Indiske kjøttboller
Enkel•30 min min
Denne nydelige indiske middagsretten er full av krydder. Karri og løk gir den en karakteristisk smak.
Ingredienser
Antall porsjoner
ris:
-
3 dlukokt ris
kjøttboller:
-
1 stkløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
400 gkvernet lammekjøtt eller lammekjøttdeig
-
2 tskarri
-
1 sspotetmel
-
1 tssalt
saus:
-
2 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
-
2 stkhvitløksfedd
-
2 tskarri
-
1 bokshermetiske tomater à 400 g
Slik gjør du det
-
1
Kok ris etter anvisningen på pakken. Husk på at risen bør være ferdig ca. samtidig som kjøttbollene og sausen.
kjøttboller:
-
2
Skrell og finnhakk løk. Skrell og press hvitløk. Mal kjøtt, og bland kjøtt, løk, hvitløk, karri og potetmel i en kjøkkenmaskin til det blir en smidig deig. Del farsen i ca. 20 like store deler, og form dem til kjøttboller.
-
3
Kok opp en halvfull gryte med lettsaltet vann. Legg kjøttbollene i det kokende vannet med en hullsleiv eller en skje. La bollene trekke på svak varme i 10 minutter.
Saus:
-
4
Varm olje i en stor gryte. Fres løk, hvitløk og karri i ca. 1 minutt. Tilsett hermetiske tomater og vann.
-
5
Ta bollene forsiktig opp av vannet og legg dem over i sausen. Server med ris.