Hamburger med Jarsberg®

Hamburger med Jarlsberg®

0
13
Enkel30 min
Når sulten melder seg og grillen er varm, er en hamburger med Jarlsberg® kun få minutter unna. Digg burger med avokadokrem, bacon og syltet rødløk.

Ingredienser

Antall porsjoner

Avokadokrem

  • 1 stk
    avokado
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • ½ stk
    lime
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 1 ts
    sukker

Syltet rødløk

  • 1 stk
    rødløk
  • 1 ½ dl
    vann
  • 1 dl
    sukker
  • ½ dl
    eplesidereddik
  • 3 skiver
    frisk ingefær

På toppen

  • 2 stk
    tomater
  • 4 stk
    baconskiver
  • 1 ts
    oregano/mynte

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha biter av avocado, hvitløk, limesaft og litt sukker i en foodprocessor og kjør den til den blir jevn. Smak til med salt og pepper.

Syltet rødløk

  1. 2

    Kok opp vann, eddik og sukker med noen skiver ingefær. Ha i rødløkringer og la det koke 2 minutter. Avkjøl.

    Tips

    Vil du ha litt ekstra smak på rødløken kan du tilsette en halv finhakket rød chili og ett finhakket hvitløksfedd.

Burger

  1. 3

    Stek hamburgere og bacon. Legg 1-2 skiver Jarlsberg® på kjøttet som et lite lokk over. Brun gjerne hamburgerbrødburger/brioche-brødet lett på grillen, i ovnen eller i en annen panne. Monter burgeren slik: brødbunn, salat, avocadokrem, hamburger med ost, tomat, bacon og syltet rødløk. Smak til med litt oregano. Sett på lokket og du har en kjempegod burger!

Del denne oppskriften: