Dumplings med svinekjøtt
Middels
1t
Dumplings, dampede små smaksbomber pakket inn i tynn deig, er en viktig del av dim sum-måltidet, den kinesiske varianten av tapas. Disse er fylt med svinekjøtt, vårløk, ingefær og kinakål.
4.7
(9)

Ingredienser
20 stk
wontonpapir (hjemmelaget deig eller ferdig frosne ark)
½ stk
kinakål
½ ts
salt
400 g
svinekjøttdeig
3 stk
vårløk
1 ss
frisk ingefær, finrevet
2 ss
soyasaus
1 ts
sesamolje
1 ts
pepper
Dipp-saus
4 ss
soyasaus
1 ss
riseddik
1 ts
sukker
1 stk
hvitløksfedd
1 ts
sesamolje
Til servering
4 ss
sorte sesamfrø
Slik gjør du
Tips
Dumplingene kan også stekes med bittelitt olje i en stekepanne. Legg i så mange dumplings du får plass til. La de steke et par minutter på undersiden slik at de får en litt gyllen skorpe. Hell på ca. 1 dl vann, sett på lokk og la dampe et par minutter eller til gjennomkokt.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Dumplings kan brettes på mange forskjellige måter. Poenget er å brette inn fyllet og sørge for at skjøtene ikke åpner seg under damping, litt som ravioli. Skal du servere dumplings til mange, kan du inviter gjestene til workshop i dumplingsbretting.


