Skip to main content

Glasert skinkestek

Enkel
2t 30min

Skinkestek som er glasert med honning og sennep, servert med en syrlig og søt stekesjy hører julen til. Lag gjerne en stor porsjon - da har du nydelig pålegg til julens mange frokoster.

3.7
(44)
Next ImageGlasert skinkestek

Ingredienser

Antall porsjoner

6

Sennep- og honningglaze

1 ss
søt sennep
2 ss
flytende honning
1 dl
rødvinseddik
0.5 stk
appelsin (kun saften)
1 ss
brunt sukker
2 ss
Dijonsennep
2 dl
portvin eller madeira

Skinkestek

2 kg
skinkestek (med svor)
0.5 ts
salt
25 stk
nellikspiker
1 stk
løk
1 stk
gulrot
2 stk
laurbærblad
0.5 stk
appelsin
1 ts
hel pepper
1 stk
kanelstang

Stekesjy

0.5 stk
sitron
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Tilbehør

1 kg
potet
600 g
rosenkål

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene sammen.

Skinkestek

  1. Skjær svoren av skinkesteken men la fettet være igjen. Krydder den godt med salt og pepper. Kutt fettet i 1 cm ruter, gni inn salt og sett en nellikspiker i hver rute.

  2. Ha skinkesteken i en ildfast form. Legg løk, gulrot, laurbærblad, appelsin, pepper og kanelstang rundt steken. Hell over Sennep- og honningglaze. Dekk til steken med lokk eller aluminiumsfolie og stek på 150 °C til en kjernetemperatur på 72-76 °C, ca. 2, ½ time. La steken stå uten lokk den siste ½ timen og øs over stekesjyen jevnlig.

  3. Kok poteter møre, ca.30 minutter.

Stekesjy

  1. La steken hvile i 20 minutter før servering mens du lager stekesjyen og koker rosenkål. Sil stekesjyen som er i formen over i en kjele. Ta av fettet som legger seg på toppen med en øse og kok ned sjyen ca. 1/3 eller til god smak. Kutt smør i terninger og visp det inn i sjyen til slutt. Smak til med salt, pepper og litt sitron. Øs sjyen litt over steken og server resten ved siden av som saus.

  2. Kok rosenkål i 3-4 minutter og server til skinkesteken sammen med poteter og grønnsaker.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Sett rester av steken kaldt og bruk til julefrokosten og server med waldorfsalat. Skjær steken i tynne skiver. Du kan også lage det som en forrett med litt pepperrotkrem, krutonger og salat.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter