Skip to main content

Haleem

Enkel
4t 30min

Oppskrift på hjemmelaget Haleem, en stuing av korn, kjøtt og linser. Den skal koke i mange timer, slik at smakene går inn i hverandre og forvandles til en rett som er rik på smak og fylde. Haleem er vanlig å spise under fastemåneden ramadan. Spises gjerne med chapatti og frisk chili. Husk å legge linser og byggryn i kaldt vann over natten.

3.7
(26)
Next ImageHaleem

Ingredienser

Antall porsjoner

6

Ingredienser

2.5 dl
linser
3 dl
byggryn
1 kg
biffkjøtt
2 ss
most hvitløk
2 ss
finrevet frisk ingefær
2.5 l
vann
2 ss
klaret smør
0.25 ts
safran (en klype)
0.25 ts
malt bukkehornkløver frø
1 ss
malt koriander
1 ss
malt spisskummen
1 ss
Chaat Masala
1 ss
chilipulver
1 ts
gurkemeie
0.5 ts
salt
1 dl
klaret smør
1.5 stk
løk
1 ss
garam masala

Til servering

2 stk
grønn chili
0.25 potte
koriander
1 stk
sitron
6 stk
chapati

Fremgangsmåte

  1. Bløtlegg linser og byggryn i kaldt vann over natten. Sil av vannet og ha alt i en stor, vid gryte med kjøtt, most hvitløk, finrevet ingefær og vann, og kok opp. La småkoke i 2 timer. Rør av og til.

  2. Fjern beina fra kjøttet og kok videre i 1 time, eller til kjøttet er mørt og fint.

  3. Tilsett klarnet smør, safran, bukkehornkløverfrø, koriander, spisskummen, garam masala, chilipulver, gurkemeie og salt, og kok 1 time til. Rør ofte, slik at det blir godt blandet. Stuingen skal være tykk og kjøttet oppløst i biter.

  4. Hakk løk og fres i klarnet smør til brun og karamellisert. Ha løken i gryten med garam masala. Server gryten med chili i skiver, grovhakket koriander, sitron i båter og chapati.

    Tips

    I Pakistan serveres det kun nanbrød eller lignende når sausene er tykke. Er sausen mer rennende serveres det ris også, som er med på å suge opp kraften. Du kan selvsagt servere ris til alle rettene. Oppskrift på hjemmelaget Chapati finner du her.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Utvid gjerne denne retten med grønnsaker som paprika, gulrot, løk og squash.

Flere fristende oppskrifter