Chili med chorizo

Chili med chorizo

2
 • Enkel
 • 20 min
Smakfull gryterett med kjøttdeig, chorizo pølse og sambal oelek. Passer like godt til en avslappende lørdagskveld foran TVen som til en vanlig hverdag hvor du ønsker noe med litt smak. Ikke hørt om sambal oelek? Dette er en fargesterk saus hovedsakelig laget av chilli. Du får kjøpt den på små glass i de fleste velassoterte matvarebutikker. I denne gode gryteretten runder ost og crème fraîche av smaken perfekt.

Ingredienser

300 g kjøttdeig
100 g chorizo
2 stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 ss TINE Meierismør
1 boks hermetiske tomater (á 400 g)
1 ts salt
1 ts sambal oelek , eventuelt annen sterk chilipasta
2 ss hakket persille

Til servering

2 dl Jarlsberg® Revet
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %

Slik gjør du det

  1. Skjær pølsene i skiver. Rens løk og del i båter. Rens og finhakk hvitløken. Stek pølse og løk i stør i stekepannen.
  2. Legg pølsene over i en kjele og stek kjøttdeigen slik at den blir smuldret. Ha det i en kjele sammen med det øvrige og tilsett tomater, salt og sambal oelek. La alt koke i noen minutter og smak godt til med salt og nykvernet pepper. Strø ver persille.
 1. Ved servering

  1. Server chili med chorizo med revet ost og Crème Fraîche i skåler ved siden av. i tillegg er det godt med f eks kokt ris, hermetiske hvite bønner, maischips og gjerne litt salat til.
Tips

Server gjerne denne smakssterke gryteretten med strimlet issbergsalat og maiskorn ved siden av. Hvis du skal unne deg noe ekstra godt, kan du gjerne servere den med nachochips.

Kommentarer

 • Steffen

  5 år siden
  Synes denne ble vel tynn med den mengden tomat som er oppført. Kommer til å prøve med bønner i saus i tilegg neste gang for å få litt mer saus :)

   (0)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Hei Steffen, Takk for tilbakemeldingen:) Bønner passer godt i denne retten, et annet tips er å koke gryta litt ekstra, da tykner sausen.

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat