
Chili med chorizo
Enkel•20 min min
Smakfull gryterett med kjøttdeig, chorizo pølse og sambal oelek. Passer like godt til en avslappende lørdagskveld foran TVen som til en vanlig hverdag hvor du ønsker noe med litt smak. Ikke hørt om sambal oelek? Dette er en fargesterk saus hovedsakelig laget av chilli. Du får kjøpt den på små glass i de fleste velassoterte matvarebutikker. I denne gode gryteretten runder ost og crème fraîche av smaken perfekt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 gkjøttdeig
-
100 gchorizo
-
2 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 ss
-
1 bokshermetiske tomater (á 400 g)
-
1 tssalt
-
1 tssambal oelek , eventuelt annen sterk chilipasta
-
2 sshakket persille
Til servering
-
2 dlRevet JARLSBERG®
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Skjær pølsene i skiver. Rens løk og del i båter. Rens og finhakk hvitløken. Stek pølse og løk i stør i stekepannen.
-
2
Legg pølsene over i en kjele og stek kjøttdeigen slik at den blir smuldret. Ha det i en kjele sammen med det øvrige og tilsett tomater, salt og sambal oelek. La alt koke i noen minutter og smak godt til med salt og nykvernet pepper. Strø ver persille.
Ved servering
-
3
Server chili med chorizo med revet ost og Crème Fraîche i skåler ved siden av. i tillegg er det godt med f eks kokt ris, hermetiske hvite bønner, maischips og gjerne litt salat til.