Indiske kjøttboller

Indiske kjøttboller

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Denne nydelige indiske middagsretten er full av krydder. Karri og løk gir den en karakteristisk smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

ris:

3 dl ukokt ris

kjøttboller:

1 stk løk
1 stk hvitløksfedd
400 g kvernet lammekjøtt eller lammekjøttdeig
2 ts karri
1 ss potetmel
1 ts salt

saus:

2 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
2 stk hvitløksfedd
2 ts karri
1 boks hermetiske tomater à 400 g

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken. Husk på at risen bør være ferdig ca. samtidig som kjøttbollene og sausen.
  1. kjøttboller:

    1. Skrell og finnhakk løk. Skrell og press hvitløk. Mal kjøtt, og bland kjøtt, løk, hvitløk, karri og potetmel i en kjøkkenmaskin til det blir en smidig deig. Del farsen i ca. 20 like store deler, og form dem til kjøttboller.
    2. Kok opp en halvfull gryte med lettsaltet vann. Legg kjøttbollene i det kokende vannet med en hullsleiv eller en skje. La bollene trekke på svak varme i 10 minutter.
  2. Saus:

    1. Varm olje i en stor gryte. Fres løk, hvitløk og karri i ca. 1 minutt. Tilsett hermetiske tomater og vann.
    2. Ta bollene forsiktig opp av vannet og legg dem over i sausen. Server med ris.
Tips!

Har du ikke kjøkkenmaskin, kan du blande kjøttbolleingrediensene med en miksmaster.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Olav Norgesmann

    3 år siden
    Det her er veldig gode. :D

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Olav, Så hyggelig tilbakemelding. Tusen takk 😃

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat