
Haleem
Oppskrift på hjemmelaget Haleem, en stuing av korn, kjøtt og linser. Den skal koke i mange timer, slik at smakene går inn i hverandre og forvandles til en rett som er rik på smak og fylde. Haleem er vanlig å spise under fastemåneden ramadan. Spises gjerne med chapatti og frisk chili. Husk å legge linser og byggryn i kaldt vann over natten.

Ingredienser
Porsjoner
6
Ingredienser
Til servering
Slik gjør du
- 1
Bløtlegg linser og byggryn i kaldt vann over natten. Sil av vannet og ha alt i en stor, vid gryte med kjøtt, most hvitløk, finrevet ingefær og vann, og kok opp. La småkoke i 2 timer. Rør av og til.
- 2
Fjern beina fra kjøttet og kok videre i 1 time, eller til kjøttet er mørt og fint.
- 3
Tilsett klarnet smør, safran, bukkehornkløverfrø, koriander, spisskummen, garam masala, chilipulver, gurkemeie og salt, og kok 1 time til. Rør ofte, slik at det blir godt blandet. Stuingen skal være tykk og kjøttet oppløst i biter.
- 4
Hakk løk og fres i klarnet smør til brun og karamellisert. Ha løken i gryten med garam masala. Server gryten med chili i skiver, grovhakket koriander, sitron i båter og chapati.
Tips
Utvid gjerne denne retten med grønnsaker som paprika, gulrot, løk og squash.
Flere fristende oppskrifter



