Håndkle og blad
Helstekt indrefilet med sopprisotto
(1010)

Helstekt indrefilet med sopprisotto

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

 • Steketid

Indrefilet av okse er festmat på sitt beste. Her er kjøttet servert med sopprisotto og en fyldig demi-glace-saus.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

800 gindrefilet av storfe
1 tssalt
½ tspepper
2 sssolsikkeolje
2 ssTINE Meierismør
2 stkhvitløksfedd
2 kvisterfrisk timian

DEMI-GLACE-SAUS

1 stksjalottløk
1 ssTINE Meierismør
1 dlrødvin
1 tsbrunt sukker
8 dlnedkokt oksekraft

SOPPRISOTTO

25 gtørket sopp
1 lkokende vann
2 ssTINE Meierismør
½ stkløk
2 dlrisottoris
50 gMichelangelo Parmesan
½ tssalt
½ tspepper

TIL SERVERING

200 gkantareller
2 ssTINE Meierismør
8 stkcherrytomater
2 dlsalatblanding
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Lag sausen først. Finhakk sjalottløk og fres myk i smør i en gryte. Tilsett sukker og rør til karamellisert, ca. 2 minutter. Hell på rødvin og la koke helt inn, ca. 15 minutter. Tilsett kraft og la småkoke til halvert, ca. 30 minutter.
   Blått hjerte
   Tips!

   En saus blir bare så god som sin kraft, så sørg for at du har en skikkelig tykk og konsentrert kraft. Noen større supermarkeder og slaktere selger nedkokt kraft. Hvis ikke kan du koke det selv. Brun gjerne kraftbeina i ovnen først, slik at kraften får en dypere smak.

  2. Hell kokende vann over tørket sopp og la stå i 30 minutter. Sil kraften over i en gryte og varm den opp til kokepunktet. Smak til med salt og pepper og tilsett eventuelt en ekstra buljongterning om den er for svak.
  3. Del soppen i mindre biter og sett til side. Finhakk løk og fres den i en gryte med smør til myk. Tilsett ris og rør ca. 1 minutt eller til risen er blank.
  4. Spe gradvis med den varme soppkraften, en øse av gangen, og la det koke inn mellom hver gang. Rør hele tiden. Fortsett til all kraften er brukt opp og risen er al dente, ca. 18 minutter.
  5. Rør inn sopp, parmesan og litt smør. Smak til med salt og pepper.
  6. Sett ovnen på 125 °C. Krydre kjøttet med salt og pepper og brun godt på alle sider i en panne med olje og smør. Tilsett knust hvitløkfedd og urtekvist og ha alt over i en ildfast form.
  7. Stek i ovnen i ca. 25 minutter eller til kjøttet har en kjernetemperatur på 60-65 °C for medium.
  8. Fres kantarell gyllen med smør i pannen som ble brukt til kjøttet. Del tomatene i to og stek med snittflatene ned i et par minutter.
  9. La kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres i skiver. Server på en seng av risotto med stekt sopp, tomater, saus og litt grønn salat.
Blått hjerte
Tips!

Sørg for at kjøttet er romtemperert før steking. Det er også viktig at det får hvile godt etter steking. Da blir det mye saftigere.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat