Helgrillet yoghurtmarinert kylling

Helgrillet yoghurtmarinert kylling

0
 • Middels
 • 90 min
En enkel måte å helgrille kylling på er å brette den ut som en sommerfugl. Dette reduserer steketid og sørger for at kyllingen blir jevnt stekt. Marinert i yoghurt blir kyllingen saftig og deilig! Server med grillet naanbrød og salat.

Ingredienser

1 stk kylling
3 dl TINE Yoghurt Naturell
2 ss rød currypaste
1 ss honning
2 ts hvitløksfedd
2 ss revet ingefærrot
½ ts garam masala
1 ts salt

GRILLET NAANBRØD

2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
25 g gjær
1 ss sukker
1 ts salt
4 ss olivenolje
500 g hvetemel
2 ts bakepulver
3 dl TINE Yoghurt Naturell

TILBEHØR

1 stk hjertesalat
12 stk cherrytomater
½ stk agurk
1 stk sitron
1 dl TINE Yoghurt Naturell
½ dl bladpersille
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

  1. Legg kyllingen med brystene ned og skjær langs ryggbeinet på begge sider. Fjern beinet og brett ut kyllingen som en sommerfugl.
  2. Bland yoghurt, currypasta, honning, finhakket hvitløk, ingefær, garam masala og salt. Gni kyllingen med marinaden og la stå kaldt i minimum 30 minutter.
  3. Varm melken til 37 °C og rør ut gjær og sukker. La stå 5 minutter. Rør inn olivenolje, hvetemel, bakepulver, salt og yoghurt og bland til en smidig deig. La heve i 1 time.
  4. Grill kyllingen med brystet opp på indirekte varme under lokk i ca. 40 minutter. Fres kyllingen raskt med brystet ned over direkte varme, så utsiden får fin farge. La hvile 10 minutter.
   Tips!

   Direkte og indirekte grillvarme handler om hvor i grillen glørne ligger i forhold til kjøttet. Indirekte varme får du ved å legge glørne til en side, og grille kjøttet på motsatt side. Jo større avstand til glørne, jo mer indirekte og svakere blir varmen.

  5. Ha deigen til naanbrødene ut på et melet bord og form små runde, flate brød. Grill på indirekte, men varm grill, på begge sider til gjennomstekte, ca. 5 minutter på hver side.
  6. Riv salat i biter, del tomat i to og agurk i skiver. Bland godt. Riv over sitronskall og drypp over litt sitronsaft. Bland mer sitronsaft med yoghurt, hakket persille, salt og sukker og server til.
Tips!

En annen fin måte å helgrille kylling på, er å bruke en ølboks, såkalt drunken chicken. Kutt toppen av ølboksen, hell ut (drikk) øllet så den er halvfull, tilsett hvitløk og urter, og tre boksen inn i kyllingen slik at kyllingen står oppreist. La kyllingen stå på grillen med indirekte varme under lokk, til den er ferdig, omtrent 1 time.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat