Indiske kjøttboller

Indiske kjøttboller

6
30
Enkel30 min
Denne nydelige indiske middagsretten er full av krydder. Karri og løk gir den en karakteristisk smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

ris:

  • 3 dl
    ukokt ris

kjøttboller:

  • 1 stk
    løk
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 400 g
    kvernet lammekjøtt eller lammekjøttdeig
  • 2 ts
    karri
  • 1 ss
    potetmel
  • 1 ts
    salt

saus:

  • 2 ss
    solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 2 ts
    karri
  • 1 boks
    hermetiske tomater à 400 g

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok ris etter anvisningen på pakken. Husk på at risen bør være ferdig ca. samtidig som kjøttbollene og sausen.

kjøttboller:

  1. 2

    Skrell og finnhakk løk. Skrell og press hvitløk. Mal kjøtt, og bland kjøtt, løk, hvitløk, karri og potetmel i en kjøkkenmaskin til det blir en smidig deig. Del farsen i ca. 20 like store deler, og form dem til kjøttboller.

  2. 3

    Kok opp en halvfull gryte med lettsaltet vann. Legg kjøttbollene i det kokende vannet med en hullsleiv eller en skje. La bollene trekke på svak varme i 10 minutter.

Saus:

  1. 4

    Varm olje i en stor gryte. Fres løk, hvitløk og karri i ca. 1 minutt. Tilsett hermetiske tomater og vann.

  2. 5

    Ta bollene forsiktig opp av vannet og legg dem over i sausen. Server med ris.

Tips

Har du ikke kjøkkenmaskin, kan du blande kjøttbolleingrediensene med en miksmaster.

Del denne oppskriften: