Haleem

Haleem

0
 • Enkel
 • 270 min
Oppskrift på hjemmelaget Haleem, en stuing av korn, kjøtt og linser. Den skal koke i mange timer, slik at smakene går inn i hverandre og forvandles til en rett som er rik på smak og fylde. Haleem er vanlig å spise under fastemåneden ramadan. Spises gjerne med chapatti og frisk chili. Husk å legge linser og byggryn i kaldt vann over natten.

Ingredienser

2 ½ dl linser
3 dl byggryn
1 kg biffkjøtt
2 ss most hvitløk
2 ss finrevet frisk ingefær
2 ½ l vann
2 ss klaret smør
¼ ts safran (en klype)
¼ ts malt bukkehornkløver frø
1 ss malt koriander
1 ss malt spisskummen
1 ss Chaat Masala
1 ss chilipulver
1 ts gurkemeie
½ ts salt
1 dl klaret smør
1 ½ stk løk
1 ss garam masala

Til servering

2 stk grønn chili
¼ potte koriander
1 stk sitron
6 stk chapati

Slik gjør du det

  1. Bløtlegg linser og byggryn i kaldt vann over natten. Sil av vannet og ha alt i en stor, vid gryte med kjøtt, most hvitløk, finrevet ingefær og vann, og kok opp. La småkoke i 2 timer. Rør av og til.
  2. Fjern beina fra kjøttet og kok videre i 1 time, eller til kjøttet er mørt og fint.
  3. Tilsett klarnet smør, safran, bukkehornkløverfrø, koriander, spisskummen, garam masala, chilipulver, gurkemeie og salt, og kok 1 time til. Rør ofte, slik at det blir godt blandet. Stuingen skal være tykk og kjøttet oppløst i biter.
  4. Hakk løk og fres i klarnet smør til brun og karamellisert. Ha løken i gryten med garam masala. Server gryten med chili i skiver, grovhakket koriander, sitron i båter og chapati.
   Tips

   I Pakistan serveres det kun nanbrød eller lignende når sausene er tykke. Er sausen mer rennende serveres det ris også, som er med på å suge opp kraften. Du kan selvsagt servere ris til alle rettene. Oppskrift på hjemmelaget Chapati finner du her.

Tips

Utvid gjerne denne retten med grønnsaker som paprika, gulrot, løk og squash.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat