Fårikål

Fårikål

6
32
Enkel120 min
Fårikål ble kåret til Norges nasjonalrett på 70-tallet. Inviter familie eller venner på fårikål med årets ferske lammekjøtt!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 ½ kg
    hodekål
  • 3 ss
  • 1 kg
    lammekjøtt (med ben, i serveringsstykker)
  • 2 ts
    salt
  • 4 ts
    sorte pepperkorn
  • 3 dl
    vann (kokende)

Slik gjør du det

  1. 1

    Del hodekål i båter. Ha smørklatter i bunnen av en stor kjele. Legg så kjøtt og kål lagvis med et dryss salt og pepper mellom hvert lag.

  2. 2

    Hell på vann og la det koke opp. La fårikålen trekke over svak varme under lokk til kjøttet er mørt, i 1,5–2 timer. Kok poteter møre i vann, ca. 20 minutter, og server til.

    Tips

    Dersom du vil ha litt tykkere kraft, kan du jevne fårikålen med litt hvetemel mellom lagene. Pepperkornene kan også legges i en gaspose eller spesiell pepperholder om du ikke liker at de ligger løst.

Tips

Du kan også langtidskoke fårikål i en kjele i ovnen. Varm opp ovnen til 250 °C. Sett gryta inn og skru ned varmen til 100 °C. La stå i 6 timer. På denne måten fordamper mindre av væsken og kjøttet får en mer konsentrert smak.

Del denne oppskriften: