Hamburger med blåmuggost og ovnsbakte rotgrønnsaker

Hamburger med blåmuggost og ovnsbakte rotgrønnsaker

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Det er ingenting i veien for å sette hamburger på menyen midt i uken. Det er raskt å lage og en favoritt hos både store og små.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnsbakte rotgrønnsaker

1 stk søtpotet i staver
2 stk gulrøtter i staver
¼ stk kålrot i staver
1 stk pastinakk i staver
4 ss olivenolje
2 ts tørket timian
½ ts salt
½ ts pepper

Burger

800 g kjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss TINE Meierismør
1 stk stor løk i tynne skiver
1 ts sukker
4 skiver Selbu Blå , eller annen blåmuggost
4 stk hamburgerbrød
4 stk salatblader

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C.
    2. Del søtpotet, gulrot, kålrot og pastinakk i tynne staver på ca. 10 cm. Vend med olje, tørket timian, salt og pepper og spre utover en stekeplate. Stek i ovnen til gylne og møre, ca. 20 minutter. Vend underveis.
      Tips!

      Du kan bruke vanlige poteter i stedet for søtpotet eller bytte ut de andre rotgrønnsakene med dine favoritter.

    3. Bland kjøttdeig med salt og pepper og form til burgere. Stek på begge sider i smør i en panne på høy varme til nesten gjennomstekt, ca. 8 minutter. Legg over i en ildfast form.
    4. Fres løk i samme panne, dryss med sukker og stek til mørt og karamellisert, ca. 6 minutter. Tilsett ev litt ekstra smør.
    5. Legg en skive blåmuggost på hver burger og sett dem øverst i ovnen i 2 minutter eller til osten er smeltet. Server med burgerbrød, salat, karamellisert løk og ovnsbakte rotgrønnsaker.
Tips!

For mer smak i burgerne kan du finhakke litt løk, hvitløk og sopp og steke mykt i smør i noen minutter. Bland inn ca. 1 ss per burger i kjøttdeigen før steking.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tove

    4 år siden
    Denne så god ut!!

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Tove, Og det smaker utrolig godt også ;)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat