Helstekt indrefilet av svin med spekeskinke
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 ghel svin indrefilet , romtemperert
-
6 stksoltørkede tomater
-
150 gJarlsberg® Revet
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
10 skiverspekeskinke
-
3 ss
Tilbehør
-
400 gcherrytomater
-
500 gamadinepoteter
-
2 sshakket timian
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Grovhakk soltørkede tomater og bland med revet ost, salt og pepper. Legg fem skiver spekeskinke på et stykke bakepapir slik at de overlapper hverandre noe.
Tips
Du kan tilsette finhakkede urter og bytte ut revet ost med kremost eller fetaost om du ønsker variasjon.
-
2
Spre tomat- og ostefyll utover og legg svinefilet på midten. Rull skinken og fyllet stramt rundt fileten ved hjelp av bakepapiret. Surr med hyssing så skinken holder seg på plass. Gjenta eventuelt med flere fileter.
-
3
Stek kjøttet i en ildfast form midt i ovnen på 200°C i ca. 20 minutter, avhengig av tykkelsen på kjøttet.
Tips
Bruk gjerne steketermometer når du steker eller griller kjøtt. Hvis du vil at kjøttet skal ha en lett rosa kjerne, skal termometeret vise 68-70 °C. Vil du ha kjøttet gjennomstekt, venter du til det viser 76 °C.
Poteter
-
4
Smelt smør i en kasserolle og vend inn hakket timian. Vend poteter i, og krydre med salt og pepper og ha disse i en ildfast form. Stek potetene i ovnen sammen med kjøttet i ca. 20 minutter. Mot slutten av steketiden, pensle tomatene med smøret og ha dem i formen de siste 5 minuttene.
-
5
La kjøttet hvile i 5-10 minutter før du skjærer i det. Server med nystekte poteter og tomater.