Haleem

(2)
 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Oppskrift på hjemmelaget Haleem, en stuing av korn, kjøtt og linser. Den skal koke i mange timer, slik at smakene går inn i hverandre og forvandles til en rett som er rik på smak og fylde. Haleem er vanlig å spise under fastemåneden ramadan. Spises gjerne med chapatti og frisk chili. Husk å legge linser og byggryn i kaldt vann over natten.

Antall porsjoner

6

Ingredienser

2 ½ dllinser
3 dlbyggryn
1 kgbiffkjøtt
2 ssmost hvitløk
2 ssfinrevet frisk ingefær
2 ½ lvann
2 ssklaret smør
¼ tssafran (en klype)
¼ tsmalt bukkehornkløver frø
1 ssmalt koriander
1 ssmalt spisskummen
1 ssChaat Masala
1 sschilipulver
1 tsgurkemeie
½ tssalt
1 dlklaret smør
1 ½ stkløk
1 ssgaram masala

Til servering

2 stkgrønn chili
¼ pottekoriander
1 stksitron
6 stkchapati
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  1. Bløtlegg linser og byggryn i kaldt vann over natten. Sil av vannet og ha alt i en stor, vid gryte med kjøtt, most hvitløk, finrevet ingefær og vann, og kok opp. La småkoke i 2 timer. Rør av og til.
  2. Fjern beina fra kjøttet og kok videre i 1 time, eller til kjøttet er mørt og fint.
  3. Tilsett klarnet smør, safran, bukkehornkløverfrø, koriander, spisskummen, garam masala, chilipulver, gurkemeie og salt, og kok 1 time til. Rør ofte, slik at det blir godt blandet. Stuingen skal være tykk og kjøttet oppløst i biter.
  4. Hakk løk og fres i klarnet smør til brun og karamellisert. Ha løken i gryten med garam masala. Server gryten med chili i skiver, grovhakket koriander, sitron i båter og chapati.

   Tips:

   I Pakistan serveres det kun nanbrød eller lignende når sausene er tykke. Er sausen mer rennende serveres det ris også, som er med på å suge opp kraften. Du kan selvsagt servere ris til alle rettene. Oppskrift på hjemmelaget Chapati finner du her.

Tips:

Utvid gjerne denne retten med grønnsaker som paprika, gulrot, løk og squash.

Kommentarer

  Legg til kommentar