Hamburger med blåmuggost og ovnsbakte rotgrønnsaker

Hamburger med blåmuggost og ovnsbakte rotgrønnsaker

2
6
Enkel30 min
Det er ingenting i veien for å sette hamburger på menyen midt i uken. Det er raskt å lage og en favoritt hos både store og små.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnsbakte rotgrønnsaker

  • 1 stk
    søtpotet i staver
  • 2 stk
    gulrøtter i staver
  • ¼ stk
    kålrot i staver
  • 1 stk
    pastinakk i staver
  • 4 ss
    olivenolje
  • 2 ts
    tørket timian
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

Burger

  • 800 g
    kjøttdeig
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 1 ss
  • 1 stk
    stor løk i tynne skiver
  • 1 ts
    sukker
  • 4 skiver
    Selbu Blå , eller annen blåmuggost
  • 4 stk
    hamburgerbrød
  • 4 stk
    salatblader

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C.

  2. 2

    Del søtpotet, gulrot, kålrot og pastinakk i tynne staver på ca. 10 cm. Vend med olje, tørket timian, salt og pepper og spre utover en stekeplate. Stek i ovnen til gylne og møre, ca. 20 minutter. Vend underveis.

    Tips

    Du kan bruke vanlige poteter i stedet for søtpotet eller bytte ut de andre rotgrønnsakene med dine favoritter.

  3. 3

    Bland kjøttdeig med salt og pepper og form til burgere. Stek på begge sider i smør i en panne på høy varme til nesten gjennomstekt, ca. 8 minutter. Legg over i en ildfast form.

  4. 4

    Fres løk i samme panne, dryss med sukker og stek til mørt og karamellisert, ca. 6 minutter. Tilsett ev litt ekstra smør.

  5. 5

    Legg en skive blåmuggost på hver burger og sett dem øverst i ovnen i 2 minutter eller til osten er smeltet. Server med burgerbrød, salat, karamellisert løk og ovnsbakte rotgrønnsaker.

Tips

For mer smak i burgerne kan du finhakke litt løk, hvitløk og sopp og steke mykt i smør i noen minutter. Bland inn ca. 1 ss per burger i kjøttdeigen før steking.

Del denne oppskriften: