Oppskrift på Italiensk bønnegryte

Italiensk bønnegryte

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne italienske gryta med bønner er en smaksrik gryte med forskjellige bønner og røkt kjøtt som gir ekstra god smak.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
2 stkrøkt svinekoteletter kam
2 ssTINE Meierismør
½ tschilipulver
2 tsspisskummen
½ tssalt
¼ tspepper
1 stkhermetiske tomater
6 dlhønsebuljong, utblandet
2 bokserhvite hermetiske bønner
100 gaspargesbønner

Til servering

4 stkbrødskiver
2 ssTINE Meierismør
2 ssgrovhakket bladpersille, kan sløyfes
4 ssTINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

    1. Finhakk løk og hvitløk og del kjøtt i terninger. Fres kjøttet i smør, stek til lett brunet, ca. 5 minutter. Vend inn løk og hvitløk og stek videre i 1-2 minutter.
    2. Krydre med chilipulver, spisskummen, salt og pepper. Tilsett tomater og buljong og la småkoke til kjøttet er mørt, ca. 30 minutter.

      Tips:

      Lag buljong ved å løse opp buljongterninger i kokende vann etter anvisning på pakken.

    3. Skyll de hvite bønnene godt, del aspargesbønnene i to og vend inn i gryta. Kok et par minutter, til bønnene er myke.
    4. Smør brødskiver med smør på begge sider og rist dem gylne på begge sider i en varm panne. Del i biter og server på toppen av bønnegryten med rømme og hakket bladpersille.

Tips:

Det finnes et stort utvalg hermetiserte bønner i butikken. Velg gjerne dine favoritter eller bland flere forskjellige typer. Du kan også bruke tørkede bønner. Da må de bløtlegges over natten og kokes møre sammen med kjøttet.

Kommentarer