Dette er en enkel kantonesisk dim sum-rett der krydret kjøttboller dampes med kålblader og serveres med forskjellige sauser.
Enkel•35 min•4 personer
Ingredienser
2 cm frisk ingefær
1 stykk vårløk
1 dl hakket frisk koriander
1 ts fintrevet sitronskall, eventuelt appelsin eller klementin
400 g svinekjøttdeig
2 ss soyasaus
1 ts worcestershiresaus
0.25 stykk kål
Til servering
0.25 stykk vårløk, (kan sløyfes)
1 dl soyasaus, , worchestershire- eller hoisinsaus
Slik gjør du
1
Skrell og finhakk ingefær. Finsnitt vårløk, hakk koriander og finriv sitrusskall. Bland alt med kjøttdeig, soya- og Worcestershiresaus. Form små kjøttboller.
Tips
Originalen lages med svinekjøtt, men prøv gjerne med storfe også.
2
Del kål i biter og skill bladene fra hverandre. Legg et lag kål i bunnen av dampkurven (dampkjele-innsatsen) og fordel kjøttbollene utover.
3
Kok opp vann og sett dampkurven over. Sett på et tett lokk og damp i 10-15 minutter eller til akkurat gjennomdampet.
4
Fordel kål og kjøttboler i skåler og server med Worchestershiresaus, hoisinsaus eller soyasaus. Dryss over finsnittet vårløk om ønskelig.
Dim sum dampede kjøttboller og kål
Enkel
35min
Dette er en enkel kantonesisk dim sum-rett der krydret kjøttboller dampes med kålblader og serveres med forskjellige sauser.
Trykk for å vurdere oppskriften
4.5
(2)
Ingredienser
2 cm
frisk ingefær
1 stk
vårløk
1 dl
hakket frisk koriander
1 ts
fintrevet sitronskall eventuelt appelsin eller klementin
400 g
svinekjøttdeig
2 ss
soyasaus
1 ts
worcestershiresaus
¼ stk
kål
Til servering
¼ stk
vårløk (kan sløyfes)
1 dl
soyasaus, worchestershire- eller hoisinsaus
Slik gjør du
Tips
Originalen lages med svinekjøtt, men prøv gjerne med storfe også.