Sliders med glasert burger og chilidressing

(28)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Sommer og grilling passer sammen som hånd i hanske. I New Orleans serverer de skikkelig gode slidere med sweet and hot brisket. Dette har gitt inspirasjon til denne glaserte hamburgeren med en sterk dressing til.

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Brød (16 stk)

3 dlkroppstemperert Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 sssukker
1 gtørrgjær
450 ghvetemel
1 tssalt
2 stkegg
75 gromtemperert TINE Meierismør i terninger

Burger og glace

100 gbrunt sukker
1 dlketchup
½ dleplesidereddik
1 tsrevet ingefær
2 sssitronsaft
1 tstabasco
600 gkjøttdeig
1 tssalt
¼ tspepper

Chilidressing

1 ½ dlTINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme)
1 stkhvitløksfedd, knust
2 tstabasco
½ tssalt
¼ tspepper
1 sssitronsaft
¼ stkfinhakket chili
1 posebladsalat

Slik gjør du det

  • Brød (16 stk)

    1. Bland melk, sukker og gjær og la det stå i 10 minutter. Ha dette over i en bakebolle og tilsett mel, salt og 1 egg.
    2. Tilsett smør og elt i 10 minutter. Sett deigen til heving et lunt sted i 45 minutter. Trill så ut ca. 16 boller og la dem heve i nye 45 minutter tildekket av plast.
    3. Pensle bollene med et sammenpisket egg. Stek på 175 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist og del i to.
  • Burger og glace

    1. Kok opp brunsukker, ketchup, eddik, ingefær, sitronsaft og Tabasco til glacen. La dette koke forsiktig inn til sukkeret er løst opp og du har en klissete saus.
    2. Form åtte små burgere av kjøttdeigen. Salt og pepre. Grill burgerne, og noen minutter før de er ferdige pensler du dem med glacen. Grill videre.
  • Chilidressing

    1. Bland TINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme) med hvitløk, Tabasco, salt og pepper. Smak til med sitronsaft og finhakket chili.
    2. Legg en burger på brødets nederste del. Legg på salat og Chilidressing.

Kommentarer

  Legg til kommentar