
Bakte mandelpoteter med rømmesmør
Inspirasjon: Nordisk-australsk restaurant Silvereye i Sydney. Ex-Noma sous chef Sam Miller serverer denne lure retten som kan være en koserett eller et kult tilbehør til det norske tapasbordet.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Urtesalt
Fremgangsmåte
- 1
Bak små mandelpoteter eller amandine-poteter i folie i ovnen i 45 minutter. Ta dem ut av folien og legg dem i en liten vatert pose for å holde dem varme.
Rømmesmør
- 2
Seterrømme piskes i kjøkkenmaskin til den skiller seg og du står igjen med en klump smør. Pass på, for det spruter når mysen skilles ut. Rør inn litt godt flaksalt og pakk inn i matpapir. Hold kjølig.
Urtesalt
- 3
Flaksalt blandes med timian, sitronskall og litt pepper.
- 4
Server bakte poteter med rømmesmør og et dryss urtesalt.
Tips
Forvarm Ovnen på 180 grader.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


