Dumplings med svinekjøtt
Middels•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
20 stkwontonpapir (hjemmelaget deig eller ferdig frosne ark)
-
½ stkkinakål
-
½ tssalt
-
400 gsvinekjøttdeig
-
3 stkvårløk
-
1 ssfrisk ingefær, finrevet
-
2 sssoyasaus
-
1 tssesamolje
-
1 tspepper
Dipp-saus
-
4 sssoyasaus
-
1 ssriseddik
-
1 tssukker
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 tssesamolje
Til servering
-
4 sssorte sesamfrø
Slik gjør du det
-
1
La wonton-deigen tine på benken mens du lager fyllet.
-
2
Skjær av det grønne på kinakålen og legg til side, Finsnitt det hvite på kinakålen og bland med salt. I en bolle Sett til side i ca. 10 minutter.
-
3
Finsnitt vårløk og finriv ingefær, og bland med kjøttdeig, soyasaus, sesamolje og pepper.
-
4
Klem ut så mye vann av den saltede kinakålen du klarer og bland med kjøttfarsen.
-
5
Ha litt vann i en skål. Legg noen wonton-ark på arbeidsbordet og legg 1 ts fyll i midten. Fukt kanten på arket med vann og fold deigen oppover rundt fyllet. Klem skjøtene sammen og mot hverandre ned mot fyllet slik at kantene blir forseilet.
-
6
Legg de ferdige dumplingsene over på bakepapir og dekk til med fuktig håndkle. Gjenta prosessen til alt fyllet er brukt opp.
-
7
Rør sammen soyasaus, riseddik, sukker, most hvitløk og sesamolje til en saus.
-
8
Damp dumplingene i en dampkjele eller bambus-steamer over kokende vann i ca. 6 minutter. Server med engang.
Tips
Dumplingene kan også stekes med bittelitt olje i en stekepanne. Legg i så mange dumplings du får plass til. La de steke et par minutter på undersiden slik at de får en litt gyllen skorpe. Hell på ca. 1 dl vann, sett på lokk og la dampe et par minutter eller til gjennomkokt.
-
9
Legg over på serveringsfat og gjenta med resten av dumplingsene. Dryss over sesamfrø og eventuelt noen urter. Server med dippsaus.