Fårikål

Fårikål

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 120 min
Fårikål ble kåret til Norges nasjonalrett på 70-tallet. Inviter familie eller venner på fårikål med årets ferske lammekjøtt!

Ingredienser

Antall porsjoner

1 ½ kg hodekål
3 ss TINE Meierismør
1 kg lammekjøtt (med ben, i serveringsstykker)
2 ts salt
4 ts sorte pepperkorn
3 dl vann (kokende)

Slik gjør du det

    1. Del hodekål i båter. Ha smørklatter i bunnen av en stor kjele. Legg så kjøtt og kål lagvis med et dryss salt og pepper mellom hvert lag.
    2. Hell på vann og la det koke opp. La fårikålen trekke over svak varme under lokk til kjøttet er mørt, i 1,5–2 timer. Kok poteter møre i vann, ca. 20 minutter, og server til.
      Tips!

      Dersom du vil ha litt tykkere kraft, kan du jevne fårikålen med litt hvetemel mellom lagene. Pepperkornene kan også legges i en gaspose eller spesiell pepperholder om du ikke liker at de ligger løst.

Tips!

Du kan også langtidskoke fårikål i en kjele i ovnen. Varm opp ovnen til 250 °C. Sett gryta inn og skru ned varmen til 100 °C. La stå i 6 timer. På denne måten fordamper mindre av væsken og kjøttet får en mer konsentrert smak.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    En god oppskrift på en enkel og deilig middag.

    Kommenter  (3)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Nå er vi jo midt i fårikål-sesongen og kan nyte det ekstra ofte! Takk for nok en hyggelig tilbakemelding, Wenche!

      Kommenter  (0)


  • gro

    6 år siden
    nydelig middag som må nytes og er så enkelt og koke og følge oppskriften

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Ja, ikke sant, Gro! I dag, siste torsdag i september, er det tradisjonen tro fårikålens dag, så da er det nok mange som nyter denne superenkle, men akk så gode, middagen!

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat