
Italiensk bønnegryte
Enkel•40 min min
Denne italienske gryta med bønner er en smaksrik gryte med forskjellige bønner og røkt kjøtt som gir ekstra god smak.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
2 stkrøkt svinekoteletter kam
-
2 ss
-
½ tschilipulver
-
2 tsspisskummen
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 bokshermetiske tomater
-
6 dlhønsebuljong , utblandet
-
2 bokserhvite hermetiske bønner
-
100 gaspargesbønner
Til servering
-
4 stkbrødskiver
-
2 ss
-
2 ssgrovhakket bladpersille , kan sløyfes
-
4 ss
Slik gjør du det
-
1
Finhakk løk og hvitløk og del kjøtt i terninger. Fres kjøttet i smør, stek til lett brunet, ca. 5 minutter. Vend inn løk og hvitløk og stek videre i 1-2 minutter.
-
2
Krydre med chilipulver, spisskummen, salt og pepper. Tilsett tomater og buljong og la småkoke til kjøttet er mørt, ca. 30 minutter.
Tips
Lag buljong ved å løse opp buljongterninger i kokende vann etter anvisning på pakken.
-
3
Skyll de hvite bønnene godt, del aspargesbønnene i to og vend inn i gryta. Kok et par minutter, til bønnene er myke.
-
4
Smør brødskiver med smør på begge sider og rist dem gylne på begge sider i en varm panne. Del i biter og server på toppen av bønnegryten med rømme og hakket bladpersille.