Hamburger med blåmuggost og ovnsbakte rotgrønnsaker
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ovnsbakte rotgrønnsaker
-
1 stksøtpotet i staver
-
2 stkgulrøtter i staver
-
¼ stkkålrot i staver
-
1 stkpastinakk i staver
-
4 ssolivenolje
-
2 tstørket timian
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Burger
-
800 gkjøttdeig
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
1 ss
-
1 stkstor løk i tynne skiver
-
1 tssukker
-
4 skiverSelbu Blå® Original , eller annen blåmuggost
-
4 stkhamburgerbrød
-
4 stksalatblader
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C.
-
2
Del søtpotet, gulrot, kålrot og pastinakk i tynne staver på ca. 10 cm. Vend med olje, tørket timian, salt og pepper og spre utover en stekeplate. Stek i ovnen til gylne og møre, ca. 20 minutter. Vend underveis.
Tips
Du kan bruke vanlige poteter i stedet for søtpotet eller bytte ut de andre rotgrønnsakene med dine favoritter.
-
3
Bland kjøttdeig med salt og pepper og form til burgere. Stek på begge sider i smør i en panne på høy varme til nesten gjennomstekt, ca. 8 minutter. Legg over i en ildfast form.
-
4
Fres løk i samme panne, dryss med sukker og stek til mørt og karamellisert, ca. 6 minutter. Tilsett ev litt ekstra smør.
-
5
Legg en skive blåmuggost på hver burger og sett dem øverst i ovnen i 2 minutter eller til osten er smeltet. Server med burgerbrød, salat, karamellisert løk og ovnsbakte rotgrønnsaker.