
Hjemmelagde karbonader med stekt løk
Karbonader gjør seg like godt til kvelds som til middagskos. Stekt løk til er en selvfølge.
Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Skrell og skjær gulrot i biter. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Ha i gulrøttene de siste 15 minuttene. Ha i erter de siste 3 minuttene.
- 2
Ha karbonadedeig og potetmel i en kjøkkenmaskin og krydre med salt og pepper. Kjør raskt sammen. Spe med vann til passe konsistens. Deigen kan også arbeides sammen for hånd.
- 3
Form deigen til karbonader. Stek karbonadene i smør på middels sterk varme til de er gjennomstekte, ca. 3 minutter på hver side.
- 4
Skjær løk i skiver og stek i smør på middels sterk varme til den er myk og har pen farge. Krydre med salt, pepper og eventuelt litt sukker. Ha over et par spiseskjeer vann, og la væsken koke inn i løken. Server løken til karbonadene sammen med poteter, gulrøtter og erter.
Tips
Karbonader egner seg godt til frysing. Pakk karbonadene i lufttette poser eller beholdere, så holder de seg i flere måneder.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



