Hamburger med blåmuggdressing
Anita Blomvik, som står bak bloggen Kvardagsmat, gir deg oppskriften på en deilig hjemmelaget hamburger med kremet blåmuggdressing. I tillegg til dressingen er sitronmarinert rødløk en herlig topping. Det skjer en forvandling med rødløken når du legger den i sitronsaft, og den blir liksom sylta. Den særpregede rødløksmaken som ofte blir for skarp og dominerende forsvinner, og blir isteden søt, rund og god. Og hele prosessen skjer mens du klargjør burgerne, så her trenger du ikke å sylte og styre lang tid i forveien!

Porsjoner
4
Hamburgerbrød
Hamburger
Blåmuggdressing
Tilbehør
Slik gjør du
- 1Varm melken og vannet til det er fingervarmt og bland med mel, sukker, olivenolje, tørrgjær og salt. 
- 2Elt for hånd eller med kjøkkenmaskin til du har en smidig deig. 
- 3La heve så lenge du har tid, gjerne 1-2 timer. 
- 4Del opp deigen i åtte emner, bruk godt med mel på hendene og trill ut åtte boller. 
- 5Trykk bollene flate og la dem heve i 20-30 min. 
- 6Pensle hamburgerbrødene med sammenvispet egg og strø over sesamfrø. 
- 7Stek på 200 °C i ca. 10 min, til de er gylne. Avkjøl på rist. Tips Brødene kan gjerne fryses, varm dem noen minutter etter at de er tint under grillelementet eller på 200 grader over- og undervarme før servering. 
Blåmuggdressing
- 8Smuldre blåmuggost og del vårløk i grove biter. Ha ost, vårløk, Kefir, eddik, salt og pper i en foodprosessor og kjør glatt. Sett til side. 
Hamburger og tilbehør
- 9Del rødløk i tynne skiver, dekk med sitronsaft og la stå og godgjøre seg mens du lager klart resten. 
- 10Finhakk løk og hvitløk og ha i en bolle sammen med egget. Visp sammen. 
- 11Rør inn sennep, worchestershiresaus, salt og pepper og ha tilslutt i kjøttdeigen. 
- 12Bruk fingrene og bland sammen til en jevn masse, som du deler i fire. 
- 13Form til flate burgere og bruk tommelen til å lage en liten fordypning i midten, så slipper du at burgeren hever seg og blir tykkere der 
- 14Stek i litt smør/olje på middels høy varme til burgeren er godt brunet på begge sider. 
- 15Varm hamburgerbrødene raskt og server brød, salatblad, burger, blåmuggdressing, sylteagurk, rødløk og tomat. 
Tips
Hamburgerbrød er også fint å lage en dag du har god tid, og så legge i fryseren til senere bruk. Da kan du servere denne retten på få minutter. Les mer på kvardagsmat.no





