Dim sum dampede kjøttboller og kål
Enkel•35 min min
Dette er en enkel kantonesisk dim sum-rett der krydret kjøttboller dampes med kålblader og serveres med forskjellige sauser.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 cmfrisk ingefær
-
1 stkvårløk
-
1 dlhakket frisk koriander
-
1 tsfintrevet sitronskall eventuelt appelsin eller klementin
-
400 gsvinekjøttdeig
-
2 sssoyasaus
-
1 tsworcestershiresaus
-
¼ stkkål
Til servering
-
¼ stkvårløk (kan sløyfes)
-
1 dlsoyasaus , worchestershire- eller hoisinsaus
Slik gjør du det
-
1
Skrell og finhakk ingefær. Finsnitt vårløk, hakk koriander og finriv sitrusskall. Bland alt med kjøttdeig, soya- og Worcestershiresaus. Form små kjøttboller.
Tips
Originalen lages med svinekjøtt, men prøv gjerne med storfe også.
-
2
Del kål i biter og skill bladene fra hverandre. Legg et lag kål i bunnen av dampkurven (dampkjele-innsatsen) og fordel kjøttbollene utover.
-
3
Kok opp vann og sett dampkurven over. Sett på et tett lokk og damp i 10-15 minutter eller til akkurat gjennomdampet.
-
4
Fordel kål og kjøttboler i skåler og server med Worchestershiresaus, hoisinsaus eller soyasaus. Dryss over finsnittet vårløk om ønskelig.