Dumplings med svinekjøtt

Dumplings med svinekjøtt

0
0
Middels60 min
Dumplings, dampede små smaksbomber pakket inn i tynn deig, er en viktig del av dim sum-måltidet, den kinesiske varianten av tapas. Disse er fylt med svinekjøtt, vårløk, ingefær og kinakål. 

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 20 stk
    wontonpapir (hjemmelaget deig eller ferdig frosne ark)
  • ½ stk
    kinakål
  • ½ ts
    salt
  • 400 g
    svinekjøttdeig
  • 3 stk
    vårløk
  • 1 ss
    frisk ingefær, finrevet
  • 2 ss
    soyasaus
  • 1 ts
    sesamolje
  • 1 ts
    pepper

Dipp-saus

  • 4 ss
    soyasaus
  • 1 ss
    riseddik
  • 1 ts
    sukker
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ts
    sesamolje

Til servering

  • 4 ss
    sorte sesamfrø

Slik gjør du det

  1. 1

    La wonton-deigen tine på benken mens du lager fyllet.

  2. 2

    Skjær av det grønne på kinakålen og legg til side, Finsnitt det hvite på kinakålen og bland med salt. I en bolle Sett til side i ca. 10 minutter.

  3. 3

    Finsnitt vårløk og finriv ingefær, og bland med kjøttdeig, soyasaus, sesamolje og pepper.

  4. 4

    Klem ut så mye vann av den saltede kinakålen du klarer og bland med kjøttfarsen.

  5. 5

    Ha litt vann i en skål. Legg noen wonton-ark på arbeidsbordet og legg 1 ts fyll i midten. Fukt kanten på arket med vann og fold deigen oppover rundt fyllet. Klem skjøtene sammen og mot hverandre ned mot fyllet slik at kantene blir forseilet.

  6. 6

    Legg de ferdige dumplingsene over på bakepapir og dekk til med fuktig håndkle. Gjenta prosessen til alt fyllet er brukt opp.

  7. 7

    Rør sammen soyasaus, riseddik, sukker, most hvitløk og sesamolje til en saus.

  8. 8

    Damp dumplingene i en dampkjele eller bambus-steamer over kokende vann i ca. 6 minutter. Server med engang.

    Tips

    Dumplingene kan også stekes med bittelitt olje i en stekepanne. Legg i så mange dumplings du får plass til. La de steke et par minutter på undersiden slik at de får en litt gyllen skorpe. Hell på ca. 1 dl vann, sett på lokk og la dampe et par minutter eller til gjennomkokt.

  9. 9

    Legg over på serveringsfat og gjenta med resten av dumplingsene. Dryss over sesamfrø og eventuelt noen urter. Server med dippsaus.

Tips

Dumplings kan brettes på mange forskjellige måter. Poenget er å brette inn fyllet og sørge for at skjøtene ikke åpner seg under damping, litt som ravioli. Skal du servere dumplings til mange, kan du inviter gjestene til workshop i dumplingsbretting.

Del denne oppskriften: