Skip to main content

Bakte mandelpoteter med rømmesmør

Enkel
1t

Inspirasjon: Nordisk-australsk restaurant Silvereye i Sydney. Ex-Noma sous chef Sam Miller serverer denne lure retten som kan være en koserett eller et kult tilbehør til det norske tapasbordet.

4.0
(8)
Next ImageBakte mandelpoteter med rømmesmør

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kg
små mandelpotet eller amandine-poteter

Rømmesmør

0.5 ss
flaksalt

Urtesalt

1 ss
flaksalt
1 ss
finhakket timian
0.5 stk
sitron, finrevet skall
0.5 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Bak små mandelpoteter eller amandine-poteter i folie i ovnen i 45 minutter. Ta dem ut av folien og legg dem i en liten vatert pose for å holde dem varme.

Rømmesmør

  1. Seterrømme piskes i kjøkkenmaskin til den skiller seg og du står igjen med en klump smør. Pass på, for det spruter når mysen skilles ut. Rør inn litt godt flaksalt og pakk inn i matpapir. Hold kjølig.

Urtesalt

  1. Flaksalt blandes med timian, sitronskall og litt pepper.

  2. Server bakte poteter med rømmesmør og et dryss urtesalt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Forvarm Ovnen på 180 grader.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter