Oppskrift på hjemmelaget Haleem, en stuing av korn, kjøtt og linser. Den skal koke i mange timer, slik at smakene går inn i hverandre og forvandles til en rett som er rik på smak og fylde. Haleem er vanlig å spise under fastemåneden ramadan. Spises gjerne med chapatti og frisk chili. Husk å legge linser og byggryn i kaldt vann over natten.
Ingredienser
Antall porsjoner
6
Ingredienser
2.5 dl
linser
3 dl
byggryn
1 kg
biffkjøtt
2 ss
most hvitløk
2 ss
finrevet frisk ingefær
2.5 l
vann
2 ss
klaret smør
0.25 ts
safran (en klype)
0.25 ts
malt bukkehornkløver frø
1 ss
malt koriander
1 ss
malt spisskummen
1 ss
Chaat Masala
1 ss
chilipulver
1 ts
gurkemeie
0.5 ts
salt
1 dl
klaret smør
1.5 stk
løk
1 ss
garam masala
Til servering
2 stk
grønn chili
0.25 potte
koriander
1 stk
sitron
6 stk
chapati
Slik gjør du
Tips
I Pakistan serveres det kun nanbrød eller lignende når sausene er tykke. Er sausen mer rennende serveres det ris også, som er med på å suge opp kraften. Du kan selvsagt servere ris til alle rettene. Oppskrift på hjemmelaget Chapati finner du her.
Tips
Utvid gjerne denne retten med grønnsaker som paprika, gulrot, løk og squash.
Haleem
Enkel
4t 30min
Oppskrift på hjemmelaget Haleem, en stuing av korn, kjøtt og linser. Den skal koke i mange timer, slik at smakene går inn i hverandre og forvandles til en rett som er rik på smak og fylde. Haleem er vanlig å spise under fastemåneden ramadan. Spises gjerne med chapatti og frisk chili. Husk å legge linser og byggryn i kaldt vann over natten.
3.7
(26)
porsjoner
6
2.5 dl
linser
3 dl
byggryn
1 kg
biffkjøtt
2 ss
most hvitløk
2 ss
finrevet frisk ingefær
2.5 l
vann
2 ss
klaret smør
¼ ts
safran (en klype)
¼ ts
malt bukkehornkløver frø
1 ss
malt koriander
1 ss
malt spisskummen
1 ss
Chaat Masala
1 ss
chilipulver
1 ts
gurkemeie
½ ts
salt
1 dl
klaret smør
1 ½ stk
løk
1 ss
garam masala
Til servering
2 stk
grønn chili
¼ potte
koriander
1 stk
sitron
6 stk
chapati
Slik gjør du
Tips
I Pakistan serveres det kun nanbrød eller lignende når sausene er tykke. Er sausen mer rennende serveres det ris også, som er med på å suge opp kraften. Du kan selvsagt servere ris til alle rettene. Oppskrift på hjemmelaget Chapati finner du her.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Utvid gjerne denne retten med grønnsaker som paprika, gulrot, løk og squash.