Svinefilet med smørdampede grønnsaker
Helsteker du indrefileten av svin blir den saftig og god. Smørdampede grønnsaker er et friskt og deilig tilbehør sammen med fullkornsris.
Enkel•40 min•4 personer
Ingredienser
- 600 g svin indrefilet
- 1 ss TINE® Meierismør, , til steking
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 3 dl fullkornsris, , ukokt
Smørdampede grønnsaker
- 100 g grønnkål
- 4 stykk gulrot
- 2 stykk nepe
- 1 stykk rødløk
- 8 stykk reddik
- 3 dl vann
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 ts honning
- 0.5 ts salt
- 150 g sukkererter
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 200 °C. Krydre svinefileten med salt og pepper. Brun godt på alle sider i en panne med smør.
2
Legg kjøttet over i en ildfast form og stek videre i ovnen, ca. 15 minutter. La hvile i minst 15 minutter. Kjernetemperaturen skal være 68-70 °C.
3
Kok ris etter anvisning på pakken.
Smørdampede grønnsaker
1
Snitt grønnkål og del gulrøtter, neper og rødløk i jevnstore biter. Kok opp vann og ha i grønnsaker.
2
Tilsett smør, olje, honning og salt og la koke til nesten all væsken har fordampet og grønnsakene er møre, ca. 5 minutter. Del sukkererter i to og vend inn.
TipsPass på at grønnsakene ikke koker tørre. Tilsett eventuelt mer vann underveis.
3
Del kjøttet i skiver og server med grønnsakene og fullkornsris.
TipsTilsett gjerne friske urter og finrevet sitronskall for enda mer smak.