Fårikål med tre typer kål

Fårikål med tre typer kål

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 140 min
Fårikål er norsk tradisjonsmat på sitt beste. Her får du en spennende, moderne versjon med et hint av asiatiske smaker og tre typer kål.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 kg lammekjøtt , med bein
2 ss TINE Meierismør
½ kg hodekål
1 stk løk
4 stk gulrøtter
2 ts salt
4 ts pepperkorn
1 stk laurbærblad
3 dl vann
250 g rødkål
250 g grønnkål
2 stk hvitløksfedd
1 ss ingefær , finrevet
½ dl soyasaus

Slik gjør du det

    1. Brun kjøttet i smør. Del hodekålen i båter og løk og gulrot i grove biter. Legg kjøtt lagvis med kål, løk og gulrot, strø salt og pepper mellomlagene og legg i laurbærblad.
    2. Hell på kokende vann. La det koke opp, og la fårikålen trekke over svak varme under lokk til kjøttet er mørt, i 1–2 timer.
    3. Finsnitt rødkål og grønnkål og fres i smør med finhakket hvitløk og ingefær, ca. 3 minutter. Tilsett soya og vend forsiktig inn med kokt kjøtt og kål. La koke i 5 minutter til.
      Tips!

      Til denne originale fårikålen kan du servere ris eller nudler i stedet for de tradisjonelle kokte potetene.

Tips!

Prøv også ut denne oppskriften med nykål eller kinakål. Gulrøttene kan få selvskap av annen rotfrukt. Det er egentlig bare fantasien som setter en stopper, kanskje spesielt når det gjelder en tradisjonsrett som fårikål.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat