Håndkle og blad
Fårikål med tre typer kål
(1212)

Fårikål med tre typer kål

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fårikål er norsk tradisjonsmat på sitt beste. Her får du en spennende, moderne versjon med et hint av asiatiske smaker og tre typer kål.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 kglammekjøtt, med bein
2 ssTINE Meierismør
½ kghodekål
1 stkløk
4 stkgulrøtter
2 tssalt
4 tspepperkorn
1 stklaurbærblad
3 dlvann
250 grødkål
250 ggrønnkål
2 stkhvitløksfedd
1 ssingefær, finrevet
½ dlsoyasaus
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Brun kjøttet i smør. Del hodekålen i båter og løk og gulrot i grove biter. Legg kjøtt lagvis med kål, løk og gulrot, strø salt og pepper mellomlagene og legg i laurbærblad.
    2. Hell på kokende vann. La det koke opp, og la fårikålen trekke over svak varme under lokk til kjøttet er mørt, i 1–2 timer.
    3. Finsnitt rødkål og grønnkål og fres i smør med finhakket hvitløk og ingefær, ca. 3 minutter. Tilsett soya og vend forsiktig inn med kokt kjøtt og kål. La koke i 5 minutter til.
      Blått hjerte
      Tips!

      Til denne originale fårikålen kan du servere ris eller nudler i stedet for de tradisjonelle kokte potetene.

Blått hjerte
Tips!

Prøv også ut denne oppskriften med nykål eller kinakål. Gulrøttene kan få selvskap av annen rotfrukt. Det er egentlig bare fantasien som setter en stopper, kanskje spesielt når det gjelder en tradisjonsrett som fårikål.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat