Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Fårikål

Enkel
2t

Fårikål ble kåret til Norges nasjonalrett på 70-tallet. Inviter familie eller venner på fårikål med årets ferske lammekjøtt!

3.7
(137)
Fårikål

Ingredienser

1.5 kg
hodekål
1 kg
lammekjøtt (med ben, i serveringsstykker)
2 ts
salt
4 ts
sorte pepperkorn
3 dl
vann (kokende)

Slik gjør du

  1. Tips

    Dersom du vil ha litt tykkere kraft, kan du jevne fårikålen med litt hvetemel mellom lagene. Pepperkornene kan også legges i en gaspose eller spesiell pepperholder om du ikke liker at de ligger løst.

Tips

Du kan også langtidskoke fårikål i en kjele i ovnen. Varm opp ovnen til 250 °C. Sett gryta inn og skru ned varmen til 100 °C. La stå i 6 timer. På denne måten fordamper mindre av væsken og kjøttet får en mer konsentrert smak.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter