Dampede kjøttboller og kål

Dampede kjøttboller og kål

0
  • Enkel
  • 35 min
Dette er en enkel kantonesisk dim sum-rett der krydret kjøttboller dampes med kålblader og serveres med forskjellige sauser.

Ingredienser

2 cm frisk ingefær
1 stk vårløk
1 dl hakket frisk koriander
1 ts fintrevet sitronskall eventuelt appelsin eller klementin
400 g svinekjøttdeig
2 ss soyasaus
1 ts worcestershiresaus
¼ stk kål

Til servering

¼ stk vårløk (kan sløyfes)
1 dl soyasaus , worchestershire- eller hoisinsaus

Slik gjør du det

    1. Skrell og finhakk ingefær. Finsnitt vårløk, hakk koriander og finriv sitrusskall. Bland alt med kjøttdeig, soya- og Worcestershiresaus. Form små kjøttboller.
      Tips
      Originalen lages med svinekjøtt, men prøv gjerne med storfe også.
    2. Del kål i biter og skill bladene fra hverandre. Legg et lag kål i bunnen av dampkurven (dampkjele-innsatsen) og fordel kjøttbollene utover.
    3. Kok opp vann og sett dampkurven over. Sett på et tett lokk og damp i 10-15 minutter eller til akkurat gjennomdampet.
    4. Fordel kål og kjøttboler i skåler og server med Worchestershiresaus, hoisinsaus eller soyasaus. Dryss over finsnittet vårløk om ønskelig.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat