Glasert skinkestek
Enkel•150 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Sennep- og honningglaze
-
1 sssøt sennep
-
2 ssflytende honning
-
1 dlrødvinseddik
-
½ stkappelsin (kun saften)
-
1 ssbrunt sukker
-
2 ssDijonsennep
-
2 dlportvin eller madeira
Skinkestek
-
2 kgskinkestek (med svor)
-
½ tssalt
-
25 stknellikspikre
-
1 stkløk
-
1 stkgulrot
-
2 stklaurbærblader
-
½ stkappelsin
-
1 tshel pepper
-
1 stkkanelstang
Stekesjy
-
120 g
-
½ stksitron
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Tilbehør
-
1 kgpotet
-
600 grosenkål
Slik gjør du det
-
1
Bland alle ingrediensene sammen.
Skinkestek
-
2
Skjær svoren av skinkesteken men la fettet være igjen. Krydder den godt med salt og pepper. Kutt fettet i 1 cm ruter, gni inn salt og sett en nellikspiker i hver rute.
-
3
Ha skinkesteken i en ildfast form. Legg løk, gulrot, laurbærblad, appelsin, pepper og kanelstang rundt steken. Hell over Sennep- og honningglaze. Dekk til steken med lokk eller aluminiumsfolie og stek på 150 °C til en kjernetemperatur på 72-76 °C, ca. 2, ½ time. La steken stå uten lokk den siste ½ timen og øs over stekesjyen jevnlig.
-
4
Kok poteter møre, ca.30 minutter.
Stekesjy
-
5
La steken hvile i 20 minutter før servering mens du lager stekesjyen og koker rosenkål. Sil stekesjyen som er i formen over i en kjele. Ta av fettet som legger seg på toppen med en øse og kok ned sjyen ca. 1/3 eller til god smak. Kutt smør i terninger og visp det inn i sjyen til slutt. Smak til med salt, pepper og litt sitron. Øs sjyen litt over steken og server resten ved siden av som saus.
-
6
Kok rosenkål i 3-4 minutter og server til skinkesteken sammen med poteter og grønnsaker.