Italiensk bønnegryte

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne italienske gryta med bønner er en smaksrik gryte med forskjellige bønner og røkt kjøtt som gir ekstra god smak.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
2 stkrøkt svinekoteletter kam
2 ssTINE Meierismør
½ tschilipulver
2 tsspisskummen
½ tssalt
¼ tspepper
1 stkhermetiske tomater
6 dlhønsebuljong, utblandet
2 bokserhvite hermetiske bønner
100 gaspargesbønner

Til servering

4 stkbrødskiver
2 ssTINE Meierismør
2 ssgrovhakket bladpersille, kan sløyfes
4 ssTINE Lettrømme 18 %
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Finhakk løk og hvitløk og del kjøtt i terninger. Fres kjøttet i smør, stek til lett brunet, ca. 5 minutter. Vend inn løk og hvitløk og stek videre i 1-2 minutter.
    2. Krydre med chilipulver, spisskummen, salt og pepper. Tilsett tomater og buljong og la småkoke til kjøttet er mørt, ca. 30 minutter.

      Tips:

      Lag buljong ved å løse opp buljongterninger i kokende vann etter anvisning på pakken.

    3. Skyll de hvite bønnene godt, del aspargesbønnene i to og vend inn i gryta. Kok et par minutter, til bønnene er myke.
    4. Smør brødskiver med smør på begge sider og rist dem gylne på begge sider i en varm panne. Del i biter og server på toppen av bønnegryten med rømme og hakket bladpersille.

Tips:

Det finnes et stort utvalg hermetiserte bønner i butikken. Velg gjerne dine favoritter eller bland flere forskjellige typer. Du kan også bruke tørkede bønner. Da må de bløtlegges over natten og kokes møre sammen med kjøttet.

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar