Glasert skinkestek

Glasert skinkestek

2
40
Enkel150 min
Skinkestek som er glasert med honning og sennep, servert med en syrlig og søt stekesjy hører julen til. Lag gjerne en stor porsjon - da har du nydelig pålegg til julens mange frokoster.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sennep- og honningglaze

  • 1 ss
    søt sennep
  • 2 ss
    flytende honning
  • 1 dl
    rødvinseddik
  • ½ stk
    appelsin (kun saften)
  • 1 ss
    brunt sukker
  • 2 ss
    Dijonsennep
  • 2 dl
    portvin eller madeira

Skinkestek

  • 2 kg
    skinkestek (med svor)
  • ½ ts
    salt
  • 25 stk
    nellikspikre
  • 1 stk
    løk
  • 1 stk
    gulrot
  • 2 stk
    laurbærblader
  • ½ stk
    appelsin
  • 1 ts
    hel pepper
  • 1 stk
    kanelstang

Stekesjy

Tilbehør

  • 1 kg
    potet
  • 600 g
    rosenkål

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland alle ingrediensene sammen.

Skinkestek

  1. 2

    Skjær svoren av skinkesteken men la fettet være igjen. Krydder den godt med salt og pepper. Kutt fettet i 1 cm ruter, gni inn salt og sett en nellikspiker i hver rute.

  2. 3

    Ha skinkesteken i en ildfast form. Legg løk, gulrot, laurbærblad, appelsin, pepper og kanelstang rundt steken. Hell over Sennep- og honningglaze. Dekk til steken med lokk eller aluminiumsfolie og stek på 150 °C til en kjernetemperatur på 72-76 °C, ca. 2, ½ time. La steken stå uten lokk den siste ½ timen og øs over stekesjyen jevnlig.

  3. 4

    Kok poteter møre, ca.30 minutter.

Stekesjy

  1. 5

    La steken hvile i 20 minutter før servering mens du lager stekesjyen og koker rosenkål. Sil stekesjyen som er i formen over i en kjele. Ta av fettet som legger seg på toppen med en øse og kok ned sjyen ca. 1/3 eller til god smak. Kutt smør i terninger og visp det inn i sjyen til slutt. Smak til med salt, pepper og litt sitron. Øs sjyen litt over steken og server resten ved siden av som saus.

  2. 6

    Kok rosenkål i 3-4 minutter og server til skinkesteken sammen med poteter og grønnsaker.

Tips

Sett rester av steken kaldt og bruk til julefrokosten og server med waldorfsalat. Skjær steken i tynne skiver. Du kan også lage det som en forrett med litt pepperrotkrem, krutonger og salat.

Del denne oppskriften: