Sliders med glasert burger og chilidressing

Sliders med glasert burger og chilidressing

9
  • Enkel
  • 150 min
Sommer og grilling passer sammen som hånd i hanske. I New Orleans serverer de skikkelig gode slidere med sweet and hot brisket. Dette har gitt inspirasjon til denne glaserte hamburgeren med en sterk dressing til.

Ingredienser

Brød (16 stk)

3 dl kroppstemperert Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
3 ss sukker
1 pose tørrgjær
450 g hvetemel
1 ts salt
2 stk egg
75 g romtemperert TINE Meierismør i terninger

Burger og glace

100 g brunt sukker
1 dl ketchup
½ dl eplesidereddik
1 ts revet ingefær
2 ss sitronsaft
1 ts tabasco
600 g kjøttdeig
1 ts salt
¼ ts pepper

Chilidressing

1 ½ dl TINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme)
1 stk hvitløksfedd , knust
2 ts tabasco
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss sitronsaft
¼ stk finhakket chili
1 pose bladsalat

Slik gjør du det

    1. Bland melk, sukker og gjær og la det stå i 10 minutter. Ha dette over i en bakebolle og tilsett mel, salt og 1 egg.
    2. Tilsett smør og elt i 10 minutter. Sett deigen til heving et lunt sted i 45 minutter. Trill så ut ca. 16 boller og la dem heve i nye 45 minutter tildekket av plast.
    3. Pensle bollene med et sammenpisket egg. Stek på 175 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist og del i to.
  1. Burger og glace

    1. Kok opp brunsukker, ketchup, eddik, ingefær, sitronsaft og Tabasco til glacen. La dette koke forsiktig inn til sukkeret er løst opp og du har en klissete saus.
    2. Form åtte små burgere av kjøttdeigen. Salt og pepre. Grill burgerne, og noen minutter før de er ferdige pensler du dem med glacen. Grill videre.
  2. Chilidressing

    1. Bland TINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme) med hvitløk, Tabasco, salt og pepper. Smak til med sitronsaft og finhakket chili.
    2. Legg en burger på brødets nederste del. Legg på salat og Chilidressing.

Kommentarer

  • Hege

    7 måneder siden
    Tror dere må oppdatere gjæren her. Jeg baker alt for lite til å ikke følge oppskriften og to ganger ødela hamburgerbrød :(

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei hege,

      Kan det hende at melken var for varm så gjæren ikke hever?

       (0)

      • Hege

        6 måneder siden
        Det står 1 gram tørrgjær I oppskriften, som er latterlig har jeg funnet ut. Lagde to ganger den dagen og det var absolutt ikke for varmt

         (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          6 måneder siden
          Hei igjen Hege,

          Her skal det nok være 1 pose tørrgjær og det har skjed en feil i ingrediensene. Vi oppdaterer dette snarest og beklager at brødene dine ikke hevet som de skulle. Håper du prøver denne på nytt :)

           (0)

        • Hege

          6 måneder siden
          Var ekstremt forsiktig og nøyaktig andre gangen!

           (0)


  • Kjetil

    1 år siden
    Hvorfor lager dere 16 brød men 8 burgere?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Kjetil! Årsaken til at det er 16 brød er fordi oppskriften er laget for det, du kan dele oppskriften i 2 så får du samme antall som burgerne :)

      Ellers kan du lage 1 hel oppskrift og fryse halvparten så du har til neste gang du skal lage hamburger;) God matlaging!

       (0)


  • Petter

    3 år siden
    New Orleans er ikke en stat. Louisiana, derimot....

     (4)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      3 år siden
      Hei Petter, Du har selvfølgelig rett i det. Vi retter opp i dette med en gang :-)

       (6)


Det er mye kjærlighet i god mat