Grillet laks med mango
En av de klassiske smakskombinasjonene til fisk på Zanzibar er ingefær,
sitrongress, sitron, hvitløk og gurkemeie. Og når du er syd for Ekvator brukes
også frisk frukt hyppig både til salte og søte retter. Denne retten er Zanzibar på en tallerken og perfekt for norske sommerkvelder.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 4 stykk laksefilet, uten bein, med skinn
Marinade
- 2 stykk sitrongress
- 2 stykk finhakket hvitløksfedd
- 1 ts gurkemeie
- 1 ss revet ingefær
- 2 ss olivenolje, , gjerne extra virgin
Mangosalat
- 1 stykk moden mango
- 1 stykk lime
- 1 ss finhakket rød chili
- 8 ss TINE® Lettrømme 17 %
Slik gjør du
1
Bank sitrongresset med en hammer slik at aromaen
kommer frem. Skjær så tynne skiver av den hvite delen og legg
den i en form. Tilsett hvitløk, gurkemeie og revet ingefær.
Så heller du i oljen og blander godt.
2
Legg laksefiletene i marinaden med skinnsiden ned i en time i
kjøleskapet.
3
Tørk av marinaden og legg laksen på grillen med skinnsiden ned på
grillen. Grill bare på denne siden til laksen er ferdig. Det kan være
lurt å grille med lokket på for å få fordelt varmen godt på grillen.
Mangosalat
1
Del mango i små terninger. Press limesaft over og
bland inn chili.
2
Server grillet laks med mangosalaten og en rømmeklatt på siden.