Grillet laks med mango
Enkel•30 min min
En av de klassiske smakskombinasjonene til fisk på Zanzibar er ingefær,
sitrongress, sitron, hvitløk og gurkemeie. Og når du er syd for Ekvator brukes
også frisk frukt hyppig både til salte og søte retter. Denne retten er Zanzibar på en tallerken og perfekt for norske sommerkvelder.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stklaksefilet uten bein, med skinn
Marinade
-
2 stksitrongress
-
2 stkfinhakket hvitløksfedd
-
1 tsgurkemeie
-
1 ssrevet ingefær
-
2 ssolivenolje , gjerne extra virgin
Mangosalat
-
1 stkmoden mango
-
1 stklime
-
1 ssfinhakket rød chili
-
8 ss
Slik gjør du det
-
1
Bank sitrongresset med en hammer slik at aromaen kommer frem. Skjær så tynne skiver av den hvite delen og legg den i en form. Tilsett hvitløk, gurkemeie og revet ingefær. Så heller du i oljen og blander godt.
-
2
Legg laksefiletene i marinaden med skinnsiden ned i en time i kjøleskapet.
-
3
Tørk av marinaden og legg laksen på grillen med skinnsiden ned på grillen. Grill bare på denne siden til laksen er ferdig. Det kan være lurt å grille med lokket på for å få fordelt varmen godt på grillen.
Mangosalat
-
4
Del mango i små terninger. Press limesaft over og bland inn chili.
-
5
Server grillet laks med mangosalaten og en rømmeklatt på siden.