Dampede kjøttboller og kål

Dampede kjøttboller og kål

0
0
Enkel35 min
Dette er en enkel kantonesisk dim sum-rett der krydret kjøttboller dampes med kålblader og serveres med forskjellige sauser.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 cm
    frisk ingefær
  • 1 stk
    vårløk
  • 1 dl
    hakket frisk koriander
  • 1 ts
    fintrevet sitronskall eventuelt appelsin eller klementin
  • 400 g
    svinekjøttdeig
  • 2 ss
    soyasaus
  • 1 ts
    worcestershiresaus
  • ¼ stk
    kål

Til servering

  • ¼ stk
    vårløk (kan sløyfes)
  • 1 dl
    soyasaus , worchestershire- eller hoisinsaus

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell og finhakk ingefær. Finsnitt vårløk, hakk koriander og finriv sitrusskall. Bland alt med kjøttdeig, soya- og Worcestershiresaus. Form små kjøttboller.

    Tips

    Originalen lages med svinekjøtt, men prøv gjerne med storfe også.

  2. 2

    Del kål i biter og skill bladene fra hverandre. Legg et lag kål i bunnen av dampkurven (dampkjele-innsatsen) og fordel kjøttbollene utover.

  3. 3

    Kok opp vann og sett dampkurven over. Sett på et tett lokk og damp i 10-15 minutter eller til akkurat gjennomdampet.

  4. 4

    Fordel kål og kjøttboler i skåler og server med Worchestershiresaus, hoisinsaus eller soyasaus. Dryss over finsnittet vårløk om ønskelig.

Del denne oppskriften: