Haleem
Enkel•270 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 ½ dllinser
-
3 dlbyggryn
-
1 kgbiffkjøtt
-
2 ssmost hvitløk
-
2 ssfinrevet frisk ingefær
-
2 ½ lvann
-
2 ssklaret smør
-
¼ tssafran (en klype)
-
¼ tsmalt bukkehornkløver frø
-
1 ssmalt koriander
-
1 ssmalt spisskummen
-
1 ssChaat Masala
-
1 sschilipulver
-
1 tsgurkemeie
-
½ tssalt
-
1 dlklaret smør
-
1 ½ stkløk
-
1 ssgaram masala
Til servering
-
2 stkgrønn chili
-
¼ pottekoriander
-
1 stksitron
-
6 stkchapati
Slik gjør du det
-
1
Bløtlegg linser og byggryn i kaldt vann over natten. Sil av vannet og ha alt i en stor, vid gryte med kjøtt, most hvitløk, finrevet ingefær og vann, og kok opp. La småkoke i 2 timer. Rør av og til.
-
2
Fjern beina fra kjøttet og kok videre i 1 time, eller til kjøttet er mørt og fint.
-
3
Tilsett klarnet smør, safran, bukkehornkløverfrø, koriander, spisskummen, garam masala, chilipulver, gurkemeie og salt, og kok 1 time til. Rør ofte, slik at det blir godt blandet. Stuingen skal være tykk og kjøttet oppløst i biter.
-
4
Hakk løk og fres i klarnet smør til brun og karamellisert. Ha løken i gryten med garam masala. Server gryten med chili i skiver, grovhakket koriander, sitron i båter og chapati.
Tips
I Pakistan serveres det kun nanbrød eller lignende når sausene er tykke. Er sausen mer rennende serveres det ris også, som er med på å suge opp kraften. Du kan selvsagt servere ris til alle rettene. Oppskrift på hjemmelaget Chapati finner du her.