Håndkle og blad
Chili med chorizo
(2525)

Chili med chorizo

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Smakfull gryterett med kjøttdeig, chorizo pølse og sambal oelek. Passer like godt til en avslappende lørdagskveld foran TVen som til en vanlig hverdag hvor du ønsker noe med litt smak. Ikke hørt om sambal oelek? Dette er en fargesterk saus hovedsakelig laget av chilli. Du får kjøpt den på små glass i de fleste velassoterte matvarebutikker. I denne gode gryteretten runder ost og crème fraîche av smaken perfekt.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

300 gkjøttdeig
100 gchorizo
2 stkløk
2 stkhvitløksfedd
1 ssTINE Meierismør
1 bokshermetiske tomater (á 400 g)
1 tssalt
1 tssambal oelek, eventuelt annen sterk chilipasta
2 sshakket persille

Til servering

2 dlJarlsberg® Revet
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Skjær pølsene i skiver. Rens løk og del i båter. Rens og finhakk hvitløken. Stek pølse og løk i stør i stekepannen.
  2. Legg pølsene over i en kjele og stek kjøttdeigen slik at den blir smuldret. Ha det i en kjele sammen med det øvrige og tilsett tomater, salt og sambal oelek. La alt koke i noen minutter og smak godt til med salt og nykvernet pepper. Strø ver persille.
 • Ved servering

  1. Server chili med chorizo med revet ost og Crème Fraîche i skåler ved siden av. i tillegg er det godt med f eks kokt ris, hermetiske hvite bønner, maischips og gjerne litt salat til.
Blått hjerte
Tips!

Server gjerne denne smakssterke gryteretten med strimlet issbergsalat og maiskorn ved siden av. Hvis du skal unne deg noe ekstra godt, kan du gjerne servere den med nachochips.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat