Dumplings med svinekjøtt

Dumplings med svinekjøtt

0
  • Middels
  • 60 min
Dumplings, dampede små smaksbomber pakket inn i tynn deig, er en viktig del av dim sum-måltidet, den kinesiske varianten av tapas. Disse er fylt med svinekjøtt, vårløk, ingefær og kinakål. 

Ingredienser

20 stk wontonpapir (hjemmelaget deig eller ferdig frosne ark)
½ stk kinakål
½ ts salt
400 g svinekjøttdeig
3 stk vårløk
1 ss frisk ingefær, finrevet
2 ss soyasaus
1 ts sesamolje
1 ts pepper

Dipp-saus

4 ss soyasaus
1 ss riseddik
1 ts sukker
1 stk hvitløksfedd
1 ts sesamolje

Til servering

4 ss sorte sesamfrø

Slik gjør du det

    1. La wonton-deigen tine på benken mens du lager fyllet.
    2. Skjær av det grønne på kinakålen og legg til side, Finsnitt det hvite på kinakålen og bland med salt. I en bolle Sett til side i ca. 10 minutter.
    3. Finsnitt vårløk og finriv ingefær, og bland med kjøttdeig, soyasaus, sesamolje og pepper.
    4. Klem ut så mye vann av den saltede kinakålen du klarer og bland med kjøttfarsen.
    5. Ha litt vann i en skål. Legg noen wonton-ark på arbeidsbordet og legg 1 ts fyll i midten. Fukt kanten på arket med vann og fold deigen oppover rundt fyllet. Klem skjøtene sammen og mot hverandre ned mot fyllet slik at kantene blir forseilet.
    6. Legg de ferdige dumplingsene over på bakepapir og dekk til med fuktig håndkle. Gjenta prosessen til alt fyllet er brukt opp.
    7. Rør sammen soyasaus, riseddik, sukker, most hvitløk og sesamolje til en saus.
    8. Damp dumplingene i en dampkjele eller bambus-steamer over kokende vann i ca. 6 minutter. Server med engang.
      Tips
      Dumplingene kan også stekes med bittelitt olje i en stekepanne. Legg i så mange dumplings du får plass til. La de steke et par minutter på undersiden slik at de får en litt gyllen skorpe. Hell på ca. 1 dl vann, sett på lokk og la dampe et par minutter eller til gjennomkokt.
    9. Legg over på serveringsfat og gjenta med resten av dumplingsene. Dryss over sesamfrø og eventuelt noen urter. Server med dippsaus.
Tips
Dumplings kan brettes på mange forskjellige måter. Poenget er å brette inn fyllet og sørge for at skjøtene ikke åpner seg under damping, litt som ravioli. Skal du servere dumplings til mange, kan du inviter gjestene til workshop i dumplingsbretting.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat