Fårikål
Enkel•120 min min
Fårikål ble kåret til Norges nasjonalrett på 70-tallet. Inviter familie eller venner på fårikål med årets ferske lammekjøtt!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ½ kghodekål
-
3 ss
-
1 kglammekjøtt (med ben, i serveringsstykker)
-
2 tssalt
-
4 tssorte pepperkorn
-
3 dlvann (kokende)
Slik gjør du det
-
1
Del hodekål i båter. Ha smørklatter i bunnen av en stor kjele. Legg så kjøtt og kål lagvis med et dryss salt og pepper mellom hvert lag.
-
2
Hell på vann og la det koke opp. La fårikålen trekke over svak varme under lokk til kjøttet er mørt, i 1,5–2 timer. Kok poteter møre i vann, ca. 20 minutter, og server til.
Tips
Dersom du vil ha litt tykkere kraft, kan du jevne fårikålen med litt hvetemel mellom lagene. Pepperkornene kan også legges i en gaspose eller spesiell pepperholder om du ikke liker at de ligger løst.