensk bønnegryte

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Denne italienske gryta med bønner er en smaksrik gryte med forskjellige bønner og røkt kjøtt som gir ekstra god smak.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
2 stk røkt svinekoteletter kam
2 ss TINE Meierismør
½ ts chilipulver
2 ts spisskummen
½ ts salt
¼ ts pepper
1 boks hermetiske tomater
6 dl hønsebuljong , utblandet
2 bokser hvite hermetiske bønner
100 g aspargesbønner

Til servering

4 stk brødskiver
2 ss TINE Meierismør
2 ss grovhakket bladpersille , kan sløyfes
4 ss TINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

    1. Finhakk løk og hvitløk og del kjøtt i terninger. Fres kjøttet i smør, stek til lett brunet, ca. 5 minutter. Vend inn løk og hvitløk og stek videre i 1-2 minutter.
    2. Krydre med chilipulver, spisskummen, salt og pepper. Tilsett tomater og buljong og la småkoke til kjøttet er mørt, ca. 30 minutter.
      Tips!

      Lag buljong ved å løse opp buljongterninger i kokende vann etter anvisning på pakken.

    3. Skyll de hvite bønnene godt, del aspargesbønnene i to og vend inn i gryta. Kok et par minutter, til bønnene er myke.
    4. Smør brødskiver med smør på begge sider og rist dem gylne på begge sider i en varm panne. Del i biter og server på toppen av bønnegryten med rømme og hakket bladpersille.
Tips!

Det finnes et stort utvalg hermetiserte bønner i butikken. Velg gjerne dine favoritter eller bland flere forskjellige typer. Du kan også bruke tørkede bønner. Da må de bløtlegges over natten og kokes møre sammen med kjøttet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat