Chapati

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Chapati, også kjent som roti, er et brød som brukes mye i India og Pakistan. Chapati er en type pannebrød, flatbrød, eller lefse om du vil, som er perfekt tilbehør til dal eller andre aromatiske indiske og pakistanske retter.

Antall stykker

Ingredienser

4 dlsammalt hvete, fin
2 dlsammalt rug, grov
3 dlhvetemel
1 tssalt
4 dlvann

Slik gjør du det

    1. Kna mel og salt med vann til en litt hard brøddeig. La deigen hvile under et klede i ca. 10 minutter.
    2. Del deigen i emner og kjevle ut til runde tynne leiver.
    3. Stek på begge sider i en varm, tørr stekepanne, ca. 2 minutter på hver side, men snu de gjerne ofte slik at de ikke blir brent.

      Tips:

      Bruk gjerne en takke til stekingen eller grill dem raskt på grillen.

    4. Oppbevar brødene under et varmt, fuktig kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke fram til de skal serveres.

Tips:

Chapati er godt til alle typer gryteretter. Du kan gjøre dem mindre grove om du erstatter rugmelet med mer hvetemel.

Kommentarer

  Legg til kommentar