Char siu bao – dampede buns med bbq-kjøtt
Middels•180 min min
Ingredienser
Antall stykker
Buns
-
1 ss
-
2 ½ dllunket vann
-
7 gtørrgjær
-
50 gsukker
-
7 ½ dlhvetemel
Fyll
-
500 gpulled pork
-
2 stkvårløk
-
1 tssesamolje
-
2 sssoyasaus
-
½ tssukker
-
¼ tssalt
-
½ tskinesisk five spice
-
2 sshoisinsaus
-
2 ssbbq-saus
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør og rør sammen med lunket vann, gjær og sukker. Tilsett mesteparten av melet og elt til en smidig deig. Elt inn mer mel om deigen virker klissete. Dekk til og la heve i 1,5-2 timer eller til dobbelt størrelse.
-
2
Del eller riv kjøttet i biter og hakk vårløk. Varm sesamolje i en stekepanne og stek kjøttet med vårløk, sukker, soya, salt og five spice. Vend inn hoisinsaus og bbq-saus.
Tips
Disse bollen kan fylles med all slags kjøtt, f.eks. ferdiggrillet kylling revet i biter, stekt kjøttdeig eller kjøttrester fra gårdagens middag.
-
3
Del bolledeigen i 18 emner og rull til boller. Ta olje på hendene og trykk dem litt flate i hendene. Legg 1-2 ss fyll i midten og dra deigen over fyllet og press sammen slik at fyllet blir forseglet i bollen.
-
4
Legg bollene med skjøten ned i en dampkjele eller bambussteamer, og damp i ca. 10 minutter.