tablecloth-basil
Indiske kjøttboller
(27)

Indiske kjøttboller

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne nydelige indiske middagsretten er full av krydder. Karri og løk gir den en karakteristisk smak.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

ris:

3 dlukokt ris

kjøttboller:

1 stkløk
1 stkhvitløksfedd
400 gkvernet lammekjøtt eller lammekjøttdeig
2 tskarri
1 sspotetmel
1 tssalt

saus:

2 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
2 stkhvitløksfedd
2 tskarri
1 bokshermetiske tomater à 400 g
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken. Husk på at risen bør være ferdig ca. samtidig som kjøttbollene og sausen.
    1. Skrell og finnhakk løk. Skrell og press hvitløk. Mal kjøtt, og bland kjøtt, løk, hvitløk, karri og potetmel i en kjøkkenmaskin til det blir en smidig deig. Del farsen i ca. 20 like store deler, og form dem til kjøttboller.
    2. Kok opp en halvfull gryte med lettsaltet vann. Legg kjøttbollene i det kokende vannet med en hullsleiv eller en skje. La bollene trekke på svak varme i 10 minutter.
    1. Varm olje i en stor gryte. Fres løk, hvitløk og karri i ca. 1 minutt. Tilsett hermetiske tomater og vann.
    2. Ta bollene forsiktig opp av vannet og legg dem over i sausen. Server med ris.
blue heart
Tips!

Har du ikke kjøkkenmaskin, kan du blande kjøttbolleingrediensene med en miksmaster.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff