Skip to main content

Svinefilet med smørdampede grønnsaker

Enkel
40min

Helsteker du indrefileten av svin blir den saftig og god. Smørdampede grønnsaker er et friskt og deilig tilbehør sammen med fullkornsris.

3.7
(15)
Next ImageSvinefilet med smørdampede grønnsaker

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g
svin indrefilet
1 ss
TINE® Meierismør, til steking
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
3 dl
fullkornsris, ukokt

Smørdampede grønnsaker

100 g
grønnkål
4 stk
gulrot
2 stk
nepe
1 stk
rødløk
8 stk
reddik
3 dl
vann
1 ts
honning
0.5 ts
salt
150 g
sukkererter

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Krydre svinefileten med salt og pepper. Brun godt på alle sider i en panne med smør.

  2. Legg kjøttet over i en ildfast form og stek videre i ovnen, ca. 15 minutter. La hvile i minst 15 minutter. Kjernetemperaturen skal være 68-70 °C.

  3. Kok ris etter anvisning på pakken.

Smørdampede grønnsaker

  1. Snitt grønnkål og del gulrøtter, neper og rødløk i jevnstore biter. Kok opp vann og ha i grønnsaker.

  2. Tilsett smør, olje, honning og salt og la koke til nesten all væsken har fordampet og grønnsakene er møre, ca. 5 minutter. Del sukkererter i to og vend inn.

    Tips

    Pass på at grønnsakene ikke koker tørre. Tilsett eventuelt mer vann underveis.

  3. Del kjøttet i skiver og server med grønnsakene og fullkornsris.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Tilsett gjerne friske urter og finrevet sitronskall for enda mer smak.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter