
Sliders med glasert burger og chilidressing
Enkel•150 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Brød (16 stk)
-
3 dlkroppstemperert TINE® Lettmelk 1,0 % fett
-
3 sssukker
-
1 posetørrgjær
-
450 ghvetemel
-
1 tssalt
-
2 stkegg
-
75 gromtemperert TINE® Meierismør i terninger
Burger og glace
-
100 gbrunt sukker
-
1 dlketchup
-
½ dleplesidereddik
-
1 tsrevet ingefær
-
2 sssitronsaft
-
1 tstabasco
-
600 gkjøttdeig
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
Chilidressing
-
1 ½ dl
-
1 stkhvitløksfedd , knust
-
2 tstabasco
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 sssitronsaft
-
¼ stkfinhakket chili
-
1 posebladsalat
Slik gjør du det
-
1
Bland melk, sukker og gjær og la det stå i 10 minutter. Ha dette over i en bakebolle og tilsett mel, salt og 1 egg.
-
2
Tilsett smør og elt i 10 minutter. Sett deigen til heving et lunt sted i 45 minutter. Trill så ut ca. 16 boller og la dem heve i nye 45 minutter tildekket av plast.
-
3
Pensle bollene med et sammenpisket egg. Stek på 175 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist og del i to.
Burger og glace
-
4
Kok opp brunsukker, ketchup, eddik, ingefær, sitronsaft og Tabasco til glacen. La dette koke forsiktig inn til sukkeret er løst opp og du har en klissete saus.
-
5
Form åtte små burgere av kjøttdeigen. Salt og pepre. Grill burgerne, og noen minutter før de er ferdige pensler du dem med glacen. Grill videre.
Chilidressing
-
6
Bland TINE Lettrømme 10% med hvitløk, Tabasco, salt og pepper. Smak til med sitronsaft og finhakket chili.
-
7
Legg en burger på brødets nederste del. Legg på salat og Chilidressing.