
Chapati
Enkel•40 min min
Chapati, også kjent som roti, er et brød som brukes mye i India og Pakistan. Chapati er en type pannebrød, flatbrød, eller lefse om du vil, som er perfekt tilbehør til dal eller andre aromatiske indiske og pakistanske retter.
Ingredienser
Antall stykker
-
4 dlsammalt hvete, fin
-
2 dlsammalt rug, grov
-
3 dlhvetemel
-
1 tssalt
-
4 dlvann
Slik gjør du det
-
1
Kna mel og salt med vann til en litt hard brøddeig. La deigen hvile under et klede i ca. 10 minutter.
-
2
Del deigen i emner og kjevle ut til runde tynne leiver.
-
3
Stek på begge sider i en varm, tørr stekepanne, ca. 2 minutter på hver side, men snu de gjerne ofte slik at de ikke blir brent.
Tips
Bruk gjerne en takke til stekingen eller grill dem raskt på grillen.
-
4
Oppbevar brødene under et varmt, fuktig kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke fram til de skal serveres.