Grillet yoghurtmarinert kylling
Middels•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkkylling , hel eller i biter
-
3 dl
-
2 ssrød currypaste
-
1 sshonning
-
2 tshvitløksfedd
-
2 ssrevet ingefærrot
-
½ tsgaram masala
-
1 tssalt
GRILLET NAANBRØD
-
2 dl
-
25 ggjær
-
1 sssukker
-
1 tssalt
-
4 ssolivenolje
-
500 ghvetemel
-
2 tsbakepulver
-
3 dl
TILBEHØR
-
1 stkhjertesalat
-
12 stkcherrytomater
-
½ stkagurk
-
1 stksitron
-
1 dl
-
½ dlbladpersille
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
Butterflymetoden
-
1
Legg kyllingen med brystene ned og skjær langs ryggbeinet på begge sider. Fjern beinet og brett ut kyllingen som en sommerfugl.
-
2
Bland yoghurt, currypasta, honning, finhakket hvitløk, ingefær, garam masala og salt. Gni kyllingen med marinaden og la stå kaldt i minimum 30 minutter.
-
3
Varm melken til 37 °C og rør ut gjær og sukker. La stå 5 minutter. Rør inn olivenolje, hvetemel, bakepulver, salt og yoghurt og bland til en smidig deig. La heve i 1 time.
-
4
Grill kyllingen med brystet opp på indirekte varme under lokk i ca. 40 minutter. Fres kyllingen raskt med brystet ned over direkte varme, så utsiden får fin farge. La hvile 10 minutter. Hvor lang tid kjøttstykkene trenger på grillen avhenger av type kjøtt og størrelsene på kjøttstykkene. Alt fra 10 minutter for filet til nærmere 2 time for en stor hel kylling.
Tips
Direkte og indirekte grillvarme handler om hvor i grillen glørne ligger i forhold til kjøttet. Indirekte varme får du ved å legge glørne til en side, og grille kjøttet på motsatt side. Jo større avstand til glørne, jo mer indirekte og svakere blir varmen.
-
5
Ha deigen til naanbrødene ut på et melet bord og form små runde, flate brød. Grill på indirekte, men varm grill, på begge sider til gjennomstekte, ca. 5 minutter på hver side.
-
6
Riv salat i biter, del tomat i to og agurk i skiver. Bland godt. Riv over sitronskall og drypp over litt sitronsaft. Bland mer sitronsaft med yoghurt, hakket persille, salt og sukker og server til.